K-Rauta-hero-banner
Artikler

Bygg ditt eget utekjøkken

Gjør deg klar for en fantastisk sommersesong. Du trenger verken byggetillatelse eller håndverksferdigheter for å lage eget utekjøkken.

Å bygge med Leca er omtrent som å bygge med Lego, sier Lisbeth Solvang, prosjektleder i Weber Saint Gobain.

basicblokk 1600x900

Leca basic blokk

Kort introduksjonsfilm

Se filmen her..

Hun forteller at stadig flere bygger utekjøkken, og at vedlikeholdsfrie uterom blir mer og mer populært. Selv om mange fremdeles setter pris på den tradisjonelle gressplenen, er vi ikke fremmede for å eksperimentere med både materialer og arealer.

Med alle mulighetene som finnes på markedet og en økende interesse for gjør-det-selv-prosjekter kan du så å si gjøre hva du vil med uteplassen din, uten være spesielt handy, mener Solvang.

Mange foretrekker enkle, mobile løsninger som kan settes opp for sesongen, mens andre oppfyller drømmen om en mer avansert og permanent variant som kan brukes året rundt.

Kanskje vil du ha kokemuligheter med grill og gassbluss, eller vask med både kaldt og varmt vann? Eller hva med plass til kjøleskap? Når du bygger selv, bestemmer du selv.

Når jeg bygger hager, er Leca ofte selve ryggraden i prosjektet. En av grunnene til det er at Leca er et veldig allsidig og anvendelig materiale, forteller hagedesigneren Darren Saines. Se hans drømmehage her

jessheim-byggmakker-hage-1-1496927980 (1)

Denne lekre utepeisen er designet og bygget av hagedesigner Darren Saines. Har du lyst til å bygge en slik? Her får du trinn for trinn-forklaring.

Lag benkeplaten selv

Hobbybetong er lett anvendelig tørrbetong og egner seg ypperlig for støping av tilbehør og pyntegjenstander til utekjøkkenet. Betongen er sikker og holdbar for både innendørs og utendørs bruk.

Skal du bygge utekjøkken? Lær hvordan du lager benkeplate med hobbybetong – helt selv.

byggmakker solstol diy betong weber 900x500-1434015099

Stilig betong: Solseng laget av hobbybetong fra Weber.

Ble du inspirert? Fortsett med stuen

Gleder du deg til å nyte sene sommerkvelder utendørs? Med en pergola eller overbygd terrasse kan du så å si bo ute i sommermånedene.

Det finnes mange veier til tak over hodet, men uansett løsning vil trenger man vegg eller stolper for å støtte opp. Med Leca finner du enkle og smarte løsninger, enten du vil ha tett tak eller en åpen pergola, forteller Solvang.

pergola

Leca er som Lego: Du kan for eksempel bruke blokkene til å lage en sjarmerende Pergola for sene sommerkvelder.

Tips: Puss overflatene med spesialtilpassede fiberpusser og sluttbehandling for et ekstra eksklusivt resultat.

Trenger du flere hagetips? Du finner masse inspirasjon HER

jessheim-byggmakker-hage-46-1496928063 (1)

Leca har også vært et sentralt element i utbyggingen av hagedesigneren Darrens Saines egen hage, og har blitt benyttet til støttemur, blomsterkasser, utepeis, trapper, og skillevegger. I følge hagedesigneren er det et fint materiale å bruke – i tillegg til treverk, som vi nordmenn er så glade i.

Utekjokken weber

Et eksempel: 3D-modell på utendørskjøkken bygd i Leca.

FF-uterom 800x480

Hva er vel bedre enn å nyte morgenkaffen, eller en hyggelig middag med familie og venner i et flott uterom?

Vi samarbeider med dyktige håndverkere som kan hjelpe deg med å oppgradere ditt uterom, ved å legge belegningsstein, sette opp en støttemur, eller opparbeiding av innkjørsel og parkering.

Ved kjøp av varer fra Byggmakker kan du få tilbud om å få jobben gjort FIKS FERDIG! Enklere og tryggere blir det ikke. Ved større prosjekter starter vi med en uforpliktende befaring.

BM-DIY-utekjøkken-video-still

Slik lager du utekjøkken

Se video