StartsidenTips og rådInspirasjon

Drømmen om en vedlikeholdsfri terrasse

Begynner du også å bli lei av å måtte olje eller beise terrassen hvert eneste år? Det finnes et helt vedlikeholdsfritt alternativ.

Terrassegulvet Fiberon fra Hardstuff er laget av slitesterkt komposittmateriale. Dette innebærer at det verken råtner, fliser eller endrer farge. I tillegg kan gulvene monteres enkelt med klips og skruer.

– Fiberon er verdensledende i utviklingen av terrassebord i kompositt. Terrassegulvene deres er produsert etter strenge amerikanske standarder og består nesten utelukkende av resirkulerte materialer – halvparten i plast og halvparten i trefiber, forteller Tor Ivar Frey i Interplywood, som leverer de amerikanskproduserte Fiberon-produktene i Norge.

Nytt av året er for øvrig Cortex, et smart monteringssystem for Fiberon terrassebord som er beregnet på steder hvor du ikke kommer til med klips. Pluggene fås i samme farge som terrassebordet.

SE VÅRT UTVALG AV TERRASSEBORD HER

 

OM FIBERON:

Leveres i lengder på 244, 366 og 488 cm.
Har også rettkant bord til avslutninger og innramming.
CC-avstand bjelkelag: 40 cm.
Hardstuff leverer relevant tilbehør, som klips og skruer, for innfesting mellom bordene uten behov for drilling eller synlige skruer.

OPPTIL 25 ÅRS GARANTI
Den unike overflaten på Fiberon, som kalles Permatech, beskytter hvert enkelt terrassebord og gir en tilnærmet ugjennomtrengelig overflate på terrassen din. Dette betyr at det ikke er noen eksponerte organiske overflater som blir utsatt for vær og vind.

Permatech er en patentert løsning som Fiberon er alene om i markedet. Det er opptil 25 års farge- og flekkgaranti på produktene som leveres med Permatech-overflaten.

– Fiberon har blitt svært populært i USA, der produktene blant annet selges av verdens største byggevarekjede, Home Depot. Også her hjemme har markedet vokst de seneste årene. Fiberon har vært markedsleder i Norge de 10 siste årene, og er meget godt egnet for norsk klima, sier Frey.

Produktene leveres nå i tre kolleksjoner, med til sammen ti kombinasjoner av farge og finish. De grå fargene er mest populære i Norge, men også brunt begynner å selge bra. Selve finishen utvikles stadig, og de siste generasjonene har en meget naturtro overflate.

– Fiberon er mer enn et terrassegulv – det er en vedlikeholdsfri tilværelse, avslutter Frey.

TRE TIPS FOR MONTERING:

Det er anbefalt å montere Fiberon med rammer rundt. På denne måten unngår du skjøter i lengderetningen. Dette ser også estetisk bedre ut og gir terrassen et «strammere» uttrykk.

Husk å sørge for lufting rundt og under terrassen. Er det ikke tilstrekkelig lufting, blir klimaet over og under ulikt, og dette kan skape problemer.
God planlegging er viktig! Før du starter bør du tenke gjennom og tegne opp terrassen, bjelkelaget og avslutninger, i tillegg til å beregne endebord og skrueforbruk.

Besøk nettsidene til Hardstuff for flere gode tips og ideer

Fra utlandet til uteområdet Byggmakker

Fra utlandet til uteområdet

15.08.2019

Mange reiser til utlandet om sommeren. Derfor er det grunn til å bygge et uteområde som også egner seg for den norske sensommeren.

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt Byggmakker

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt

18.06.2019

Anneks Grimstad gir deg skygge for solen, ly for regnet og god utsikt. Kanskje du til og med kan gjøre om annekset til et koselig krypinn for sommergjestene dine?

En terrasse for både sommer og høst  Byggmakker

En terrasse for både sommer og høst

03.09.2018

Denne flotte utsiktsterrassen i Ekebergåsen er, som mange andre norske boligtomter, tilpasset et skrånende terreng. Ved å dele opp utearealet i soner og investere i anneks eller overbygg, får du maks ut av uteplassen din større deler av året.

Terrasseidyll på 1-2-3 Byggmakker

Terrasseidyll på 1-2-3

24.08.2018

Levegger i vinyl er godnyheten for deg som ønsker en oppgradering av terrassen din – uten for mye for- eller etterarbeid. Gjør deg klar for en bekymringsfri hagenyhet fra Arnøy Engros.