StartsidenTips og rådInspirasjon

Inspirasjon: Forvandlet hytta med nytt gulv på ett døgn

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Familien ønsket seg en lys sommerhytte, men resultatet ble noe ganske annet enn hva de hadde forestilt seg.

Høyt i terrenget med utsikt mot Oslofjorden fant familien på fire sitt ferieparadis: En liten gul hytte med skjevhet, sjarm og oppussingsbehov.

Noe av det første interiørdesigner Heidi Haver så da hun kom inn i stuen var et gulnet furugulv med stort potensiale. Med fantastisk havutsikt og direkte utgang til en flott uteplass var det helt naturlig å prioritere dette rommet.

Familien på fire ønsket seg et lyst og lett uttrykk, men resultatet skulle vise seg å bli noe ganske annet enn hva de hadde sett for seg.

Ga det originale tregulvet et megaløft

Fordi hytta ligger i et terreng med ganske grov natur i form av stein og furuvegetasjon, var det ikke naturlig å gi sommerhytta et typisk sørlandspreg.

– Med tanke på naturen rundt og de andre hyttene i nærheten ble den tidligere gule hytta litt aggressiv i terrenget. Vi valgte derfor å male fasaden i en ganske mørk farge, som vi også tok med oss inn, forteller Haver.

Så potensiale

Interiørdesigner Heidi Haver ville ikke gi slipp på de originale tregulvene.

Ny stue og spisestue

Fordi bad, kjøkken og mye av det øvrige i hytta skulle totalforandres var det ønskelig å bevare noe av det originale.

Valget falt på de gule, men fortsatt hele tregulvene. De bar preg av å være slitne, men kunne uten problemer slipes ned og få nytt liv med gulvolje og matt lakk.

NY STUE: De gule furugulvene var et strålende utgangspunkt for fornyelse. Og resultatet ble mildt sagt vellykket. Foto: Trestjerner.

 

OG SPISESTUE: Gulvene ble behandlet med TreStjerner Gulvolje i fargen 2047 IBENHOLT og etterbehandlet med TreStjerner Gulvmatt. Kombinert med de gråmalte veggene ble oppholdsrommet i hytta lunt og hjemmekoselig. Foto: Trestjerner.

– Når man skal pusse opp kan det fort bli litt for striglet hvis man velger å skifte ut absolutt alt. Ved å bevare gulvene fikk vi myket opp uttrykket, samtidig som vi beholdt en del av sjarmen familien falt for, forteller interiørdesigneren.  

«Det å fornye originale gulv er enklere enn mange tror,

og et langt mer prisgunstig alternativ enn å legge nytt gulv. Spesielt om man må skifte ut lister og tilhørende elektriske ledninger» — Thor Ingar Røneid, Teknisk Servicesjef i Trestjerner.

Oljet gulvene helt mørke

På en sommerhytte i Norge er det naturlig å tenke lyst gulv i tråd med den skandinaviske stilen, men ifølge fargeekspertene beveger trendene seg mot mørke og lune farger.

For å få naturen inn i hytta, falt valget på TreStjerner gulvolje i fargen 2047 Ibenholt.

Fargen er en lun, sort farge som med transparent utseende som fremstår avdempet og som står spesielt godt til grå, brune, blå og grønne fargetoner.

TreStjerner gulvolje gir gulvet en fin glød og fremhever treverkets naturlige nyanser. Oljen fås i en rekke fargenyanser. Ønsker du deg et mørkt gulv er også 2037 Kastanje og 2038 Tjærebrun gode fargealternativer, forteller Røneid.

TJÆREBRUN: Trestjerner Gulvolje i fargen 2038 Tjærebrun, malt på furu.

 

KASTANJEBRUN: Trestjerner Gulvolje i fargen 2037 Kastanje, malt på furu.

Skal du slipe og olje gulv?

Det blir finest dersom du skaper en rød tråd mellom utsiden og innsiden ved å velge farger som passer godt sammen.

