StartsidenTips og rådInspirasjon

Jotuns fargetrender for 2019

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Hjemmet vårt er historien om hvem vi er og et viktig anker i en hektisk hverdag. Nå lanserer Jotun enda flere nydelige nyanser som representerer våre ulike livsstiler.

Det siste året har Lisbeth Larsen, som er global fargesjef i Jotun, ledet et omfattende samarbeid med internasjonale farge- og trendforskere. Resultatet er et splitter nytt fargekonsept kalt IDENTITY, lansert under merkevaren LADY her i Norge.

Det nye fargekartet for 2019 består av 28 vakre farger der de fleste er helt nyutviklet av Jotuns team av fargeeksperter.

– Tiden hvor vi valgte farger og innredning som statussymboler er forbi. Dagens fargepalett tar utgangspunkt i det ekte og ærlige. Hjemmet vårt i 2019 skal formidle: «Dette er meg», forteller Lisbeth.

Som alltid har Jotun tenkt på hvordan du best kan kombinere ulike farger, og har identifisert tre ulike paletter med sin unike personlighet kommunisert med farger.

Ro, harmoni og rene linjer. Kombinasjon av nøytraler fra én og samme rad i fargekartet, skaper en delikat, monokrom fargeopplevelse. I denne stuen har vi male med LADY Pure Color og kombinert to lune, grå nøytraler; 1622 Refleksjon og 12078 Comfort Grey (vegg i trapp).

 

STAY CALM

CALM-paletten består av moderne nøytraler, både gylne og beige toner og lune gråtoner. Den inneholder også vakre nyanser av rosa og aprikos, samt en helt ny aksentfarge: 12074 Peachy. 

– CALM-hjemmet preges av ro og harmoni, og man vektlegger soner for komfort og hvile. Innredningen vitner om kvalitet, håndverk og personlighet. For å få det rolige, subtile fargeuttrykket bør du male med LADY Pure Color, vår vakreste og matteste veggmaling, anbefaler Lisbeth.

Varme kontraster.Veggene her er malt med LADY Pure Color 20120 Organic Red. Gulvlistene er malt i samme farge, med LADY Supreme Finish Matt,  for å gi et helhetlig inntrykk. Vinduene er malt i fargen 12078 Comfort Grey. Taket er gjenbruk av gamle materialer.

 

BE REFINED

REFINED-paletten inneholder en rekke nye farger, både vakre grønne nyanser og tidsriktige gyllengule toner. Her finner vi igjen noen av de grå nøytralene, aksentfargene 7613 Northern Mystic, og nye 3377 Slate Lavender.

– I dette temaet møtes fortid og fremtid, og original og tech-inspirert design, står side om side. Fargepaletten er livlig og gir herlig stimulans til sansene. Kontrastrike materialer og overflater skaper fascinerende kombinasjoner og rom preget av optimisme, kommenter fargesjefen.

Ærlig og jordnær. Veggene her er malt i den vakre nye fargen LADY 12085 Rural. Vindu og dør: LADY Supreme Finish Matt 12078 Comfort Grey. Gulvlist: LADY Supreme Finish Matt 1622 Refleksjon.

 

JUST RAW

RAW-paletten byr på utvalgte grå nøytraler, vakre nyanser av aprikos, tidsriktige grønne toner og jordnære, gulaktige røde farger. Paletten inneholder også to helt nye aksentfarger 12074 Peachy og 201118 Amber red.

– Identiteten RAW er jordnær. Hjemmet gjenspeiler håndverk, en sans for natur og kreativt gjenbruk. Dette er en person som verdsetter det ærlige og rustikke fremfor det polerte. Det kombinerer elegant det raffinerte med en rustikk og avslappende atmosfære, forfekter Lisbeth.

 

Miks & match på tvers av palettene

De tre fargeretningene er på ingen måte normative. Den globale fargesjefen oppfordrer til miksing og matching på tvers i fargekartet.

– Når alt kommer til alt kan rommene i et hjem gjenspeile ulike fasetter av din personlighet, Noen er en jeger på kjøkkenet, en kurator i stuen og ønsker kanskje en zen-atmosfære på soverommet.

Kombiner fargene i paletten og vær trygg på at nyansene harmonerer med hverandre – og gir et delikat resultat.

 

Digitalt fargekart

Det nye fargekartet finner du selvsagt også i en digital utgave. Velg en hovedfarge og få tips til matchende farger på colours.jotun.no

Satser på farger. Global fargesjef Lisbeth Larsen forteller at Jotun legger store ressurser i utvikling av fargeresepter tilpasset de ulike LADY-malingene. Det betyr at hvis du maler veggen med supermatte LADY Pure Color og den nye fargen 20120 Organic Red, kan du male listene med LADY Supreme Finish matt i samme farge. Genialt!

 

Male huset – slik gjør du det! Byggmakker

Male huset – slik gjør du det!

07.06.2021

For mange av oss er en del av sommeren å male huset, og med hånden på hjertet er det kanskje ikke en jobb vi gyver løs på med den største entusiasmen. Men – planlegger du godt og tar jobben med godt humør, går den både raskere og enklere. Her får du vite hvordan.

Terrassebeis – årets farger og trender Byggmakker

Terrassebeis – årets farger og trender

14.05.2021

Nå er det endelig tid for å nyte det gode liv utendørs. Terrassebeis i en lekker farge gir deg en god basis for å skape din egen stil på uterommet.

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset Byggmakker

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset

18.03.2021

I Jotuns nye eksteriørfargekart finner du sju ulike fargetemaer, som vil gjøre det enklere å velge fargeretning når du skal male hus eller hytte. – Det lønner seg alltid å skape en helhetlig fargepalett utendørs, sier Jotuns fargesjef.

Velg riktig maling til dine rom Byggmakker

Velg riktig maling til dine rom

24.02.2021

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.