K-Rauta-hero-banner
Artikler

Juletre: Velger du kunstig eller naturlig?

Er du på jakt etter juletre i siste liten? Her er tre gode grunner til å velge et grønt, glitrende tre i plast.

Stadig flere nordmenn velger kunstig juletre, og markedet for plastjuletrær større enn noensinne – med flotte, naturtro trær i forskjellige imitasjoner, design og størrelser.

Trenger du å bli overbevist? Her er tre meget gode grunner til å kjøpe et grønt, glitrende tre i plast.

Du slipper å kjøpe nytt juletre hvert år

Et naturlig juletre må kastes når jula er over, og er du ekstra uheldig er treet tomt for nåler etter bare noen dager. Velger du et kunstig juletre kan du være sikker på at treet holder seg like fint år etter år.

— Velger du et kunstig juletre er det ekstra viktig å bruke tid på å finne et tre du virkelig liker og som passer inn i hjemmet. Mange er tradisjonsfaste når det kommer til juletrær, mens andre går for det de liker i øyeblikket. Fordelen med et kunstig juletre er at du slipper å overveie fordeler og ulemper med de ulike tresortene. Det eneste du trenger å ta hensyn til er størrelsen på treet og dine egne estetiske preferanser, sier Ann Kristin Westgaard i Arnøy Engros.

Dersom du ønsker deg et ekstra flott juletre anbefaler hun denne lekre luksusgranen med 400 LED-lys og dimmer.

BILDEByggmakker Arnoy kunstig-juletre-eksklusive

AMERIKANSK JUL: Stort, bugnende tre som kommer klappet og klart med juletrelys.

Et juletre i plast er vedlikeholdsfritt

Naturlige juletrær må både beskjæres, spyles, vannes og akklimatiseres. Et kunstig juletre krever bare tre ting: pakk opp, sett sammen og pynt. Blir treet støvete tørker du enkelt av grenene med en klut.

Ønsker du deg et juletre med ekstra vinterstemning? Dette flotte juletreet fra Arnøy kommer med snøeffekt og LED-lys med både varmhvit farge og multifarger.

Byggmakker Arnoy kunstig-juletre-snoeffekt

SNØEFFEKT: Juletre fra Arnøy med naturtro snøeffekt.

Kunstige juletrær er allergivennlige

Mange plages av allergi i julen. Barnåler inneholder stoffer som irriterer luftveier og slimhinner – som i verste fall kan føre til astma. Samtidig kan juletrær være yngleplass for muggsopp og pollen. Norges Astma- og Allergiforbund anbefaler faktisk å spyle juletreet før man tar det inn. Disse bekymringene slipper man å ta stilling til med et kunstig og allergivennlig juletre.

Byggmakker Arnoy kunstig Edelgran-kombo

BESTSELGER: Edelgran Natur kommer i flere høyder fra 100 og helt opp til 300 centimeter.

— De fleste velger trær i høyden 180 eller 210 centimeter. Med denne størrelsen får du et stort, rikt juletre som samtidig har plass til julestjerne i toppen uten å treffe taket.

Byggmakker Arnoy kunstig-juletre-smalt

SMAL SAK: Juletre Gran er en smalere variant – perfekt for deg som ikke har plass til et bredt tre.

Tips!

Elsker du lukten av skog, kvae og barnåler? Det finnes en rekke produkter som bevarer duften av jul – alt fra duftposer, duftlys og sprayprodukter som lukter furunål.

SKAL DU KJØPE KUNSTIG JULETRE?

HOS BYGGMAKKER FINNER DU ET STORT UTVALG JULETRÆR OG JULEPYNT.