K-Rauta-hero-banner
Artikler

Derfor bør du velge vinylgulv på badet ditt

Drømmer du om nytt gulvbelegg på badet i parkett, marmor eller betong? Da bør du ta en kikk på vinylgulv – det er nemlig en av de store baderomstrendene.

Vinyl har blitt stadig mer populært de senere årene, ikke minst fordi det er rimelig samtidig som det ser fantastisk ut og er godt å gå på. Det betyr at du kan få designbadet du alltid har ønsket deg, uten at du behøver å legge en eneste flis.

– Vi ser at mange vil ha et eksklusivt bad som samtidig er funksjonelt og tilpasset en hektisk hverdag. Da er baderomsvinyl et genialt alternativ, forteller Vegard Tømmervold hos Byggmakker Tiller.

Se vårt utvalg av vinylgulv her

Vinyl på badet er smart, fordi

  • Du sparer strøm Du trenger ikke alltid ha varmekabler under våtromsvinyl.
  • Du unngår vannskader Baderomsvinyl fra Tarkett er 100 prosent vanntett.
  • Det blir enklere å vaske Ingen fuger betyr mindre skitt og smuss, og ingen såperester.
  • Det er slitesterkt Med vinyl får du et gulv som varer, og varer, og varer, og…

Stort utvalg i vinyl fra Tarkett

En trend i tiden er at vi ønsker å få den ekte spafølelsen på badet, og eksklusive naturmaterialer som marmor, eik og betong er populært. En av de største fordelene med vinyl er at det også kan legges i våtsonene og gi deg akkurat denne følelsen.

I tillegg til design er vi opptatt av miljø, og Tarkett har flere kolleksjoner for deg som er opptatt av bærekraft og materialer som kan gjenvinnes – også på badet: Aquarelle og IQ Surface.

Aquarelle

Denne kolleksjonen består av 36 flotte design – fra betong, skifer og marmor til parkett og flis. Med Aquarelle kan du mikse og matche forskjellige materialuttrykk og stiler på gulv, vegger og i nisjer – eller gå for ton-i-ton-look for et mer harmonisk utseende.

Om du liker det tidløst, klassisk, moderne, industrielt, rustikt eller naturlig, finner du det du er på jakt etter i Aquarelle. Fargenyansene går stort sett i hvitt og pasteller. Blant nyhetene finner du digitalprintet vinyl du enten kan bruke som fondvegg, eller du kan ha det på hele baderommet. Bruk kreativiteten din, så får du et unikt baderom ingen andre har.

Tarkett iQ Megalit Grey Beige 800x480

Tarkett iQ Megalit Grey Beige på gulvet og Rustic Velvet Linen på veggen.

Maskulint møter feminint. Røff betong på badet blir ekstra lekkert i kombinasjon med detaljer i messing og svart.

IQ Surface

Dette er en kolleksjon utviklet i samarbeid med svenske Note Design Studio, som er svært anerkjent for å være fremtidsrettet i alt de lager. Ideen bak IQ Surface er at funksjon, form og farge spiller på lag, der utgangspunktet er fem fargefamilier som harmonerer godt sammen.

  • Contrast leker med det monotone, og mønstrene gir ekstra dybde.
  • Rouge har en elegant rødtone, og er ungdommelig og leken, myk og røff.
  • Sober viser klasse og modenhet, og har tidløse blåtoner med beige og grått.
  • Dimmed er nedtonet, og med grønt og blågrønt får du assosiasjoner til naturen.
  • Vivid er mer dristig, og med rødt som basis kan du mikse med andre farger.

arkett iQ Surface Rouge Upper 800x480

Tarkett iQ Surface Rouge på gulvet og Contrast på veggen.

Lek med kontraster og skygger. De fem fargepalettene i IQ surface-kolleksjonen gir deg muligheten til å mikse og matche akkurat som du vil.

Tarkett vinylgulv er vanntette og vedlikeholdsfrie

Parkett på badet er lekkert, men det er jo ikke særlig praktisk. Om dette er noe du ønsker deg, har Tarkett flotte vinylgulv i naturtro treverk som er 100 prosent vanntette og utrolig slitesterke.

Hva med lys nordisk eikeparkett?

Tarkett Aquarelle Soft Super White Oak Beige 800x480

Naturlig og flott med eikeparkett på badet. Dette gulvet heter Tarkett Aquarelle Soft Super White Oak Beige.

Ren stil – rent bad

Dersom du har et lite bad, kan det lønne seg å satse på minimalistisk design med lyse naturmaterialer. Mange forbinder betongtrenden med det mørke og røffe, men Tarkett har flere lyse betongdesign, blant annet Raw Concrete Dark Grey for gulv og vegg.

– Mange drømmer om et lyst og fresht bad, men er bekymret for misfarging. Alle vinylgulvene fra Tarkett har en beskyttende overflate som forhindrer dette. Med vinylgulv slipper du også fuger der det fester seg smuss og skitt, sier Vegard.

Tarkett Aquarelle Rustic Velvet Dusty Green 800x480

Less is more. Med våtromsvinyl fra Tarkett får du et fresht bad som er lett å holde rent. Her med Tarkett Aquarelle Rustic Velvet Dusty Green på veggen og Stencil Concrete på gulvet.

Synes du det er vanskelig å velge?

Dette er Byggmakkers to favoritter fra Tarkett:

Tarkett Aquarelle Royal Marble Light Beige 800x480

Tarkett Aquarelle Royal Marble Light Beige på gulvet og Aquastone Grege på veggen.

Spafølelsen. Med denne marmorimitasjonen kan du besøke ditt private spa hver dag.

Tarkett Aquarelle Wall Marble Carrare White 800x480

Tarkett Aquarelle Marble Carrare White. Det perfekte gulvet for deg som elsker luksus.

Montere gulvbelegg på bad? Bruk alltid fagfolk

Husk at på alt som skal pusses opp på badet, er det viktig å bruke faglærte håndverkere. Vinyl og andre gulvbelegg på baderom skal derfor installeres av profesjonelle gulvleggere.

Vinyl er godkjent i henhold til byggebransjens våtromsnorm – dersom det er montert riktig av en dyktig håndverker. Dette er nemlig ikke noe du bør gjøre selv, da det er viktig at vinylgulvet blir lagt slik det skal. Det innebærer korrekt montering i hjørner, langs skjøter og rundt sluket. Her er det også viktig at du velger sluk som kan brukes med vinylgulv.

Bad som ikke er installert i henhold til våtromsnormen kan ødelegge materiell og hus for store summer. Det betyr at om du har gjort det selv for å ta noen enkle snarveier som gjør at du sparer noen kroner, kan du fort tape hundretusener på forsikringen din.

Vil du se flere vinylgulv fra Tarkett – og andre leverandører? Da bør du ta turen innom din nærmeste Byggmakker, og sjekke alle de lekre mulighetene du har til det nye badet ditt. Da får du også hjelp til å finne hvilke farger og mønstre som passer for deg.

Ønsker du hjelp med renovering av badet ditt? Da kan du beskrive prosjektet ditt her

Alle trenger en makker!

Kom til oss i Byggmakker – vi er makkeren din, og her får du alt du trenger til prosjektet ditt.

Uansett om du har et stort eller lite prosjekt på gang, forenkler vi hverdagen din og legger alt til rette for at du skal lykkes. Hos oss får du høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester – til hyggelige priser.

Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enda enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.