StartsidenTips og rådInspirasjon

Utnytt plassen under terrassen

Drømmer du om utekjøkken, sportsbod, mer oppbevaringsplass eller carport? Trikset er å legge et tett terrassegulv.

Dersom du har en normal norsk terrasse, har du sannsynligvis et terrassedekke der vannet drypper ned mellom terrassebordene. Med et dreneringssystem for terrassegulv kan du innrede et allerede bebygget areal under terrassen.

— Mange vet ikke hvor enkelt det er å få en tørr og fin uteplass under terrassen. TIL-TAK Original er et patentert dreneringssystem laget av tynne stålplateprofiler med innebygget fall som legges på et vannrett bjelkelag. Systemet gir deg et 100 prosent tett terrassegulv som fungerer som tak, forteller Petter Espegard, daglig leder og eier av TIL-TAK AS. 

Dreneringssystemet kan kombineres med takrenne og veggbeslag slik at vannet ledes sikkert fra husvegg og ned i grunn. Du kan også montere spaltepanel og spotlights.

MANGE MULIGHETER: Utekjøkken, utestue, carport, bod og inngangsparti er populære prosjekter som kan gjøres veldig enkelt eller veldig fancy med et tett terrassegulv.

Viktig å vite: 

  • TIL-TAK Light terrasseduk kan legges på både eksisterende og nye terrasser.
  • TIL-TAK bør ikke monteres i kuldegrader, siden pakningsmassen ikke vil feste til rim eller is. 
  • Les bruksanvisningen nøye og se monteringsvideo.
  • Dersom ikke pakningsmassen påføres riktig vil vann suges inn mellom materialene ved hjelp av kapillærkraft. Det vil føre til lekkasje.

Så enkelt at du kan gjøre det selv

Du trenger ikke å ha erfaring for å montere terrasseløsningen fra TIL-TAK.

— Hvis man har lyst til å bygge en terrasse og føler at man klarer det selv, så klarer man også dette. Konseptet er utviklet for at alle som vil kan få det til, sier Espegard. 

Med et tett terrassegulv er det mulig å bygge utekjøkken, lage en koselig spisegruppe med en deilig lounge eller henge opp hengekøye. Bonusen er at alt kan stå ute, uansett vær. Du kan også installere utebelysning og bygge utepeis uten å tenke på vind og vær.

Med riktig fremgangsmåte kan man til og med montere glassvegger rundt arealet under terrassen eller verandaen.

GLASS INN UTEPLASSEN: Med et tett terrassegulv kan du bygge glassvegger rundt arealet under.

For at det skal være mulig å montere glassvegger under terrassen er det noen ting som må være på plass for å unngå kondensutvikling:

  • Det må isoleres med 5 centimeter brannsikker skumplast (PIR) under bjelkene før du lekter ned og legger spaltepanel, og eventuelt downlights.
  • Det må også være fri luftpassasje fra takrenne til husvegg og videre opp bak ytterpanel på husvegg. Dette for å gi god gjennomlufting mellom tak og isolasjon.

BLE DU INSPIRERT TIL Å SETTE I GANG?
HER FINNER DU ALT DU TRENGER FRA TIL-TAK.

TRENGER DU MER INSPIRASJON?

TRENGER DU MER INSPIRASJON?

SE HVORDAN DENNE FAMILIEN I STAVERN UTNYTTER TERRASSEN SIN.

Link
Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv  Byggmakker

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv

18.08.2020

Når høstmørket kommer sigende, er utebelysning et must. Les videre og se hvor enkelt du kan lyse opp uteplassen med forskjellige lamper og effekter.

Spilevegg: Slik bygger du den selv  Byggmakker

Spilevegg: Slik bygger du den selv

01.07.2020

Den er en av de største interiørtrendene akkurat nå. I denne artikkelen finner du inspirasjonen og veiledningen du trenger for å bygge spilevegg både inne og ute.

Nyt utsikten med stolpefritt glassrekkverk Byggmakker

Nyt utsikten med stolpefritt glassrekkverk

14.04.2020

Rekkverk i glass er elegant og kan gjøre underverker for romfølelsen på terrassen din. Velger du en stolpefri løsning, er det ingenting som sperrer for utsikten.

Planlegger du oppussing?  Dette kan du få gjort hjemme nå Byggmakker

Planlegger du oppussing? Dette kan du få gjort hjemme nå

03.04.2020

Våren er tid for oppussing, hagearbeid og uteprosjekter. Men hvilke oppgaver bør du prioritere akkurat nå – og hvilke forholdsregler bør du ta hjemme hos deg?