K-Rauta-hero-banner
Artikler

DIY: Eplekasse reol

Thomas og Julie hadde lenge hatt lyst på en ny reol til sin nye leilighet. De hadde lenge lett etter en som både passet personligheten og stilen i hjemmet, men fant aldri noe som passet.

DIY: Gjør det selv da vel!

– Det eneste vi likte var dyre designreoler til 20.000 kroner, men det var selvsagt uaktuelt. De valgte vi heller å tenke alternativt, forteller Thomas.

Litt flaks skal man ha

De synes begge det var kult med gamle kasser og begynte å orientere seg på nett. Der snublet de tilfeldig over en eplebonde i Lier som hadde en hel låve full av eplekasser. Da var det bare å hive seg i bilen. Her skulle det bli eplekassereol!

  • Vi hadde skikkelig flaks og fikk lov å kjøpe dem for 25 kroner stykket. I interiør- og bruktbutikker går tilsvarende kasser for flere hundre kroner stykker, så vi kjøpte likeså godt 19 stykker og fylte opp bilen, forteller Thomas, som legger til at de ikke trengte å gjøre noe spesielt med kassene, annet enn en grundig vask.

Stilen paret ønsker å ha i leiligheten er moderne og ren, men med innslag av natur og urbane elementer som en motsats til resten av interiøret. Eplekassereolen passet derfor perfekt.

stue1-1361886009

  • Noen av kassene hadde malingsrester og den som står på toppen har farger som vi er veldig glad i, som gammelturkis og gammellyseblå. Det har vi da tatt igjen i resten av interiøret med like farger på f.eks puter og blomsterpotta som står i hylla, forklarer Thomas. Tanken bak plasseringen av reolen er at den skulle bli en dynamisk del av interiøret og samtidig opprettholde en balanse komposisjonsmessig slik at den ble en naturlig del av resten av rommet.

stue1-1361886251

  • Vi ønsket at den skulle være en behagelig kosekrok der man enkelt skal kunne sette fra seg kaffekoppen i en naturlig høyde, og ha den typen magasiner og bøker som man leser ofte lett tilgjengelig. Det synes vi at vi har fått til for vi bruker den hele tiden, forteller Thomas. Da de hadde bestemt hvordan de ville ha det, var det bare å feste kassene sammen i front med enkle klips og skru fast hjørnene til veggen.

stue1-1361886312

Thomas er designer og har vært aktiv skater i mange år, mens samboeren Julie jobber som danser. Det har blitt toneangivende for hvilke ting som har fått plass i reolen.

  • Alle som kommer inn elsker den, og synes den er original og representerer oss på en kul måte. Det er også tanken bak det vi har puttet inn i reolen. Vi har vært veldig bevisst på å få med ting som sier noe om oss, som for eksempel design- og interiørbøker og dansemagasiner, gjenstander fra reiser vi har vært på og det skatebilde av meg som moren min har malt, sier Thomas.

stue1-1361886346

Har du lyst til å vise frem det ferdige prosjektet ditt? Tag oss på Facebook eller Instagram med @byggmakker