K-Rauta-hero-banner
Artikler

Hvordan velge riktig garasje

Det er lurt å gjøre seg noen tanker om hvordan garasjen skal se ut og hvor stor den skal være. Skal den kun være til oppbevaring av bilen så kommer du langt med en enkelgarasje. Har du flere biler og behov for plass til gressklipperen, sykler og ski bør du velge en garasje med god oppbevaringsplass.

Valg av garasje

Du kan velge mellom 13 forskjellige Byggmakker-garasjer Disse har fått navn fra ulike steder i Norge der vi har Byggmakker-butikker. 

Vi har alt fra enkel garasje med bod, dobbeltgarasje med bod, garasje med carport, garasje med loftsetasje, til drømmen om en arkitekttegnet garasje med hagestue.

En garasje trenger ikke bare å være en garasje

Er du glad i å mekke på bilen eller en ivrig skiløper? Da kan garasjen bli noe mye mer for deg enn bilparkering. Hva med et lite sykkelverksted, smørebod, hagestue eller plass til å holde grillfest en sommerkveld? Garasjen kan bli stedet for rekreasjon og hobbyaktiviteter.

Hva bør du tenke på når du skal bygge garasje?

Byggmakker har et stort utvalg av garasjer, alt fra design- og arkitektgarasjer, til standardgarasjer med plass til én eller to biler.

Hvilken garasje du velger avhenger gjerne av hvor mye du kan bygge på eiendommen din, tilpasning til eksisterende bolig, og hva du trenger av plassbehov i din nye garasje. Skal den kun være til oppbevaring av bilen, så kommer du langt med en enkelgarasje. Har du flere biler og behov for plass til gressklipperen, sykler og ski bør du velge en garasje med god oppbevaringsplass.

Når du har funnet en garasje som dekker dine behov, er det viktig å avklare om den er søknadspliktig, eller om du kan benytte en forenklet byggemelding. I utgangspunktet er garasjer under BYA 50 m2, mønehøyde under 4 meter, gesimshøyde under 3 meter, og som ikke plasseres nærmere enn 1 meter fra tomtegrensen ikke søknadspliktige. Imidlertid kan det være andre lokale forhold som allikevel gjør at du må søke. Vi anbefaler derfor alltid at du tar kontakt med byggesaksavdelingen i din kommune før du skal i gang med bygging av din garasje. Direktoratet for Byggkvalitet har også utarbeidet en veileder, link til denne finner du her

Garasjedrøm på 1-2...

Vi hjelper deg gjerne å oppfylle din garasjedrøm.

Finansier med BMCard

Skal du kjøpe garasje? Søk om BMCard og få kreditt opptil kr 200 000,-.

BMCard - Søk her

Dersom du liker å forlenge sommermånedene kan det være en mulighet å gjøre om deler av garasjen til en hagestue? Arkitektgarasjene Bodø, Bergen, Steinkjer og Surnadal har mange bruksområder. Alt fra garasje til hagestue og smørebod.Hva passer best for deg?

garasjebrosjyre-sept19 4

Tilpasset ditt behov

Alle våre garasjer kan selvsagt tilpasses dine behov og ønsker.

Både takvinkel, lengde, bredde og utseende kan endres etter dine ønsker. Flere av garasjene kan bygges med forskjellige takfomer som saltak, flatt tak, pulttak og valmet tak.