K-Rauta-hero-banner
Artikler

Slik får du orden på vaskerommet

Gjør noen enkle grep for å få orden og et praktisk system på vaskerommet. Vi gir deg noen tips til både små og store vaskerom som gjør at klesvasken går som en lek.

Vaskerommet er husets arbeidsrom. Det er tross alt en del timer som går med til klesvask, bretting og tørking av klær for en hel familie i løpet av en uke. Et rotete vaskerom kan skape både frustrasjon og dårlig humør. Ikke minst blir det et tiltak å få jobben gjort dersom det er et salig kaos av single sokker og klesklyper som flyter.

Vi trenger gjerne et sted å brette klærne. I tillegg skal vi ha lagringsplass til alt fra vaskemiddel, vaskeposer, flekkfjerner, strykejern og strykebrett. Og hvor gjør man av alle de single sokkene som venter på partneren sin?

SE VÅRE OPPBEVARINGSLØSNINGER HER

Bruk veggen

En god start på et praktisk vaskerom er å utnytte veggene til oppbevaring. Her kan du ha både hyller og uttrekkbare kurver – enten i et hengesystem eller kurvstativ. Dette lønner seg enten man har stor eller liten plass på vaskerommet. Med et vegghengt system blir det enklere å holde orden, og du holder gulvet fritt for klær og rot.

Elfa---Vaskerom---Kurver-med-etiketter-1516629611

Hver sin kurv. La hvert familiemedlem ha sin egen kurv til rent tøy. På den måten kan hver enkelt hente kurven sin med rent klær på vaskerommet, og jobben går enklere.

Elfa---Vaskerom---Kroklist-1516629608

Smarte kroker. Sett opp en kroklist med redskapsholdere til mopper, langkoster og større redskaper som ofte lager kaos på vaskerommet.

Brettebenk

Sørg også for å ha en god arbeidsflate for sortering og bretting av klesvasken.

I et hengesystem kan du bruke en eller flere «click-in» melaminhyller for å lage en brettebenk. Eventuelt finnes det topplater til kurvstativer som kan brukes som en god arbeidsbenk.

Skittentøyet opp fra gulvet

Skittentøyet kan oppbevares i kurver eller i oppbevaringsbager som henger på en uttrekkbar ramme i det vegghengte systemet.

På den måten får man så mye som mulig opp fra gulvet, ettersom støv, sand og gress har en tendens til å samle seg opp på vaskerommet. Oppbevaringsbager, mesh-kurver og trådkurver har den fordelen at de puster slik at tøyet holdes luftig. Både skittent og rent tøy bør oppbevares luftig for å unngå fuktighet og lukt.

Elfa---Vaskerom---Oppbevaringsbag-1516629617

Praktisk skittentøyskurv. Elfa sine oppbevaringbager i mesh/nylon er perfekte som skittentøyskurver. Bagen klikkes enkelt på og av. Skulle det havne en rød sokk blant de hvite lakenene dine er det enkelt å åpne skittentøyskurven da den har borrelås langs hele siden.

Når hver centimeter teller

Dersom du har et lite vaskerom og ikke har plass til tørkestativ, kan en garderobestang gjøre samme nytte.

Det er både praktisk og plasseffektivt. Heng opp topper og skjorter rett på kleshengeren. Da er halve jobben gjort – og klærne kan henges rett inn i garderoben etterpå.

På et lite vaskerom teller hver centimeter. Da kan et nedfellbart tørkestativ montert på veggen være en god løsning. Du får plass til mye tøy på tørkestativet når det er felt opp, og når du er ferdig å tørke kan det slås sammen inn mot veggen.

Elfa---Vaskerom---Garderobestang-1516629711

Spar plass. Nedfellbare tørkestativ er plassbesparende på små vaskerom. Det vegghengte stativet fra Elfa kan felles ned mot veggen og tar ingen plass. Du monterer enkelt tørkestativet i hengeskinnene.

Utnytt døren

En annen plassbesparende løsning er å ta døren inn til vaskerommet i bruk for oppbevaring.

Legg vaskemidler, klyper og andre småting i kurver og kroker på døren. Hyllene kan monteres med fester oppe og nede på døren så du slipper montering med skruer.

Elfa---Vaskerom---Door--Wall-rack-1516629599

Skruefri. Døren inn til vaskerommet er perfekt til oppbevaring. Du fester Elfa sin «Door and Wall rack» oppe og nede på døren, helt uten skruer.

Rull i gang klesvasken

Har du derimot et stort vaskerom kan du ha et kurvstativ på hjul, med kurver i ulike størrelser.

Legg det rene tøyet rett fra maskinen opp i kurvene, og rull stativet til tørketrommelen eller dit hvor du skal henge opp klesvasken. Gjør det samme når klesvasken skal ned igjen. Sorter direkte i kurvene og rull det rene tøyet rett inn i garderoben.

Elfa---Vaskerom---Kurvstativ-1516629614

Kurvstativ på hjul. Med et stativ på hjul kan klesvasken enkelt flyttes fra vaskerommet til garderoben, ferdig brettet og sortert.