StartsidenTips og rådInspirasjon

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger

Jotuns vårpalett er inspirert av ny energi, varme og reiselyst. Hvilken av disse fargene er din favoritt?

Det er vår i luften, et nytt tiår og tid for forandring. Vi har snakket med fargeekspertene i Jotun for å finne ut hvilke fargetrender som blir de aller største denne våren.

— Denne våren er fargetrendene nærmest synonyme med det våren representerer – nemlig varme og ny energi. Samtidig står vi på startstreken i et nytt tiår preget av forventninger, drømmer og nye opplevelser. Våre favorittfarger er alle inspirert av nettopp dette, forteller Nina Klæboe Mørvke, Skandinavisk fargesjef i Jotun. 

Klar for en fargerik vår

«Ønsker du å gå for en eksotisk fargepalett anbefaler jeg å se nærmere på farger som LADY 11175 Adventure, en brent oransje farge som står helt nydelig sammen med ferskenfargen LADY 12083 Devine. Vil du tilføre enda mer dybde kan du tilføre en dyp grå eller dempet sort farge, for eksempel 1434 Elegant eller 9938 Dempet Sort. - Nina Klæboe Mørkve.

Plei reiselysten – og prøv noe nytt

Vi reiser, opplever og lar oss inspirere som aldri før. Denne sesongen bugner det av vakre tekstiler og med levende og kontrastfylte mønstre hentet fra det afrikanske kontinentet. Mange har lagt sin elsk på brente rød- og bruntoner og eksotiske fargepaletter fra ulike verdenshjørner.

De gule og brune tonene blir viktige trendfarger langt inn i 2021 – og valgmulighetene er mange.

Dersom du er ute etter et diskret og dempet uttrykk bør du utforske kamelhårsfargen 10961 Raw Canvas, den grågule 11174 Curious Mind, 10965 Hipster Brown og 11173 Humble Yellow.

Er du svak for gylne farger anbefaler Mørkve 10963 Golden Bronze eller den mer dempede 10965 Hipster Brown.

OPPDAG OG UTFORSK DISSE: 11174 Adventure i front og 11174 Curious Mind bak. Foto: Jotun.

TIDLØST OG TRENDY: Her er veggen i front malt med fargen LADY 10965 Hipster Brown. Veggen i bakgrunnen har fått fargen 10961 Raw Canvas. Foto: Jotun.

VAKKER KONTRAST: LADY 10963 Golden Bronze er helt nydelig sammen med hvit kjøkkeninnredning. Foto: Jotun.

«For å forsterke følelsen av det rå og naturlige, anbefaler Klæboe å supplere med kalkmaling. Ifølge fargesjefen er nemlig de rustikke og rå overflatene like aktuelle i 2020»

Nina Klæboe Mørkve

RÅTT OG NATURLIG: Med kalkmaling kan du skape et unikt uttrykk. Her med LADY Minerals 1877 Valmuefrø. Foto: Jotun.

Grønt forblir en vinner

Grønt er en farge som har surfet lenge på trendbølgen, og skal vi tro Klæboe Mørkve kommer vi ikke til å se mindre av den i år.

— Grønne nyanser er svært behagelige og anvendelige å omgi seg med. Med grønt får du en deilig blanding av ro og liv på en og samme tid, forteller hun.

Blant fargene til Jotun finner du gylne toner som 8546 Local Green, den dype naturfargen 8994 Organic Green, lekne, blågrønne 5489 Free Spirit og sarte mintgrønne toner som 7637 Exhale.

PUST UT: Spisestue malt med den friske fargen 7637 Exhale fra Jotun. Bordet er malt med plommefargen LADY Supreme Finish 20142 Daydream. Foto: Jotun.

LEKRERE BLIR DET IKKE: 8546 Local Green fra Jotun skaper en lun atmosfære. Foto: Jotun.

FRIHET: Vi garanterer at den vil gi deg en god følelse. Vegg: LADY Pure Color supermatt 5489 Free Spirit. Hylle: LADY Supreme Finish superblank 5489 Free Spirit. Foto: Jotun.

«Jeg tror mange har oppdaget hvilken god basisfarge grønt er. Samtidig er det ingen hemmelighet at vi har en grønn bølge over oss, med klimaspørsmål som løftes opp og fokus på lokale, kortreiste og økologiske produkter. Vi blir generelt utsatt for mye grønt i hverdagen – og det må jo være den fineste trenden det går an å følge!»

— Nina Klæboe Mørkve

Fargene blir sterkere

Det er ingen tvil om at nordmenn har blitt mer vågale med fargebruken de siste årene – og trenden vil helt klart følge med videre denne våren. — Uansett hvilken stil du velger, håper jeg at du velger å «kline til» med noen herlige og vakre fargekombinasjoner som kanskje er litt vågale, avslutter fargesjefen. TRENGER DU MER FARGEINSPIRASJON? LES MER OM FARGETRENDENE FOR 2020 HER.

Link
Male hus? Dette er årets fargetrender til huset Byggmakker

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset

18.03.2021

I Jotuns nye eksteriørfargekart finner du sju ulike fargetemaer, som vil gjøre det enklere å velge fargeretning når du skal male hus eller hytte. – Det lønner seg alltid å skape en helhetlig fargepalett utendørs, sier Jotuns fargesjef.

Velg riktig maling til dine rom Byggmakker

Velg riktig maling til dine rom

24.02.2021

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.

Hytteinspirasjon: makeover med malepensel Byggmakker

Hytteinspirasjon: makeover med malepensel

20.10.2020

Ser du på oppussingsprogram og tenker at du mangler både penger, håndverkere og et team av stylister? Nå har Jotun gjort det enkelt for deg å forvandle hytta på egenhånd – ute og inne.

Dette er fargetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2021

14.09.2020

Tidligere har den årlige fargelanseringen til Jotun fokusert på nye farger fra det anerkjente fargelaboratoriet – men i fargekartet for 2021 finner du gamle klassikere som har fått nytt liv sammen med nye nyanser.