K-Rauta-hero-banner
Artikler

Slik monterer du baderomspanel på en weekend

Gi badet ditt et ansiktsløft med baderomspanel! Du kan montere det helt selv, det er godkjent til bruk i våtrom, og gjør renovering og bygging av badet ditt til en lek.

Baderomspanel er flott å se på, enkelt å montere og har unike egenskaper som gir deg et bad med ekstra lang holdbarhet. Den glatte og sterke overflaten tåler både direkte vannsprut og store temperatursvingninger. Baderomspanel er dessuten raske å tørke av og enkle å holde rene, da det ikke er noen fuger for skitten å sette seg fast i.

Trine Fjerdingstad hos Byggmakker Kongsberg har bare positive ting å si om baderomspanel, og velger det fremfor flis.

–  Det er bare fordeler med baderomspanel, jeg kommer faktisk ikke på en eneste ulempe. Det er et vanntett system som kan monteres rett på stenderverket, og om du gjør det etter forskriftene er det både enkelt og tidsbesparende. 

fibo olivegreen 800x480

SKADINAVISK PÅ BADET: Fibo veggpanel Olivegreen fra Colour kolleksjonen. 

Stort utvalg baderomspanel

Byggmakkers største leverandør av baderomspanel er Fibo. I snart 70 år har denne tradisjonsrike norske bedriften forsynt norske bad med lekker og innovativ baderomspanel. Fibos baderomspanel er godkjent i henhold til våtromsnormen, har en garanti på 15 år og er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund. Nå kommer i tillegg alle Fibos veggpanel med dokumentert antibakteriell effekt, noe som gjør det nesten umulig for bakterier å overleve på den unike overflaten. Panelene finnes dessuten i et stort utvalg av ulike farger og design. 

Se utvalget vårt av baderomspanel her 

fibo aquamarin 800x480

FRISKT PÅ BADET: Her er vi den spreke blågrønne fargen Aquamarin fra Colour kolleksjonen til Fibo.

fibo cracked cement 800x480

INDUSTRIELT: Gå for en røff look på badet med veggpanelet Cracked Cement fra Fibo.

– Det er så mye å velge mellom, både designmessig og i masse forskjellige farger. Du finner helt sikkert noe du liker til badet ditt, sier Trine.

For inspirasjon og fargekart kan du besøke din nærmeste Byggmakker eller gå inn på Fibo. Her kan du også lese hva som er baderomstrendene akkurat nå! 

Se årets baderomstrender her 

Montere baderomspanel selv, eller…?

montering fibo baderomspanel

Alle veggpanelene monteres direkte på eksisterende vegg eller stenderverk, og klikkes enkelt sammen og låses med Fibos unike Aqualock. Det gir et perfekt resultat med skjøter du nesten ikke ser. Så er jo spørsmålet om dette er noe man vil få til på egen hånd?

– Ja, det kan du. Du må ikke ha en håndverker, men du bør vite at du klarer å gjøre det riktig. Og du bør helst ikke ha ti tommeltotter, så jeg anbefaler at du er litt handy, forteller Trine.

Som med alle byggeprosjekter, er det viktig med gode forberedelser og planlegging. 

– Før du i det hele tatt starter bør du se monteringsvideoene til Fibo. Det blir jo en litt teknisk snekkerjobb, så du må også planlegge rommet og forbruket av plater. Det er viktig at du måler riktig, så du ikke kapper feil og det plutselig mangler en smal stripe et sted. 

Enkel montering med unikt klikksystem

Når du skal montere baderomspanel, må du først begynne med å montere en sokkellist som går rundt hele rommet. 

– Deretter setter du en plate i lista og skrur den fast, gjør det samme med neste plate som du klikker på plass, og jobber deg rundt rommet. Det er veldig enkelt og blir riktig så lenge du bruker utstyret som hører til, sier hun og henviser til Fibos spesialutviklede tilbehørsserie.

Denne serien inkluderer lister og profiler, egne skruer, verktøy for enda enklere håndtering av panelene, fugemasse som forsegler skjøtene og tilpassede rengjøringsprodukter. 

fibo monteringsverktoy 800x480

Foto: Fibo

– Ellers bør du ha drill, hullsag og en fintannet sag til kapping. Det kan godt være en elektrisk sag med fine tenner. Og så må du selvsagt ha vater og tommestokk. Så er det viktig at du bruker godt med fugemasse i våt sone, slik at det blir vanntett. 

Hvis du skal montere baderomspanel rett på den eksisterende veggen, bør du ifølge Trine først sette lekter utenpå veggen.  

– Da får du litt avstand til veggen, og du får noe å skru i når du monterer platene. 

fibo bianco marble 800x480

NYHET: Bianco Marble er en av neste års nyheter fra Fibo.

Nytt bad på en helg med baderomspanel

Hvor lang tid det tar kommer selvfølgelig an på størrelsen på badet, og om det er et enkelt rom eller ikke. For jo flere utvendige hjørner badet har, desto mer tid må du bruke på å kappe platene til riktig. Likevel bør det holde å sette av en helg – og det er jo faktisk ingenting når vi snakker om et tilnærmet splitter nytt bad. Når vi er inne på hjørner, lurer du kanskje på om det er vanskelig å få det pent?

– Fibo har også hjørnelister til både innerhjørner og ytterhjørner i aluminium eller PVC. Det setter prikken over i-en og blir veldig fint.

– Hvis man ikke kan eller vil montere selv – kan Byggmakker hjelpe?

– Absolutt, vi har mange gode håndverkere som vi formidler videre til deg. Vi hjelper deg også med utregninger, valg av baderomspanel og det du måtte trenge til badet ditt. Hvis du skal kjøpe baderomspanel, kom til oss på Byggmakker!

Har du et prosjekt på gang? Vi legger til rette for at du skal lykkes!

Kom til oss i Byggmakker – vi har alt du trenger slik at du kan slippe løs håndverkeren i deg. Hos oss får du gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser på prosjektet ditt, uansett om det er stort eller lite. Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.