StartsidenTips og rådInspirasjon

Utnytt plassen under terrassen

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Drømmer du om utekjøkken, sportsbod, mer oppbevaringsplass eller carport? Trikset er å legge et tett terrassegulv.

Dersom du har en normal norsk terrasse, har du sannsynligvis et terrassedekke der vannet drypper ned mellom terrassebordene. Med et dreneringssystem for terrassegulv kan du innrede et allerede bebygget areal under terrassen.

— Mange vet ikke hvor enkelt det er å få en tørr og fin uteplass under terrassen. TIL-TAK Original er et patentert dreneringssystem laget av tynne stålplateprofiler med innebygget fall som legges på et vannrett bjelkelag. Systemet gir deg et 100 prosent tett terrassegulv som fungerer som tak, forteller Petter Espegard, daglig leder og eier av TIL-TAK AS. 

Dreneringssystemet kan kombineres med takrenne og veggbeslag slik at vannet ledes sikkert fra husvegg og ned i grunn. Du kan også montere spaltepanel og spotlights.

MANGE MULIGHETER: Utekjøkken, utestue, carport, bod og inngangsparti er populære prosjekter som kan gjøres veldig enkelt eller veldig fancy med et tett terrassegulv.

Viktig å vite: 

  • TIL-TAK Light terrasseduk kan legges på både eksisterende og nye terrasser.
  • TIL-TAK bør ikke monteres i kuldegrader, siden pakningsmassen ikke vil feste til rim eller is. 
  • Les bruksanvisningen nøye og se monteringsvideo.
  • Dersom ikke pakningsmassen påføres riktig vil vann suges inn mellom materialene ved hjelp av kapillærkraft. Det vil føre til lekkasje.

Så enkelt at du kan gjøre det selv

Du trenger ikke å ha erfaring for å montere terrasseløsningen fra TIL-TAK.

— Hvis man har lyst til å bygge en terrasse og føler at man klarer det selv, så klarer man også dette. Konseptet er utviklet for at alle som vil kan få det til, sier Espegard. 

Med et tett terrassegulv er det mulig å bygge utekjøkken, lage en koselig spisegruppe med en deilig lounge eller henge opp hengekøye. Bonusen er at alt kan stå ute, uansett vær. Du kan også installere utebelysning og bygge utepeis uten å tenke på vind og vær.

Med riktig fremgangsmåte kan man til og med montere glassvegger rundt arealet under terrassen eller verandaen.

GLASS INN UTEPLASSEN: Med et tett terrassegulv kan du bygge glassvegger rundt arealet under.

For at det skal være mulig å montere glassvegger under terrassen er det noen ting som må være på plass for å unngå kondensutvikling:

  • Det må isoleres med 5 centimeter brannsikker skumplast (PIR) under bjelkene før du lekter ned og legger spaltepanel, og eventuelt downlights.
  • Det må også være fri luftpassasje fra takrenne til husvegg og videre opp bak ytterpanel på husvegg. Dette for å gi god gjennomlufting mellom tak og isolasjon.

Se trinn for trinn video: Hvordan montere TIL-TAK Original dreneringsystem >

BLE DU INSPIRERT TIL Å SETTE I GANG?
HER FINNER DU ALT DU TRENGER FRA TIL-TAK.

TRENGER DU MER INSPIRASJON?

TRENGER DU MER INSPIRASJON?

SE HVORDAN DENNE FAMILIEN I STAVERN UTNYTTER TERRASSEN SIN.

Link
Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Også du kan bygge terrassen din selv! Byggmakker

Også du kan bygge terrassen din selv!

25.05.2021

Selvgjort er velgjort, heter det – og få ting er mer velgjort enn en selvgjort terrasse. Men hvordan skal du klare å bygge terrasse når du har ti tommeltotter, få eller ingen kunnskaper om snekring, ikke vet opp ned på en hammer og tror at drill kun er noe garden gjør? Det er da Byggmakker kommer med en hjelpende hånd – eller håndverker, hvis du ønsker det.

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden! Byggmakker

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

21.05.2021

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt mer åpent, det blir lysere, naturen kommer nærmere og utsikten blir bedre. Samtidig bidrar det til å øke romfølelsen – både ute og inne.

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren Byggmakker

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren

19.05.2021

Skal du bygge ny terrasse i år? I så fall har du flere varianter av terrassebord å velge mellom enn noensinne, så hvilket skal du gå for? Det kommer an på hva som er viktigst for deg – er det pris, utseende, farge, byggemateriale eller vedlikehold?