StartsidenTips og rådInspirasjon

Terrassetrend: Utemøblene skal være flerfunksjonelle

Det er på tide å begynne å tenke på uterommet før årets sesong. I år vil vi ha funksjonelle møbler som kan brukes både ute og inne.

Etter en lang og mørk vinter er det deilig å begynne å drømme om lysere dager og lange sommerkvelder utendørs. De siste årene har nordmenn brukt mer tid og penger på å innrede, også utenfor husets fire vegger.

Sommerhalvåret flytter vi stuen ut på terrassen eller i hagen, og vi innreder med komfortable møbler, pledd, lykter og planter: Uteplassen skal fungere som en forlengelse av stuen og resten av huset.

SE VÅRT UTVALG AV UTEMØBLER HER

 

Hengestol. Får du ikke lyst til å krype oppi denne deilige hengestolen med en god bok på en lat sommerdag? Ikke bare har den god sittekomfort, den er kul å se på og tilfører det lille ekstra til uterommet.

TA INNEROMMET UT!
En av de nye trendene for uterommet i 2017 er flerfunksjonalitet. Vi vil ha møbler som kan flyttes rundt og ha flere funksjoner, ta lite plass. Samtidig bør de være enkle å lagre på vinteren. Vi ønsker oss utemøbler som kan brukes til å servere middag, men som lar oss sitte komfortabelt og nyte en cappuccino med bena høyt etterpå.

– VI HAR GJORT OSS LITT FERDIG MED DE STORE TUNGE ROTTING-MØBLENE. NÅ VIL KUNDENE HA LETTERE MODELLER MED MER FUNKSJONALITET. EN ANNEN TREND VI OGSÅ SER ER AT FOLK ØNSKER SEG MØBLER SOM KAN BRUKES BÅDE UTE OG INNE, FORTELLER HEIDI MINDREBØE, KATEGORISJEF I BYGGMAKKER.

Det blir altså mer glidende overganger mellom ute- og innerommet. Vi setter opp levegger, bygger annekser og gjør uterommet mer tilgjengelig større deler av året. Selv om de store rotting-møblene er på vei ut av trendbildet, er rotting likevel et populært materiale å velge for utemøbler – gjerne i litt lettere versjoner i retrostil som enkelt kan flyttes fra hagen til terrassen og inkluderes i stuen eller annekset på vinteren.

Funksjonell. Plassbesparende og lagringseffektiv møbelgruppe fra Livingston i stilrent design.

Nytenkende. Sittegruppen Livingston har praktisk lagringsplass under bordplaten og plass til de seks sammenleggbare stolene som følger med. Bordplaten kan også felles ned for ytterligere plassbesparing.

Moderne design: En av de nye trendene for uterommet i 2017 er flerfunksjonalitet. Vi vil ha møbler som kan flyttes rundt og ha flere funksjoner, samtidig bør de være enkle å lagre på vinteren. Stolene i denne sittegruppen kan lagres smart ved å stables oppå hverandre. Funksjonell spisegruppe i litt strammere og moderne design. Lekkert bord med polywood bordplate. Bordplaten kan rengjøres med mildt såpevann, men skyll godt så ikke rester av såpe ligger igjen på overflaten.

Spar plass. Smart lagring med stoler som kan stables.

Se våre Rotting produkter her

 

ENKELT VEDLIKEHOLD
Et annet viktig kriterium for mange er at utemøblene skal være enkle å vedlikeholde. Kunstrotting er ren plast og varer i mange år. Det trenger verken å pusses, oljes eller lakkeres, slik som med møbler laget i tre. Rotting er et praktisk og populært materiale fordi det krever lite vedlikehold, men litt stell anbefales allikevel:

– Begrepet «vedlikeholdsfrie hagemøbler» brukes ofte, men kan misforstås. Alle utemøbler krever noe stell fordi de også blir skitne. Men utover generell rengjøring med egnet rengjøringsmiddel, krever rotting-møbler lite arbeid for å holde seg pene i år etter år, sier Kenneth Olsen, som er salgsleder for Arnøy Engros.

For lettere smussfjerning kan du bruke høytrykkspyleren på et lavt nivå, men oftest holder det å spyle med vanlig hageslange. For mer inngrodd skitt anbefaler hagemøbel-spesialisten Arnøy Engros å vaske med rengjøringsmiddel som mildt Zalo-vann.

Følg bruksanvisningen nøye. Det er viktig å bruke et rengjøringsmiddel som ikke skummer, fordi rester av skummet kan feste seg i mellomrommene i fletten og deretter trekke til seg skitt.

Lunt og hyggelig. Samle familie og venner til grillfest, eller flat ut i den deilige sofaen for å slikke litt sol. Denne sittegruppen har mange funksjoner.

God sittekomfort. Tradisjonell sittegruppe med hjørnesofa i flatrotting og aluminium rammeverk. Puffene passer godt under bordet.

FLAT, RUND OG I ULIKE TYKKELSER
Rotting-trådene kommer både i flat og rund form, og dessuten i ulike tykkelser. Jo tykkere tråden er, desto sterkere er den, men det gjør den også dyrere.
Rottingen i hagemøbler fra Arnøy Engros er både flat, halvrund og rund rotting som er laget av plasttypen polyetylen (PE). All rotting er håndflettet.

– DET ER LIKE VIKTIG AT RAMMEVERKET ER AV GOD KVALITET. KJØPER DU STÅL, RISIKERER DU AT DET VIL RUSTE OG ETTERLATE RUSTFLEKKER PÅ UTEPLASSEN. DET SLIPPER DU MED ALUMINIUM. ALLE MØBLER FRA ARNØY ER PRODUSERT MED LAKKERT ALUMINIUM SOM RAMMEVERK, SIER OLSEN.

Pulverlakkert aluminium er så å si vedlikeholdsfritt og krever også kun meget enkel rengjøring for å se ut som nytt.

Retrostil. En nett møbelgruppe i trendy retrostil med deilig sitteputer i sete og rygg. Solid bygget med hel rotting på armlene og rygg. Leveres med sofa, to stoler, bord med glassplate, og aluminium rammeverk.

Stil og funksjon. Retrostilen finnes også som spisegruppe, med høyt spisebord i glass og aluminium. Spisemøblene passer like godt ute som inne, og kan enkelt flyttes inn i stuen på vinterhalvåret, dersom man er så heldig å ha plass til det.

Høstdugnad: Få orden i hagen med en redskapsbod Byggmakker

Høstdugnad: Få orden i hagen med en redskapsbod

07.10.2020

Trenger du ekstra lagringsplass? Da kan en frittstående redskapsbod være den perfekte løsningen for deg. Vi har funnet tre flotte modeller som du kan montere selv.

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv  Byggmakker

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv

18.08.2020

Når høstmørket kommer sigende, er utebelysning et must. Les videre og se hvor enkelt du kan lyse opp uteplassen med forskjellige lamper og effekter.

Slik lager du din egen hagestol Byggmakker

Slik lager du din egen hagestol

17.08.2020

Denne loungestolen er skikkelig kul, og det beste er at du fint kan lage den selv på 1-2-3. Finn ut hva du trenger for å lage den.

Spilevegg: Slik bygger du den selv  Byggmakker

Spilevegg: Slik bygger du den selv

01.07.2020

Den er en av de største interiørtrendene akkurat nå. I denne artikkelen finner du inspirasjonen og veiledningen du trenger for å bygge spilevegg både inne og ute.