StartsidenTips og rådProff

Hurtig, enkel og justerbar karmskrue

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Denne karmskruen halverer monteringstiden og kan brukes i alt fra tre og stål til betong, Leca og tegl. Her kan du lese om Programa Karmfix fra ESSVE.

Programa Karmfix er utviklet av ESSVE for å gjøre utskifting av vinduer og dører enklere. Tidligere løsninger har vært trekiler, klosser og vanlige skruer, løsninger som førte med seg en mengde justeringer og tilpasninger før vinduet eller døren satt slik den skulle. Med Karmfix kan du nå garantere at dører og vinduer kommer i rett posisjon, og jobben kan helt fint gjøres på egenhånd.

– De som bruker Karmfix opplever det som «genialt» og «en ny verden». Når man tar på seg prosjekter innen rehabilitering og oppussing, er det ofte at man bytter ut både vinduer og dører. Denne skruen gjør at du kan halvere tidsbruken og reduserer risikoen for sprekker, samtidig som du får et garantert pent resultat, sier Pål Jahr, teknisk ansvarlig i ESSVE:

Vil du se nærmere på Programa Karmfix?
Logg deg inn og se produktet i BM-portalen!

KARMFIX: Karmskrue fra ESSVE

Karmskruen kan justeres uten faste klosser og kan enkelt justeres i ettertid. Karmfix slås enkelt inn i stenderen og lager et sentreringshull slik at du får en rett montering. ESSVE har bevisst laget et bredt utvalg av lengder, slik at man dekker mange ulike spaltepredder.

– For å posisjonere vinduet eller døren i rett posisjon, anbefaler vi å bruke en pumpepute eller en nivåskrue. Pumpeputa funker som en trinnløs justerbar kile ved hjelp av luft, mens nivåskruen passer best når man skal sette inn flere vinduer i samme veggflate, sier Jahr.

Ikke medlem av Team Proff?
Få med deg alle fordelene her

NIVÅSKRUE: Nivåskruen brukes for et rett og riktig resultat.

Programa Karmfix kan brukes i mange forskjellige veggmaterialer. I tillegg til tre og stål kan den brukes i betong, Leca og tegl – da med egnet nylonplugg.


Slik fungerer karmskruen:

Ønsker du mer produktopplæring? Besøk produktsenteret her

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.