K-Rauta-hero-banner
Artikler

Vinduer som forvandler rommet

Skal du sette inn nye vinduer? Her er noen smarte tips til hva du bør tenke på når du velger glass. Et vindu er nemlig bare ikke et vindu!

– Et vindu har mange nyttige egenskaper som du både vil ha glede av og nytte av. Hvert eneste vindu i huset har sin oppgave, enten det er å isolere, stoppe UV-stråler, dempe solvarmen eller sikre mot personskade, forteller markedsdirektør Ivan Samsonstuen i Natre.

SE VÅRT UTVALG AV VINDUER HER

Hold varmen ute

Du har all grunn til å glede deg over å bo i solrike omgivelser, men husk at sommervarmen kan også være plagsom til tider. Med ordinære vinduer risikerer du å måtte sette opp alt som er at vinduer og dører for å holde innetemperaturen levelig på de varmeste dagene.

Vinduer i SOLIO-serien til Natre demper derimot solvarmen med hele 60 prosent. Det tilsvarer mer enn hva en halvt nedtrukket markise demper for solen. SOLIO har dessuten en unik funksjon som reduserer uønsket kondens, i tillegg til sikkerhetsglass, lyddemping og UV-stopp.

Natre-Langesund.150-1473415940

Praktisk og sjarmerende. Vinduer har mye å si for husfasaden. Hvilke vinduer vil gi huset ditt et løft både utvendig og innvendig?

UNO-SH-Gj-Kryss-m-24lyAse-1473416336

Ikke bare glass. Høy komfort og bedre inneklima med nye vinduer fra Natre. Dette er et 1-rams sidehengslet vindu med gjennomgående sprosse og krysspost.

Lei av å vaske vinduer?

En annen vindusserie fra Natre kalt RENIO er selvvaskende. Denne vindustypen er perfekt for deg som ikke har tid, lyst eller mulighet til å vaske vinduer. I tillegg har også RENIO egenskaper som UV-filter, sikkerhetsglass og lyddemping.

– UV-lyset bryter opp smuss på glasset. Når det regner skylles restene bort uten å etterlate flekker, forklarer Samsonstuen.

Slipp himmelen inn

Har du flatt tak?

Tak med en vinkel på under 15 grader regnes som flate. Dersom du vurderer å gå til anskaffelse av et takvindu for flate tak, har VELUX en rekke lekre varianter å velge mellom.

VELUX har lansert forbedrede vinduer for flate tak — med slankere profil som gir inntil 52% mer dagslys i forhold til tidligere modeller i samme størrelse.

Dersom takvinkelen er under fem grader, passer den moderne vindusvarianten med 6 mm buet CurveTech glassoverflate perfekt. Vinduet kommer nå også med 3-lags glass, slipper inn rikelig med dagslys og er også helt uten kanter slik at regnet renner vekk fra glasset, i tillegg til at det er konstruert for å minimere støy utenfra. Dette vinduet passer for helt flate tak (0°-15°).

Velux takvindu 1 800x480

Foto: VELUX

Overlys med plant glass er egnet for bygg med en takvinkel på mellom 2° og 15°, og har en elegant og diskret løsning som går fint overens med ulike hustyper. Aluminiumsprofiler og 4 mm herdet, ripefritt glass gjør at dette vinduet holder lenge. Dette leveres også med 3-lags glass.

Velux takvindu 2 800x480

Foto: VELUX

Ved å sette inn et takvindu, kan du forvandle hele opplevelsen av et rom og hvordan du bruker det. Naturlig dagslys er avgjørende for trivsel og helse, og et takvindu kan i tillegg bidra til bedre inneklima ved at du får en ekstra luftemulighet. Mangel på vinduer i et rom kan gjøre at arealet ikke kan utnyttes til fulle, og ofte vil et takvindu være den eneste dugelige løsningen. Ved å utnytte takflaten kan du for eksempel forvandle kjøkkenet til et lysere, luftigere og hyggeligere oppholdsrom for alle i familien.

Velux takvindu 3 800x480

Foto: VELUX

Go BIG

Den nye generasjonen overlys med plant eller buet glass kommer i 10 ulike størrelser – hvor den største er hele 200x100 cm. De kan leveres som faste, eller som VELUX elektrisk eller solcelledrevet åpningsbart, med regnsensor. Vinduet betjenes enkelt med den trådløse veggbryteren, som er klar til bruk når vinduet er montert.

Velux takvindu 4 800x480

Foto: VELUX

Ønsker man mer komfort er vinduene fullt kompatible med VELUX smarthusløsninger som VELUX App Control og VELUX ACTIVE inneklimakontroll. I tillegg har alle variantene tilhørende solskjerming. Velg mellom en gardin som demper eller stenger lyset ute, eller reguler med et screen som stenger ute hele 76 prosent av varmen fra solen.

Velux takvindu 5 800x480

Foto: VELUX

Solskjermingen monteres diskret mellom vindusdelen og overelementet – og er ikke til hinder for lysinnslippet, når de ikke er i bruk.

Alle trenger en makker!

Kom til oss i Byggmakker – vi er makkeren din, og her får du alt du trenger til prosjektet ditt.

Uansett om du har et stort eller lite prosjekt på gang, forenkler vi hverdagen din og legger alt til rette for at du skal lykkes. Hos oss får du høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester – til hyggelige priser.

Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enda enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.