K-Rauta-hero-banner
Artikler

Guide: Valg av arbeidshansker

Nå som våren er her og mange setter i gang med ulike boligprosjekter er det viktig å finne arbeidshanskene som beskytter hendene best mulig.

Luking i kjøkkenhagen og bygging av terrasse er vidt forskjellig oppgaver som krever ulike ting av arbeidshanskene man bruker. Det er viktig at man tilpasser hanskene ut ifra behov. For eksempel er det lurt å bruke tykkere hansker som beskytter mot kutt og rifter hvis man skal lesse treverk eller jobbe med skarp stein. Skal man derimot plante frø vil tynne hansker som ligger tett inntil hendene passe mye bedre.

– Det aller viktigste når man velger arbeidshanske er at den er behagelig. Hvis man ikke har en hanske som kjennes behagelig på hånden vil man ikke strekke seg etter den, sier Gunn Larsgård, produktutvikler i Byggmakker.

For å hjelpe deg å navigere den store arbeidshanskejungelen har vi samlet noen ulike hansker og sett på deres egenskaper og bruksområder.

Gartnerhansken

PROF-gartnerhansken-PU-1st-Pink

En tynn og myk hanske. Pu 1.st passer fint til luking og planting.

Har du grønne fingre, men vil unngå grønne fingre? Da passer hagehansken PROF PU 1st. perfekt for deg. Hansken er tynn, myk og gir super fingerfølelse, noe som er ypperlig når man håndterer skjøre planter eller frø. Nå som våren og sommeren virkelig gjør sitt inntog vil denne gartnerhansken være et fint tilbehør til lett arbeid i hagen eller på balkongen.

Oppussingshansken

PROF-oppussingshansken-firstgripwhite

First Grip White er en tynn hanske med tynt belegg som er god til detaljarbeid.

God fingerfølelse er nødvendig når man driver med detaljarbeid som maling eller tapetsering. Holder du på å fornye hjemmet vil derfor PROF First Grip White være en super hanske. Hansken er tynn, elastisk og har tynt belegg som beskytter hendene mot maling, men beholder førligheten i fingrene. Denne hansken passer også utmerket til profesjonelle håndverkere.

Flyttehansken

PROF-flyttehansken-workgrip

Work Grip er en sterk hanske med tykt belegg som beskytter hendene godt.

Skal du flytte, ommøblere eller bære tungt vil hansken PROF Work Grip gjøre jobben mye mer behagelig. Hansken er relativt robust og tykk, noe som gir ekstra beskyttelse når man skal håndtere store gjenstander. Work Grip har også et tykt belegg i håndflatene med knaster, altså gummiknotter som gir deg ekstra godt grep. Hansken passer også utmerket for håndverkere og lagerarbeidere.

Allroundhansken

PROF-allroundhanske-flexmate

FlexMate er svært populær blant Byggmakker sine kunder, og fungerer til mye ulikt arbeid.

PROF FlexMate er en hanske som er anvendelig til de aller fleste jobber. Uansett om du skal snekre, arbeide i hagen eller gjøre annet utearbeid så vil FlexMate fungere godt. Den er elastisk, myk og former seg godt etter hånden, samtidig som nitrilbelegget i håndflaten og på fingrene gir god beskyttelse. Passer også godt for profesjonelle håndverkere.

Røff allrounder

PROF-Roff-allrounder-soft-work

Soft Work har et belegg i geiteskinn som er vanskeligere å trenge gjennom enn andre arbeidshansker.

Hansken PROF Soft Work er også en god hanske til forskjellig type arbeid, både ute og inne. Den er særlig effektiv for å beskytte hendene mot torner og flis. Soft Work er en hanske med geiteskinn, noe som gir litt ekstra beskyttelse til hendene, samtidig som den fortsatt er myk og behagelig på hånden.

Gunn Larsgård fra Byggmakker påpeker også at de tynneste hanskene med god fingerfølelse ikke vil tåle det tyngste arbeidet, og de tykkeste hanskene vil ikke kunne brukes til detaljarbeid som krever nøyaktighet. Det vil derfor både være faktorer som går på egen beskyttelse og utnyttelse av hanskenes egenskaper som spiller inn i valget av riktige arbeidshansker.

> Se hele vårt utvalg av arbeidshansker