StartsidenTips og rådInspirasjon

Sett farge på veggene: Helhet og harmoni med Smartpanel

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Aldri har det vært enklere å pusse opp. Med Smartpanel får du raskt et flott og ferdig resultat som selv Sinnasnekker’n ville blitt fornøyd med.

– Smartpanel er et fantastisk produkt som alle kan sette opp. Du kan faktisk fornye et rom på en helg med denne typen panel, sier interiørdesigner Tahani Aiesh.

Sammen med sin kollega Aina Sollie-Steen har hun vært med å style alle Sinnasnekker'n sine prosjekter. Der blir Smartpanel brukt flittig på både vegger og tak.

– Når vi kommer inn i et nytt hjem som skal pusses opp og innredes, ser vi for oss et blankt lerret. Smartpanelet er som en kameleon og kan bli til hva som helst, sier Aiesh videre.

SE VÅRT UTVALG AV VEGGPLATER

Enkel rustikk på Svarstad

I et gammelt, nedslitt hus på Svarstad fikk de to interiørdesignerne i Steen & Aiesh DA boltre seg under et av årets Sinnasnekker'n-prosjekter.

– Den rustikke, hjemmekoselige stilen tiltaler mange. Vi valgte et enkelt panel som står i flott kontrast til de røffe møblene og de brede gulvplankene som har mye kvist i seg. Alt handler om riktige kombinasjoner av mønster og strukturer, forklarer Aiesh.

 Enkel rustikk. I Sinnasnekker'n-episoden fra Svarstad valgte interiørdesignerne et enkelt panel for å fremheve et røft uttrykk.

 Som kjøkken, så stue. Skap helhet ved å bruke samme veggpanel, gulv og farge i flere rom.

 

Det frister med lister

Når du først har valgt å gå for Smartpanel, er det tusen ting du kan gjøre for å skape det uttrykket du ønsker. Å sette opp lister er vanlig, men også her finnes det mange forskjellige farger, former og størrelser å velge mellom.

Hvorfor ikke kombinere det enkle smartpanelet med brede og tykke lister for et mer eksklusivt preg? Smartpanel på vegg med tykke lister og furuplank-gulv er en av favorittkombinasjonene til Steen og Aiesh, som begge har gått for den samme kombinasjonen i sine egne hjem.

SE VÅRT UTVALG AV LISTVERK

 Lun stemning på barnerommet. Smartpanel egner seg ypperlig til barnerom og skaper en myk og koselig atmosfære. Veggene er også en drøm å skru i sammenlignet med gipsvegger, og på et barnerom skal det ofte mange ting opp på veggene.

 

Mysigt på Mysen

Tahani Aiesh og Aina Sollie-Steen har jobbet med smartpanel i alle sesonger av Sinnasnekker'n. Begge er derimot opptatt av å trekke inn andre typer strukturer og overflater også, for å gjøre uttrykket mer levende.

I den koselige loftstuen på Mysen har de to interiørdesignerne trukket frem den gamle muren bak peisen og kun lagt smartpanel i taket.

– Her valgte vi å gå for smartpanel i tak, kombinert med glatte gipsvegger. Det kan være lurt å bryte litt med ulike materialer for å skape romfølelse og dimensjoner, sier Aiesh.

– Vi prøver alltid å enten finne noe gammelt eller kombinere smartpanelet med andre teksturer. I dette rommet kommer virkelig de gamle teglsteinene til sin rett, fortsetter hun.

Art by accident. Da Tahani Aiesh ankom loftstuen på Mysen sto murveggen bak peisen slik, med kun halvparten av malingen fjernet. Og slik ble det stående. Smartpanel også i taket gir rommet en ekstra lun atmosfære.

 

Vi går møkere tider i møte

På fargetrendfronten er det mørke toner og grått som dominerer. Den dypblå, nesten sorte fargen – kombinert med lyse lister og gulv – er en vågal trend mange av oss ikke har turt å prøve ennå.

– Disse fargene fungerer faktisk til alt – til alle typer treslag og alle natur- og jordtoner. En mørk vegg med lyse møbler, tak og gulv er ikke nødvendigvis mørkere enn en lys vegg med mørke gulv og møbler. Nå skal dessuten stuen bugne over av grønne og friske trær, kaktuser og planter, sier hun.

 

 

 

 

Dersom du har flyttet inn i et hus med Smartpanel som ikke har den fargen du ønsker kan du enkelt male den i en farge du liker.

Bare husk at du må grunne veggen før du begynner. Dersom du skal sette opp nye vegger og vil velge farge selv, finnes også en ubehandlet variant du kan male.

Smartpanel kommer i en rekke ulike varianter og farger.

Stikk innom din nærmeste Byggmakker og finn din favoritt!

Ekspertpanelets trendvarsel

Tahani Aiesh og Aina Sollie-Steen
Interiørdesignere og eiere av Steen & Aiesh DA

 Tahini Aiesh (til venstre) og Aina Sollie-Steen interiørdesignere og eiere av Steen og Aiesh DA.

Hvilke trender skal vi se opp for i 2016?

Aina: I 2016 skal vi ha fokus på nærhet til naturen og kombinasjoner av materialer og større kontraster. Vær vågal, men ikke overdriv.

Tahani: Dyrk det grønne! Store, grønne planter, grønne tekstiler, grønn marmor eller grønne vegger. Kombiner gjerne det friske grønne med mørke fargetoner i blått og grått.

 Semi-retro og trendy. Grått og blått, grønne planter og retro-preg er helt i tråd med trendene for 2016. Her er Smartpanel brukt på alle vegger. Velg mellom klassisk panelstruktur, en helt slett variant eller kombiner begge slik som på bildet.

Tenk omvendt. I denne kule retro-stuen har listene fått dominere. Prøv mørke lister på en lys panelvegg og føl effekten.

 

Veggplater - et helt nytt rom på 1-2-3 Byggmakker

Veggplater - et helt nytt rom på 1-2-3

28.01.2021

Drømmer du om slette listefrie vegger? Disse geniale løsningene trenger verken sparkling eller pussing og er enkle å montere.

Nye hyttevegger på en helg  Byggmakker

Nye hyttevegger på en helg

20.04.2020

Drømmer du om å fornye hytta eller skape hyttestemning hjemme? Da bør du sjekke ut denne smarte nyheten.

Drømmen om livet på landet Byggmakker

Drømmen om livet på landet

01.03.2018

Oppussingsprosjektet ble ikke helt som tenkt for de to venninnene som kjøpte bolig sammen i landlige omgivelser. Heldigvis var ikke Sinnasnekker’n sen om å hjelpe.

Gi rommet atmosfære på 1-2-3 Byggmakker

Gi rommet atmosfære på 1-2-3

28.02.2018

Det er ikke tilfeldig at Sinnasnekker Otto Robsahm har lagt sin elsk på Smartpanel. Det er en rask og varig måte å gi rommet en fin innramming med et tydelig preg.