StartsidenTips og rådInspirasjon

Glass så klart!

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Glass er trendy som aldri før! Velger du foldedører eller rekkverk med laminert sikkerhetsglass slipper du lyset og naturen inn i boligen din på en helt ny måte, og kan kose deg på terrassen året rundt. At produktene er enkle å montere og nærmest vedlikeholdsfrie er heller ingen ulempe.

 – Glass er et materiale som passer for de fleste. Det gir mye lys, rene linjer og en enkel, naturlig stil. Fra før har det spesielt vært brukt i moderne boliger og hus i funkisstil, men det blir mer og mer populært også til vanlige trehus eller hytter. Kombinasjonen tre og glass er en sikker vinner, understreker Astrid Thon Johansen i Byggmakker Skattum.

Glassrekkverk er godkjent for montering opp til ti meter over terreng i henhold til norske standarder.

Kjeden satser stort på glass i år, og i Byggmakker-varehusene vil du få gode råd som hjelper deg å finne løsningen som passer deg. De fleste produktene kommer i forskjellige lengder og størrelser, og er absolutt ikke vanskelige å montere selv.

Glassrekkverk fra Icopal

Med glassrekkverk på terrassen får du fullt utbytte av en vakker utsikt, samtidig som det øker romfølelsen både utendørs og innendørs. Icopal introduserte sin elegante, sikre og fleksible løsning i fjor, og responsen har ikke latt vente på seg.

– Interessen vi opplever tyder at det er mange som vil ha dette. Rekkverket består av klart, herdet og laminert sikkerhetsglass som sikrer mot at personer kan falle ned gjennom glasset eller at det faller ned ved et brudd. Det egner seg utmerket både til boliger, hytter, næringsbygg og borettslag, og passer godt både utendørs og innendørs, forteller produktsjef Grethe Kristin Olsen i Icopal.

 Solide festeanordninger med håndløpere i rustfritt stål gir ekstra trygghet, og rekkverksstolpene – som leveres både for toppmontering og frontmontering – kan festes på underlag av både tre, betong og stål. Kort leveringstid og ferdig kappede standard glassbredder sørger for at ventetiden ikke behøver å bli lang før du kan få fullt utbytte av lyset og utsikten de lange vår- og sommerkveldene.

Foldedører fra Solarlux

Tyske Solarlux har levert fleksible glassløsninger for fasader og terrasser i 30 år, men det er først de siste årene nordmenn har fått øynene opp for mulighetene produktene gir. Ønsker du en glassfoldevegg som åpner opp stua, eller vil du glasse inn hele terrassen? Det finnes uansett en løsning som passer for deg.

– Foldedørene slipper inn lys og luft, og gjør at du kan kombinere inne- og uterommet som en helhet. Du kan åpne opp hele fasaden, eller bare deler av den hvis været tilsier det. Det er en smidig løsning, som erstatter tungvinte og trange heve-/skyvedører, påpeker Bengt Forsberg, daglig leder i den norske importøren Nor-Int AS.

 En glassfoldevegg i fem meters bredde lar seg uten problem folde sammen til en 50 cm bred pakke med dørblad.

Å kunne bygge inn hele terrassen er også noe mange vil sette pris på. Solarlux-produktene leveres etter mål, og gir mange muligheter.

– Med en aluminiumskonstruksjon får man glasstak og glass i fasaden, og kan lukke igjen veggene ved behov. Dermed kan hagemøblene stå ute hele året, og med varmelamper kan den brukes fra tidlig vår til sent på høsten. Er solen sterk og du ønsker å sitte i skyggen kan den kombineres med en vinterhagemarkise som går over hele taket.

  I fint vær åpner du du de loddrette glasselementene og nyter naturen tett på – i regn og vind er du beskyttet av glass.

 Løsningen gir deg også muligheten til å bruke terrassen fra tidlig vår til sent på høsten.

 Med terrassetak eller glasshus utvider du oppholdsrommet ditt ut i hagen.

Tips!

  • Bor du nær sjøen kan det våre en fordel å bruke slanke aluminiumsprofiler i stedet for tre. Det er et stabilt produkt som krever lite vedlikehold.

  • Kombinér gjerne glassrekkverk med terrassegulv i komposittmateriale. Det ser flott ut, og du har en nærmest vedlikeholdsfri terrasse i år etter år – som bare har behov for en vask i ny og ne.

  • Glassrekkverk er godkjent for montering opp til ti meter over terreng i henhold til norske standarder.
Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Også du kan bygge terrassen din selv! Byggmakker

Også du kan bygge terrassen din selv!

25.05.2021

Selvgjort er velgjort, heter det – og få ting er mer velgjort enn en selvgjort terrasse. Men hvordan skal du klare å bygge terrasse når du har ti tommeltotter, få eller ingen kunnskaper om snekring, ikke vet opp ned på en hammer og tror at drill kun er noe garden gjør? Det er da Byggmakker kommer med en hjelpende hånd – eller håndverker, hvis du ønsker det.

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden! Byggmakker

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

21.05.2021

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt mer åpent, det blir lysere, naturen kommer nærmere og utsikten blir bedre. Samtidig bidrar det til å øke romfølelsen – både ute og inne.

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren Byggmakker

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren

19.05.2021

Skal du bygge ny terrasse i år? I så fall har du flere varianter av terrassebord å velge mellom enn noensinne, så hvilket skal du gå for? Det kommer an på hva som er viktigst for deg – er det pris, utseende, farge, byggemateriale eller vedlikehold?