StartsidenTips og rådProff

Hurtig, enkel og justerbar karmskrue

Denne karmskruen halverer monteringstiden og kan brukes i alt fra tre og stål til betong, Leca og tegl. Her kan du lese om Programa Karmfix fra ESSVE.

Programa Karmfix er utviklet av ESSVE for å gjøre utskifting av vinduer og dører enklere. Tidligere løsninger har vært trekiler, klosser og vanlige skruer, løsninger som førte med seg en mengde justeringer og tilpasninger før vinduet eller døren satt slik den skulle. Med Karmfix kan du nå garantere at dører og vinduer kommer i rett posisjon, og jobben kan helt fint gjøres på egenhånd.

– De som bruker Karmfix opplever det som «genialt» og «en ny verden». Når man tar på seg prosjekter innen rehabilitering og oppussing, er det ofte at man bytter ut både vinduer og dører. Denne skruen gjør at du kan halvere tidsbruken og reduserer risikoen for sprekker, samtidig som du får et garantert pent resultat, sier Pål Jahr, teknisk ansvarlig i ESSVE:

Vil du se nærmere på Programa Karmfix?
Logg deg inn og se produktet i BM-portalen!

KARMFIX: Karmskrue fra ESSVE

Karmskruen kan justeres uten faste klosser og kan enkelt justeres i ettertid. Karmfix slås enkelt inn i stenderen og lager et sentreringshull slik at du får en rett montering. ESSVE har bevisst laget et bredt utvalg av lengder, slik at man dekker mange ulike spaltepredder.

– For å posisjonere vinduet eller døren i rett posisjon, anbefaler vi å bruke en pumpepute eller en nivåskrue. Pumpeputa funker som en trinnløs justerbar kile ved hjelp av luft, mens nivåskruen passer best når man skal sette inn flere vinduer i samme veggflate, sier Jahr.

Ikke medlem av Team Proff?
Få med deg alle fordelene her

NIVÅSKRUE: Nivåskruen brukes for et rett og riktig resultat.

Programa Karmfix kan brukes i mange forskjellige veggmaterialer. I tillegg til tre og stål kan den brukes i betong, Leca og tegl – da med egnet nylonplugg.


Slik fungerer karmskruen:

Ønsker du mer produktopplæring? Besøk produktsenteret her

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører Byggmakker

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører

15.09.2020

Som ekspert på vinduer tilpasset nordiske forhold, har Natre nå utviklet praktiske innadslående vinduer, samt videreutviklet sine klassiske heve- og skyvedører for det moderne hjem.

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass Byggmakker

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass

02.09.2020

For Entreprenør Svein Rommen AS handler veien til en effektiv byggeplass om grundig planlegging, god logistikk og en effektiv bruk av ressursene.

Nyhet: Arbeidshansker tilpasset nordiske forhold Byggmakker

Nyhet: Arbeidshansker tilpasset nordiske forhold

21.08.2020

Disse hanskene sitter som støpt på hendene, har lang levetid, full luftsirkulasjon og fingertupper laget for touchscreen.

Gulvduell: parkett vs. klikkvinyl  Byggmakker

Gulvduell: parkett vs. klikkvinyl

21.08.2020

Parkett er et godt gulvvalg – men noen ganger fungerer andre gulvtyper bedre. Denne klikkvinylen egner seg like godt i privatboliger som næringsbygg – og har noen ekstra fordeler du som proff bør vite om.