K-Rauta-hero-banner
Artikler

Fra takvindu til takaltan

Nyt utsikten, kjenn solen varme og la vinden blafre. Med to raske grep kan et lukket takvindu forvandles til en vidunderlig takaltan.

VELUX takaltan er navnet på en løsning som gir deg muligheten til å montere en altan på taket – uten å måtte foreta store fasadeendringer. I utgangspunktet fungerer VELUX takaltan som et vanlig topphengslet takvindu, men det kan gjøres om til en takaltan på noen få sekunder ved å vippe ut vinduets nedre del.

Fra takvindu til takaltan 800x480 2

Altan på 1-2-3. Med denne smarte løsningen fra VELUX får du en altan i loftstua ved bare å åpne takvinduet.

Dette er et flott alternativ til altan i bygårder og hus hvor du gjerne vil ha litt ekstra utsikt og frisk luft. Når altanen er lukket ser den akkurat ut som et takvindu både fra inn- og utsiden.

Denne løsningen kan gi deg muligheten til å bygge en altan på en bolig hvor det kanskje ikke er lov med større påbygg. Det er likevel lurt å forhører deg med kommunen der du bor om det er lov å sette opp en talkaltan av denne typen.

Frisk luft og panorama utsikt

Fordelene ved å velge VELUX takaltan er mange. Det topphengslede takvinduet fungerer perfekt til både stormlufting og gjennomlufting, på lik linje med et vanlig takvindu. I tillegg får du naturlig ventilasjon også med vinduet lukket, for eksempel hvis det regner eller du synes det er tryggest å ha vinduene lukket når du ikke er hjemme. Alt du trenger å gjøre er å trekke i den unike lufteklaffen én gang, så vil frisk og filtrert luft begynne å strømme inn i rommet. Det innebygde luftfilteret bidrar også til et bedre inneklima ved å forhindre at støv og insekter kommer inn i huset. Filteret har lang levetid og er enkelt å rengjøre.

Fra takvindu til takaltan 800x480

VELUX takaltan er perfekt i bygårder. Her er det ofte velkomment med både altan og utsikt.

Likevel er det selve takaltan-funksjonen til VELUX takaltan som er det store høydepunktet. Den kan gi deg panoramautsikt fra toppetasjen i boligen din med vidt utsyn, i tillegg til at du kan slippe inn store mengder sol, dagslys og frisk luft med altandøren vippet ut.

Tenk hvilken deilig følelse det er å nyte morgensol og solnedgang fra en takaltan. Kanskje du også vil speide etter stjerneskudd på nattehimmelen før du legger deg? Hvis du i tillegg har en stjernekikkert, vil det dessuten være mye mindre lysforurensning på takaltanen enn på gatenivå. Det er med andre ord kort vei til herlige hverdagsøyeblikk.

Fra takvindu til takaltan 800x480 3

Få følelsen av å stå på taket selv om du fortsatt har beina trygt plantet på gulvet innenfor. Med takvinduet på vidt gap blir VELUX takaltan forvandlet til en balkong under åpen himmel.

Passer til alle rom

Kun fantasien vil i prinsippet sette grenser for hvor i toppetasjen du monterer en VELUX takaltan. Den unike takaltanen fra Velux kan nemlig passe godt inn i hvilket som helst rom, fra loftstuen til soverommet eller kjøkkenet. VELUX anbefaler at monteringen gjøres av fagfolk. Takaltanen kan monteres i tak med 35 til 53 graders vinkel og finnes i 78 cm, 94 cm eller 114 cm bredde.

Ved bruk av hjelpesperrer går det også an å montere to eller flere takaltaner ved siden av hverandre. Dette vil gjøre det mulig for flere å gå ut på taket samtidig. På avstand vil det altså se ut som det er én stor takaltan.

Fra takvindu til takaltan 800x480 1

Få balkongfølelsen på taket – uten omfattende fasadeendringer.

Designmessig kan takaltanens innvendige overflate leveres enten som hvitmalt furu (grunning og vannbasert maling) eller klarlakkert furu (vannbasert fargeløs lakk). Begge varianter vil beskytte treverket mot smuss og fuktighet. Bekledningen kommer i mørk grå som standardfarge, men kan spesialbestilles i titansink, kobber eller andre farger.

VELUX takaltan er både en praktisk og rimelig løsning sammenlignet med å bygge en terrasse på taket som krever omfattende fasadeendringer. Diskuter gjerne mulighetene med din håndverker eller arkitekt – det er kanskje enklere og billigere enn du tror!