K-Rauta-hero-banner
Artikler

VELUX solskjerming – perfekt tilpasset dine takvinduer

Strålende sol og varme er deilig, men ikke for mye. Visste du at VELUX har original solskjerming perfekt tilpasset VELUX takvinduer? Ulike funksjoner og farger som lar kunden din bestemme helt selv hvordan den vil slippe inn solstrålene.

Takvinduer fra VELUX maksimaliserer verdien av lys, luft og varme i huset, som er essensielt for inneklima og velvære. Men for mye av det gode, er for mye av det gode: For mye luft gjør det kaldt og trekkfullt, for mye lys er ubehagelig for øynene og gjør det vanskelig å sove, mens for mye varme blir utmattende og klamt. For å kontrollere de negative effektene uten å miste de positive trengs smarte løsninger – VELUX kaller det solskjerming.

Helt mørkt eller litt lysinnslipp?

Uønsket lys fra gatelykter, månen eller lyse sommernetter kan gjøre det vanskelig å sovne. VELUX blendingsrullegardiner er perfekt for en god og mørk natts søvn.

VELUX solskjerming perfekt tilpasset dine takvinduer 800x480 3

Er det i tillegg en varm sommerdag – blir det fort også en varm sommernatt. Full mørklegging og beskyttelse mot varme er ofte det største behovet. Best varmebeskyttelse oppnås ved å stoppe sollyset før det treffer vindusruten, med rulleskodde eller screen.

En mørkleggende screen er en utvendig solskjerming og det beste fra to verdener. Den har en helt lystett duk som nettopp stopper solstrålene før de treffer vindusruten – og bidrar til at rommet holder seg svalt og mørkt hele døgnet.

Noen ganger ønsker vi å kontrollere mengden lys uten å mørklegge helt, eller vi vil beskytte mot innsyn uten å miste utsyn. Utvendig anbefales en VELUX screen – en gjennomsiktig nettingduk som stopper solstrålene, samtidig som du kan nyte utsikten. Innvendig vil for eksempel en plisségardin være til hjelp.

VELUX solskjerming perfekt tilpasset dine takvinduer 800x480

Noen utfordringer krever mer enn én løsning, som kombinasjonsproduktet Duo blendingsrullegardin fint kan løse. En kombinasjon av blendingsrullegardin og plisségardin, hvor blendingsrullegardinen mørklegger rommet for god søvn, uansett hvilken farge man velger, mens den hvite, gjennomskinnelige plissègardinen kun demper det direkte sollyset om dagen.

Uansett behov har VELUX løsninger for VELUX takvinduer.

Velg mellom manuelt betjente løsninger, eller fjernbetjente elektriske eller solcelledrevede med en trådløs veggbryter. Dette er særlig praktisk om vinduene sitter høyt eller er utilgjengelige bak møbler eller lignende.

VELUX solskjerming perfekt tilpasset dine takvinduer 800x480 1

Elektrisk og solcelledrevet solskjerming kan også kobles til VELUX ACTIVE inneklimakontroll, som har sensorbasert betjening sammen med mobilen, eller VELUX App Control som lar kunden betjene og programmere gardinene med mobilen, helt selv.

Faktabokser:

Finn rett størrelse

Alle VELUX takvinduer er utstyrt med et typeskilt, som angir nøyaktig type, størrelse og utgave. Nummeret fra dette typeskiltet sikrer at gardinen passer perfekt. Fasade- og underelementer har typeskiltet montert i underkant av vindusrammen.

VELUX solskjerming perfekt tilpasset dine takvinduer 800x480 2

Montering

  • Formonterte festebraketter for innvendig solskjerming øverst i vindusrammen, gjør at man kan montere enkelt selv, men gjør det også enkelt for den profesjonelle.
  • Innvendig solskjerming består av en kassett med stoffrull, eller persienne, sideskinner og snorfester – alt passer perfekt i takvinduet.
  • Lik montering uavhengig av betjening.
  • Utvendig solskjerming kan monteres innenfra, av profesjonelle, og har ulike komponenter avhengig av betjening.