K-Rauta-hero-banner
Artikler

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører

Som ekspert på vinduer tilpasset nordiske forhold, har Natre nå utviklet praktiske innadslående vinduer, samt videreutviklet sine klassiske heve- og skyvedører for det moderne hjem.

Skiftende årstider med kalde vinterstormer og varme sommerdager krever mye av vinduer i norske bygg. Ettersom nordmenn er over gjennomsnittet opptatt av en koselig atmosfære i hjemmene sine, er det helt essensielt at vindusleverandører klarer å levere produkter tilpasset det nordiske klimaet.

– For å takle de norske årstidene kreves det solid håndverk i robuste materialer, forteller Anders Sunde Bråten, Salgsleder Natre Gjøvik.

Som Norges største produsent av vinduer via byggevarehandelen, står Natre for kvalitet som tåler det norske klimaet. Med fokus på kortreiste og bærekraftige materialer er alle produkter produsert i laminert furu med naturlig impregnering og overflatebehandling mot sopp og råte.

Natre kan også skilte med SINTEF-godkjenning, og registrering i Svanens husproduktsentral.

– I Natre leverer vi kvalitet samtidig som vi jobber hardt for å gi god service i alle ledd. Vi har lokale representanter i hele Norge som gjør kundereisen trygg og enkel med tydelige kontaktpersoner, forteller Anders Sunde Bråten, Salgsleder Natre Gjøvik.

BLI BYGGMAKKER PROFF KUNDE

AndersSunde-Natre-BMProff

FOKUS PÅ SERVICE OG KVALITET: Salgsleder på Natre Gjøvik, Anders Sunde Bråten, er stolt av de nye produktene til Natre.

Natre-bmproff-skyvehevedor

Nyhet: Innadslående vinduer og dører

Natre kommer nå med praktiske innadslående vinduer og dører.

Med åpning i toppen og sideveis innover har vinduene mulighet for trekkfri lufting og enkel vindusvask innenfra. Vinduene slipper også inn mer naturlig lys i boligen med sine smale og elegante ramme- og karmprofiler med større glassfelt.

– Innadslående vinduer er svært vanlig å finne i større bygninger og leilighetskomplekser. På privatboliger ser en det oftest i kjeller-etasjen for en trygg rømningsvei hele året, sier Sunde Bråten.

Vinduene kan fås både med 2-lags glass hvor ett av glassene har et isolasjonslag, og 3-lags glass hvor to lag har innebygget isolasjon. Felles for begge er at det er argongass mellom glasslagene som forsinker varmeutslippet. 3-lags glass gjør en enda bedre jobb på å minke energiutslippet som igjen gir mindre fyringskostnader samtidig som du unngår kaldras fra vindu og ned mot gulv.

– For å øke levetiden og forsterke ytterligere tilbyr vi tre/alu vinduer og dører som har utvendig aluminiumskledning. Designet gjør det vanskelig å se forskjell på om vinduet er aluminiumskledd eller ikke, og kan derfor trygt brukes på både tradisjonelle og moderne bygg, forklarer Sunde Bråten.

Natre-bmproff-innadslaendevindu

TÅLER EN STØYT: Vinduene fra Natre.

«I Natre jobber vi hardt for å levere god service i alle ledd»

AndersSunde-Natre-BMProff

Oppgradert standard på heve- og skyvedører

Innadslående vinduer er ikke det eneste som er nytt fra Natre. De har også utviklet en helt ny standard for sine klassiske heve- og skyvedører.

Heve- og skyvedører har vært en Natre-spesialitet siden 1987. Nå har de hevet standarden sin basert på flere tiår med erfaring, samt økt produksjonen ved å ombygge Ålesund-fabrikken fra vindusfabrikk til skyvedørsfabrikk.

– Både terskel, konstruksjon, pakning og glass på våre skyvedører er blitt optimalisert for å isolere best mulig uansett hvor det installeres. Døren har fått en robust hjulgang som alltid sørger for smidig åpning og lukking, og kommer både i enkelutgave med ett skyvbart felt, og dobbelutgaven med to skyvbare felt. Døren leveres uten sylinderlås som standard, men man kan velge mellom innvendig eller dobbel sylinderlås, forteller Sunde Bråten

natre-bmproff-skyvehevedor

NY OG BEDRE STANDARD: Heve- og skyvedører fra Natre.

Blant oppgraderingene finner du:

  • Ny og forbedret terskel. Forlenget brudd på kuldebro sørger for bedre isolasjonsevne.
  • Større lysåpning med smalere profiler.
  • Karmdybde 165 mm (tre) og 174 mm (tre/alu).
  • Ny konstruksjon gjør at den kan leveres med 3-lags glass både på tre og tre/alu-dører.
  • U-verdiklasse 1.2 – 1.0 – 0.8.
  • Produktet leveres ferdig glasset, klart for montering.

Natre har også valgt å ta med seg de gode egenskaper fra tidligere versjoner som pakning festet i karmfals og hjulgang som tåler opp til 400 kg skyvefelt. I tillegg er produktene fortsatt norskproduserte og har gode muligheter for å få spesialtilpassede mål og farger.