StartsidenTips og rådProff

Røff og robust gipsplate

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Ultraboard gir deg brannsikrede og lyddempede vegger, i tillegg til en solid og skruefast overflate. Les mer om den robuste gipsplaten fra Norgips.

Helt siden 1908, da den første gipsplaten ble konstruert, har gipsplater blitt å se i mange norske hjem. Med mål om å skape trygge, miljøvennlige og behagelige rom, har Norgips spesialisert seg på gipsplater. For Norgips er hjemmets vegger med på å gjøre forbrukeren rolig til sinns, trygg og glad. De ønsker med sin produktutvikling og spesialisering på gips å skape en bolig for framtiden.

– En bolig for framtiden har minimalt energibehov, varmes opp med fornybar energi og har et behagelig inneklima. Det ønsker vi å sørge for med våre produkter, sier Thomas Mila, produktsjef i Norgips.

Det er flere gode grunner til å velge gips.

Gipsplater gir deg en hel flate, og på grunn av sparkel-forsenkning på langkantene er det lett å sparkle platene sammen uten en synlig skjøt. I tillegg har gipsplater gode egenskaper for å bukte med fuktproblematikk.

Produktsortimentet til Norgips har vokst med årene, og de har ulike produkter for ulik bruk til ulike rom.

Om det handler om søvn, matlaging, lydisolering eller oppheng for TVen har Norgips et passende alternativ. Sist ut er platen Ultraboard, den brannsikre og skruefaste gipsplaten med gode, lyddempende egenskaper.

> Se video: Hvordan montere Ultraboard fra Norgips

Med Ultraboard på veggen

Hvis man ønsker å henge ting på stueveggene, nå eller i fremtiden, er det lurt å bruke en skruefast gipsplate som Ultraboard.

Platen gir deg alle gipsens kvaliteter, men tåler i tillegg at du henger opp TV-er, hyller og kunst hvor som helst på veggen, uten å måtte tenke på å skru inn skruene i en stender eller et spikerslag på baksiden av platen.

– Vi anbefaler to lag Ultraboard der det skal henges opp innredning eller andre tunge gjenstander. Med Ultraboard i 13 mm tykkelse, kan du skru inn en skrue hvor som helst og den tåler 23 kg direkte uttrekk. Ved to lag tåler hver skrue hele 50 kilo, sier Mila.

ØNSKER Å SKAPE BEHAGELIG INNEKLIMA: Thomas Mila, Norgips

Ultraboard gir en tøff og robust vegg med klassifisert brann- og lydkrav. For UB 15 gjelder forholdvis 33 kg på ett platelag. Bruker du plugg er det 60 kg på ett platelag.

EKSTRA ROBUST: Ultraboard fra Norgips

 

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Velg riktige gipsplater til hjemmet ditt Byggmakker

Velg riktige gipsplater til hjemmet ditt

03.03.2021

Skal du pusse opp? Med gipsplater på vegger og i tak får du brannsikre, lydisolerte rom med behagelig inneklima. Les videre og finn ut hvilke gipsplater som egner seg best til ulike rom.