K-Rauta-hero-banner
Artikler

Innerdør med glass bringer lyset inn i hjemmet ditt

I den senere tid har innerdører med glass blitt enormt populært, og det forstår vi godt. De er vakre å se på, åpner opp hjemmet ditt, gjør det lysere og får rommet til å føles større. Og nå kan du velge blant flere dører og glass enn noensinne.

La det bare slås fast med én gang – innerdører med glass passer i alle boliger, fra de minste leiligheten til de største husene. 

– Årsaken til at det har blitt så stor etterspørsel, tror jeg skyldes at du har så store valgmuligheter. Du kan velge enkel eller dobbeltdør, og designe din egen slik at det blir en del av interiøret og møblementet du har. Det gjør at dørene blir en forlengelse av hjemmet ditt og personligheten til dere som bor der, sier selvbyggerkonsulent Marit Veie – som har jobbet hos Byggmakker Steinkjer siden 2006. 

Swedoor hvit compact dbl 800x480

SLIPP LYSTET INN: Glassdør Comtpact. Foto: Swedoor

– Gjennom en lang periode har vi dessuten sittet mye hjemme, og kanskje har vi innredet kontoret i en krok uten dagslys. I så måte kan en innerdør med glass gjøre det mer trivelig å jobbe hjemme. 

Andre rom som ofte trenger mer lys og større romfølelse, og dermed passer perfekt for innerdører med glass, er entreen, kjellerstuen og badet. Og dersom du lurer på hvorfor du bør ha glassdør på badet, kan du ta en titt på filmen her

Glasstyper og doble dører

Det finnes mange varianter av innerdører med glass. Du kan velge store eller små flater, og du kan blande sammen forskjellige glass, om de så er runde, firkantede, lange, smale eller med sprosser. 

– Det fine med Swedoor er at de lager akkurat de glassdørene du vil ha. Du kan i tillegg velge blant flere ulike glasstyper, forteller Marit. 

Swedoor type glass 1

Fra venstre: Klart glass, gotisk glass, frostet glass og fasettslipt glass. Foto: Swedoor. 

Som tidligere nevnt finnes det doble innerdører med glass, såkalte franske dører. Og i likhet med de enkle dørene, blir disse stadig mer etterspurt.

– Det gjelder spesielt her hvor vi har store trønderlåner, som de tradisjonelle våningshusene i området vårt kalles. Men også i andre store gårdshus og større boliger egner doble glassdører seg svært godt, da de gir et vakkert preg.

I tillegg til at de gir et åpent og eksklusivt inntrykk, kan doble innerdører med glass brukes som romdeler. Og de kan faktisk gi deg lavere strømregning. 

– Når barnefamilier flytter inn i et stort hus, gjerne på en gård, pusser de opp og restaurerer slik at det blir varmt og komfortabelt. Ofte ønsker de en åpen løsning mellom kjøkken og oppholdsrom. Det betyr at dersom du har flere stuer du ikke bruker til daglig, kan du ha doble innerdører med glass. Da slår du to fluer i én smekk – du beholder dagslyset i rommene, samtidig som du ikke trenger å varme opp hele huset. 

Stiler og farger 

Swedoor har tre serier innerdører med glass – den klassiske Craft, og de moderne Unique og Stable

  • Craft er tidløse og tradisjonelle dører med to, tre eller fire speil – altså profiler.
  • Unique er minimalistiske og spennende dører, med en stilig ramme rundt seg.
  • Stable er stilfulle, enkle, nordiske og minimalistiske dører som er helt slette. 

Swedoor sort unique dbl 800x480

MODERNE: Sorte Unique skyvedører med glass. Foto: Swedoor

– Alle disse dørene er i Advance Line, og du kan bestille dem i den NCS-fargen og det glasset du ønsker. Swedoor har i tillegg en rimeligere serie som heter Cleverline. Dette er ferdiglagde dører og du får dem med glass, men kun i standardfargene som er bomullshvit og klassisk hvit, forklarer Marit.

Og nettopp bomullshvit er standardfargen på dører. Så er jo spørsmålet om vi fortsatt foretrekker denne, eller har vi blitt mer vågale når vi velger farger på innerdørene våre?

– I år er det mange som har bestilt sorte dører. Samtidig går det mye i eik, så det er tydelig at folk har oppdaget at dører setter veldig stort preg på interiøret. For noen år siden var det hvitt overalt og dermed hvite dører. Nå har vi blitt mer glad i mørke farger på møbler og vegger – og da er det finere med mørke innerdører. 

Ny innerdør med glass på ett minutt

Når du skal ha nye dører er du kanskje usikker på om det er vanskelig å bytte? Ifølge Marit er det enkle svaret nei.

– Hvis du har et hus som er fra midt på 80-tallet og nyere, er det bare å smette døren ut av hengslene og sette inn en ny i den samme karmen. Er dere to, tar det mindre enn ett minutt. Og så er det bare å male karmen i samme farge som døren. 

Er huset ditt eldre må du derimot skifte ut alt, og da blir det litt mer jobb med listverk, tilpasninger og så videre. Men fortvil ikke – dette er noe de aller fleste får til, og her kan du lese mer om hvordan du monterer ytterdør og innerdør. 

Swedoor valnot unique dbl 800x480

NATURLIG: Unique GW03 Valnøtt med glass fra Swedoor.

Mål opp – og kom til Byggmakker

Uansett om du har nytt eller gammelt hus og har bestemt deg for å kjøpe innerdør med glass, er det en liten men viktig ting Marit minner deg på før du kommer så langt.

– Ta et mål, og når du kommer til oss må du fortelle hva du har målt. Er det av selve døren eller den utvendige karmen? Vi spør alltid for å være på den sikre siden, for når vi vet hva du har målt, vet vi hva du skal ha. 

– Og innerdører av glass og andre typer dører finner man selvsagt på… 

– Byggmakker! Vi har store utstillinger i de fleste butikkene. Her kan du se og sammenligne alle typer enkle og doble innerdører med og uten glass, og vi kan fortelle deg hvilke muligheter du har. Husk at det kan være vi ikke har alle modellene utstilt, så det er bare å spørre oss dersom det er noe du lurer på.

Har du et prosjekt på gang? Vi legger til rette for at du skal lykkes!

Kom til oss i Byggmakker – vi har alt du trenger slik at du kan slippe løs håndverkeren i deg. Hos oss får du gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser på prosjektet ditt, uansett om det er stort eller lite. Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.