StartsidenTips og rådInspirasjon

Bygg ditt eget utekjøkken


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Gjør deg klar for en fantastisk sommersesong. Du trenger verken byggetillatelse eller håndverksferdigheter for å lage eget utekjøkken.

– Å bygge med Leca er omtrent som å bygge med Lego, sier Lisbeth Solvang, prosjektleder i Weber Saint Gobain. 

Hun forteller at stadig flere bygger utekjøkken, og at vedlikeholdsfrie uterom blir mer og mer populært. Selv om mange fremdeles setter pris på den tradisjonelle gressplenen, er vi ikke fremmede for å eksperimentere med både materialer og arealer.

– Med alle mulighetene som finnes på markedet og en økende interesse for gjør-det-selv-prosjekter kan du så å si gjøre hva du vil med uteplassen din, uten være spesielt handy, mener Solvang.

Mange foretrekker enkle, mobile løsninger som kan settes opp for sesongen, mens andre oppfyller drømmen om en mer avansert og permanent variant som kan brukes året rundt.

Kanskje vil du ha kokemuligheter med grill og gassbluss, eller vask med både kaldt og varmt vann? Eller hva med plass til kjøleskap? Når du bygger selv, bestemmer du selv.  

– Når jeg bygger hager, er Leca ofte selve ryggraden i prosjektet. En av grunnene til det er at Leca er et veldig allsidig og anvendelig materiale, forteller hagedesigneren Darren Saines. Se hans drømmehage her

Lag benkeplaten selv

Hobbybetong er lett anvendelig tørrbetong og egner seg ypperlig for støping av tilbehør og pyntegjenstander til utekjøkkenet. Betongen er sikker og holdbar for både innendørs og utendørs bruk.

Skal du bygge utekjøkken? Lær hvordan du lager benkeplate med hobbybetong – helt selv.

Rustikk og robust. Denne rustikke benkeplaten er støpt med Weber hobbybetong, som fås kjøpt hos Byggmakker.

 

Utekjøkkenet blir ikke komplett uten en god stol å ta middagshvilen. Her finner du DIY-oppskriften på sommerens fineste solseng.

Stilig betong: Solseng laget av hobbybetong fra Weber.  

Ble du inspirert? Fortsett med stuen

Gleder du deg til å nyte sene sommerkvelder utendørs? Med en pergola eller overbygd terrasse kan du så å si bo ute i sommermånedene. 

— Det finnes mange veier til tak over hodet, men uansett løsning vil trenger man vegg eller stolper for å støtte opp. Med Leca finner du enkle og smarte løsninger, enten du vil ha tett tak eller en åpen pergola, forteller Solvang.

Leca er som Lego: Du kan for eksempel bruke blokkene til å lage en sjarmerende Pergola for sene sommerkvelder.

 

Tips: Puss overflatene med spesialtilpassede fiberpusser og sluttbehandling for et ekstra eksklusivt resultat.

Trenger du flere hagetips? Du finner masse inspirasjon HER 

Leca har også vært et sentralt element i utbyggingen av hagedesigneren Darrens Saines egen hage, og har blitt benyttet til støttemur, blomsterkasser, utepeis, trapper, og skillevegger. I følge hagedesigneren er det et fint materiale å bruke – i tillegg til treverk, som vi nordmenn er så glade i.

 

Et eksempel: 3D-modell på utendørskjøkken bygd i Leca.

 

Trenger du hjelp med å få jobben gjort? Vi hjelper deg med småjobbene du ikke rekker selv. Les mer om Fiks Ferdig.

 

Ny Leca isoblokk er raskere, enklere og gir bedre isolasjon Byggmakker

Ny Leca isoblokk er raskere, enklere og gir bedre isolasjon

15.02.2018

Første april kommer det en nyhet som vil gjøre muring med Leca Isoblokk enda enklere, lettere og raskere.

Effektiv etterisolering og drenering av gammel grunnmur Byggmakker

Effektiv etterisolering og drenering av gammel grunnmur

15.02.2018

Det finnes titusener av eldre eneboliger i Norge der dreneringen er gått ut på dato, og som også ville hatt godt av etterisolering. Slik som denne gamle eneboligen i Drammen. Da den gamle grunnmuren skulle dreneres og isoleres, var blåsing av Leca det beste alternativet.

Et Ønske om minimalt vedlikehold gjør at murhus gjør at murhus er i vinden Byggmakker

Et Ønske om minimalt vedlikehold gjør at murhus gjør at murhus er i vinden

15.02.2018

Interessen for å bygge i mur er stor, både rene murhus hvor det knapt brukes andre materialer eller kombinasjonshus hvor mur brukes sammen med andre materialer. For den som ønsker minimalt med vedlikehold er murhus et meget godt alternativ.

Etterisolering av kjelleren Byggmakker

Etterisolering av kjelleren

26.01.2018

Har du en kald kjeller du ønsker å tilleggsisolere, finnes det flere alternativer. Her skal vi på de mest aktuelle løsningene.