Om Byggmakker

BYGGMAKKER er en av Norges ledende byggevarekjeder. Vi har utsalgssteder over hele landet og selger til både forbrukermarkedet og proffmarkedet. Vi omsetter for ca. 6 milliarder kroner. Byggmakker er eid av finske Kesko som er Nordens ledende byggevarekonsern

ALLE TRENGER EN MAKKER

Nordmenn er verdensmestre i oppussing, og alle verdensmestre trenger et støtteapparat. Vi i Byggmakker legger til rette for at du skal lykkes, enten du skal i gang med et lite eller stort prosjekt. Vi diskuterer gjerne fremgangsmåte og smarte løsninger med deg, og i butikkene våre kan du få gode tips og råd som forenkler ditt byggeprosjekt.

• Dyktige fagfolk som gir gode råd

• Bare produkter av høy kvalitet og stort utvalg

• Formidling av proffe håndverkerne om du vil ha jobben gjort FIKS FERDIG

• Enkle tjenester som forenkler byggeprosjektet

• Konkurransedyktige priser på prosjektet og gode tilbud

• Fleksible betalingsløsninger og full oversikt over prosjektet med byggekonto

Siste nytt i Byggmakker:

Aarets BM 2023 584x464

Byggmakker Mosjøen kåret til årets varehus

Den gjeveste prisen under årets Byggmakker Forum 2024 gikk til Byggmakker Mosjøen. Varehusene blir målt på resultat, salgsutvikling, innkjøpslojalitet og konseptgjennomføring.

Elektrisk kranbil 584x464

Byggmakker tar i bruk flere elektriske kranbiler

Byggmakker fortsetter med sine bærekraftige tiltak. I løpet av 2024 vil selskapet ha totalt fire elektriske kranbiler, med ambisjon ytterligere kutt i utslippene fremover.

Frode Nordgaard 584x464

Ny regionleder for Byggmakker Midt-Norge

Frode Nordgaard er ansatt som regionleder for den nye stor-regionen Byggmakker Midt-Norge. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i Steinkjerbygg.

Laerlingrekord i bergen 584x464

Lærlingrekord i Bergen

Aldri før har så mange lærlinger møtt opp på Byggmakkers proffsamling som denne uka. – Byggfag gir store muligheter for framtiden, mener Yvonne Jeanette Skibenes.

Delte ut til sammen 80000 584x464

Delte ut til sammen 80 000 til to veldedige formål i Larvik

Det er flott at lokale bedrifter støtter oss.

Returordning for steinullsisolasjon 584x464

Returordning for steinullsisolasjon

Fokuset på sirkularitet er viktigere enn noen gang og i byggebransjen er det utvilsomt potensiale for tiltak for å minske avfallet som genereres på en årlig basis. Gjennom resirkuleringsprogrammet Rockcycle etablerte Byggmakker Larvik en returordning for steinullsisolasjon tidligere i år. Nå er resultatene klare etter første retursending.

Aarets laerling 584x464

Årets lærling: Nå kommer jentene

For niende året på rad arrangerer Byggmakker "Årets Lærling", hvor de leter etter de dyktigste elevene innenfor byggfaget. Nesten hundre lærlinger er nominert, og i år har antallet kvinnelige nominerte eksplodert.

BM presiserer 584x464

Byggmakker presiserer

Vi viser til ulike medieoppslag angående Byggmakkers informasjon om omstrukturering, nedbemanning, eventuelle nedleggelser og føler behov for å klargjøre informasjonen.

Kesko i Norge

Byggmakker eies av finske Kesko sammen med Onninen, en av Nordens ledende elektrogrossister. Sammen utgjør Byggmakker og Onninen divisjonen for bygg- og teknisk handel i Norge.

Les mer om Kesko her.

Miljø- og samfunnsansvar

Byggmakker tar samfunnsansvar på alvor. Sosiale, miljømessige og kvalitetsmessige forhold skal være integrert i våre forretningsmessige transaksjoner. Vårt mål er å sørge for et ryddig og ordentlig forhold til våre ansatte, samarbeidspartnere, miljøet og samfunnet generelt.

Med en stor og godt etablert industriell eier som Kesko i ryggen og mange dyktige ansatte i Byggmakker, er vi i en sterk posisjon til å arbeide langsiktig og målrettet med bærekraft i vår egen virksomhet og i samarbeid med våre kunder og leverandører.

Les mer her

Bærekraftsmål

Vi har valgt ut fire bærekraftsmål for vår virksomhet.

Les hvilke og hvorfor her.

Miljøfyrtårnsertifisert

Vårt arbeid er forankret i kvalitet - og miljøledelse, og Byggmakker er miljøfyrtårnsertifisert, både på hovedkontor og varehusnivå.

Les mer om miljøfyrtårn-sertifisering her.

Åpenhetsloven

Byggmakker arbeider for bærekraft og åpenhet i vår forsyningskjede. Les mer om hvordan vi har jobbet med å følge opp arbeidet med Åpenhetsloven her.

Etisk handel

Vi er også medlem av Etisk Handel Norge, som innebærer at Byggmakker er en del av et nettverk av bedrifter, organisasjoner og offentlige virksomheter som jobber målrettet og systematisk for å sikre anstendige arbeids- og miljøforhold i leverandørkjeden.

Les mer her.

Produktmerking og sertifiseringer

Vår bærekraftsvisjon er å muliggjøre bærekraftige valg for våre kunder ved å drive endring gjennom hele verdikjeden. Byggmakker skal formidle produkter med viktige miljøegenskaper og samtidig etterspørre produkter med miljødokumentasjon og miljømerker.

Les mer om produktmerking og sertifisering her.

Transport, og håndtering av avfall

Byggmakker har også satt seg mål innen transport og sortering og håndtering av avfall i egen drift. Les med om ordninger knyttet til avfall her.

Historien om Byggmakker

BYGGMAKKER er i dag et moderne varehus med et butikknettverk fra Stavanger i sør/vest til Kirkenes i nord. Finn din lokale Byggmakker her

Kjeden ble etablert allerede i 1963 under navnet Norgros AS, og var fra starten av et innkjøpssamarbeid for å effektivisere og samkjøre import og agenturvarer. Det gir oss i år anledning til å feire 50 år med kjededrift innenfor byggevare og interiør.

I Byggmakker er vi stolte av vår historie. Og selv om over 50 år med kjededrift er en anselig fartstid, kan flere av våre butikker skilte med sammenhengende drift som er betydelig lenger enn det. Går vi en del av butikkene nærmere etter i sømmene, viser det seg raskt at flere har drevet med byggevarer i over 100 år. Det er en god historie å ha med seg i det videre arbeide for å gjøre Byggmakker sin visjon om å hjelper kunden med å oppfylle drømmen om det gode liv til virkelighet.

I 2005 kjøpte det finskeide selskapet Kesko Norgros Handel, og Byggmakker fikk en industriell eier som forsterker vår posisjon i det norske markedet.