K-Rauta-hero-banner
Artikler

DIY: Blomsterkasse med stående bord

En blomsterkasse med stående bord må ha en ramme oppe og nede som bordene festes til. Denne kassa er laget med undervanning av lecakuler. En enkel dekorasjon gir den et personlig preg.

Slik gjør du

  • Lag to rammer av 23 x 48 mm eller 30 x 48 mm lekter etter målene på tegningen. Skru og lim dem sammen med terrasseskruer i endeveden.
  • Sag alle bordene like lange etter målene på tegningen, eller velg selv hvor høy kassa skal være. Sidebordene festes øverst kant i kant med lekterammen. Nederst skal rammen stikke et par cm nedenfor bordene, for å danne en sokkel.
  • Hvis du ønsker, kan du legge på en ramme av bord øverst, slik som kassa på bildet. Rammen kan gjæres eller blades over på halv ved i hjørnene. Det blir en pen avslutning, og en kant du kan sette små pyntegjenstander på, hvis du ønsker det.
  • Legg tre 35 cm lange, 28 x 120 mm terrassebord i bunnen, oppå den nederste rammen.
  • Vi har dekorert kassa med en fisk av bordbiter – en kvadratisk, 95 x 95 mm (kroppen) – og en bit terrassebord som er skåret av i 45 graders vinkel (halen). Noen cm tykke stumper av 21 og 15 mm rundstokkblir bobler. Mal både kassa og dekorasjonene før de festes med utendørs lim.

Undervanning me lecakuler

Kassa fôres med presenning eller kraftig plast innvendig, opp til ca. 5 cm høyde. I stedet for sugematte og brett, legges ca. 5 cm lecagrus i bunnen. En fiberduk over lecagrusen hindrer jord å sige ned og tette hulrommene. I ekstra regnfulle strøk kan det lønne seg å bore et drenshull like over lecagrusen. Det vil hindre at plantene drukner. Som en beskyttelse av treverket, kan du legge en strimmel av knasteplast rundt kassa innvendig, over lecagrusen.

Kjøp produkter på byggmakker.no >

kasse5

Har du lyst til å vise frem det ferdige prosjektet ditt? Tag oss på Facebook eller Instagram med @byggmakker

Slik lager du blomsterkasse

Slik lager du blomsterkasse