Fiks ferdig på ett døgn

Veien til nytt gulv startet med å vaske og slipe gulvet ned.

Etter hvert som den gule lakken forsvant kom det bare, nydelige treverket til syne. Deretter ble TreStjerner Gulvolje påført feltvis med rulle. Allerede her ble det tydelig hvor stor forandring det nye gulvet skulle gi rommet.

PEISKOS ANNO 1990: En koselig peiskrok i og for seg – men med stort potensiale. Foto: Trestjerner.

VOILÀ: Med mørke gulv, hvit mur og sortmalte fliser fikk interiørdesignerne frem alle de vakre detaljene. Foto: Trestjerner.

— Vi lot gulvoljen trekke i to til fem minutter. Deretter brukte vi en gummi-nal til å trekke av oljen og jevne den ut i bordenes lengderetning. Til slutt tørket vi godt av overflaten med en tørr, lofri klut, forklarer Røneid.

Etter tolv timer ble gulvet etterpolert med en liten mengde olje for å oppnå ønsket farge – og etter cirka ett døgn var gulvet ferdig.

Det eneste som gjensto var å lakkere gulvet med TreStjerner Gulvmatt for et matt, naturlig og slitesterkt resultat. Det kunne først gjøres etter at gulvet hadde herdet i 48 timer.

SISTE FINISH: Med Trestjerner Gulvmatt blir resultatet vakkert og robust. Foto: Trestjerner.

Fantastisk sluttresultat

I dag er hytta nesten ikke til å kjenne igjen.

Terrassegulvet ute og stuegulvet inne har en relativt lik farge, slik at overgangen mellom ute og inne på et vis viskes ut. De mørke gulvene dominerer i stuen og skaper en lun, trygg atmosfære.

HJEMMEKOSELIG: Interiøret har innslag av naturmaterialer som bomull og lin i duse farger. Det myker opp det mørke og gir et luftig, sommerlig uttrykk. Foto: Trestjerner.

Oppholdsrommet har blitt en plass hvor det både er godt å trekke seg tilbake fra solen på dagtid, og et perfekt sted for hyggelige sammenkomster når kveldsmørket faller på.

HAR DU LYST PÅ NYTT GULV? HER FINNER DU MASSE INSPIRASJON!

 

Bestill jobben fiks ferdig her

Fortell oss hva du trenger hjelp til og vi fikser dyktige håndverkere du kan stole på, materialer av høy kvalitet og transport. Enklere og tryggere blir det ikke. Ved større prosjekter starter vi med en uforpliktende befaring. Bestill her.

Link
Årets gulvtrender Byggmakker

Årets gulvtrender

04.02.2021

Vi har entret et nytt år, og som alltid er det mange nye trender som påvirker hvordan vi innreder hjemmet. Dette er våre beste tips til deg som skal legge nytt gulv.

Hytteinspirasjon: makeover med malepensel Byggmakker

Hytteinspirasjon: makeover med malepensel

20.10.2020

Ser du på oppussingsprogram og tenker at du mangler både penger, håndverkere og et team av stylister? Nå har Jotun gjort det enkelt for deg å forvandle hytta på egenhånd – ute og inne.

Gi gulvet ditt nytt liv med maling Byggmakker

Gi gulvet ditt nytt liv med maling

07.10.2020

Maling er en enkel måte å fornye et rom på, og det blir en stadig vanligere metode for å gi nytt liv til gulv. Se steg-for-steg hvordan dette soverommet ble forandret.

Fargelansering: Bli inspirert av norske naturfarger Byggmakker

Fargelansering: Bli inspirert av norske naturfarger

26.08.2020

Få land er like heldige som Norge når det gjelder vakker natur, og det er nettopp dette som er inspirasjonen bak det nye fargekartet til Tyrilin. Her finner du tre unike stiler inspirert av fargene i det norske fjellandskapet.