StartsidenTips og rådInspirasjon

Drømmen om en vedlikeholdsfri terrasse

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Begynner du også å bli lei av å måtte olje eller beise terrassen hvert eneste år? Det finnes et helt vedlikeholdsfritt alternativ.

Terrassegulvet Fiberon fra Hardstuff er laget av slitesterkt komposittmateriale. Dette innebærer at det verken råtner, fliser eller endrer farge. I tillegg kan gulvene monteres enkelt med klips og skruer.

– Fiberon er verdensledende i utviklingen av terrassebord i kompositt. Terrassegulvene deres er produsert etter strenge amerikanske standarder og består nesten utelukkende av resirkulerte materialer – halvparten i plast og halvparten i trefiber, forteller Tor Ivar Frey i Interplywood, som leverer de amerikanskproduserte Fiberon-produktene i Norge.

Nytt av året er for øvrig Cortex, et smart monteringssystem for Fiberon terrassebord som er beregnet på steder hvor du ikke kommer til med klips. Pluggene fås i samme farge som terrassebordet.

Om Fiberon

  • Leveres i lengder på 244, 366 og 488 cm.
  • Har også rettkant bord til avslutninger og innramming.
  • CC-avstand bjelkelag: 40 cm.
  • Hardstuff leverer relevant tilbehør, som klips og skruer, for innfesting mellom bordene uten behov for drilling eller synlige skruer.

Fiberon er mer enn et terrassegulv

Det er en vedlikeholdsfri tilværelse. 

Opptil 25 års garanti

Den unike overflaten på Fiberon, som kalles Permatech, beskytter hvert enkelt terrassebord og gir en tilnærmet ugjennomtrengelig overflate på terrassen din. Dette betyr at det ikke er noen eksponerte organiske overflater som blir utsatt for vær og vind.

Permatech er en patentert løsning som Fiberon er alene om i markedet. Det er opptil 25 års farge- og flekkgaranti på produktene som leveres med Permatech-overflaten.

– Fiberon har blitt svært populært i USA, der produktene blant annet selges av verdens største byggevarekjede, Home Depot. Også her hjemme har markedet vokst de seneste årene. Fiberon har vært markedsleder i Norge de 10 siste årene, og er meget godt egnet for norsk klima, sier Frey.

Produktene leveres nå i tre kolleksjoner, med til sammen ti kombinasjoner av farge og finish. De grå fargene er mest populære i Norge, men også brunt begynner å selge bra. Selve finishen utvikles stadig, og de siste generasjonene har en meget naturtro overflate.

– Fiberon er mer enn et terrassegulv – det er en vedlikeholdsfri tilværelse, avslutter Frey.

3 tips for montering

  1. Det er anbefalt å montere Fiberon med rammer rundt. På denne måten unngår du skjøter i lengderetningen. Dette ser også estetisk bedre ut og gir terrassen et «strammere» uttrykk.
  2. Husk å sørge for lufting rundt og under terrassen. Er det ikke tilstrekkelig lufting, blir klimaet over og under ulikt, og dette kan skape problemer.
  3. God planlegging er viktig! Før du starter bør du tenke gjennom og tegne opp terrassen, bjelkelaget og avslutninger, i tillegg til å beregne endebord og skrueforbruk.
Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Også du kan bygge terrassen din selv! Byggmakker

Også du kan bygge terrassen din selv!

25.05.2021

Selvgjort er velgjort, heter det – og få ting er mer velgjort enn en selvgjort terrasse. Men hvordan skal du klare å bygge terrasse når du har ti tommeltotter, få eller ingen kunnskaper om snekring, ikke vet opp ned på en hammer og tror at drill kun er noe garden gjør? Det er da Byggmakker kommer med en hjelpende hånd – eller håndverker, hvis du ønsker det.

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden! Byggmakker

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

21.05.2021

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt mer åpent, det blir lysere, naturen kommer nærmere og utsikten blir bedre. Samtidig bidrar det til å øke romfølelsen – både ute og inne.

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren Byggmakker

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren

19.05.2021

Skal du bygge ny terrasse i år? I så fall har du flere varianter av terrassebord å velge mellom enn noensinne, så hvilket skal du gå for? Det kommer an på hva som er viktigst for deg – er det pris, utseende, farge, byggemateriale eller vedlikehold?