K-Rauta-hero-banner
Artikler

Sosialt, funksjonelt og trendy med kjøkkenøy

Det moderne kjøkkenet er blitt det sosiale hjerte av huset. Ikke rart at en kjøkkenøy er høyt oppe på ønskelisten for mange.

– Vi nordmenn elsker å pusse opp kjøkkenet. Kjøkkenet er i dag like mye en sosial plass som et sted man lager mat. En kjøkkenøy blir et hyggelig og naturlig samlingspunkt hvor familie og venner kan samles, forteller Nils A. Bruun i Norema.

En kjøkkenøy gir deg også muligheter for å flytte en rekke hvitevarer bort fra det resterende kjøkkenet. Man kan plassere praktiske kjøleskuffer på øya som frigjør plass i kjøleskapet. En mikroovn kan plasseres i øvre del av ett skap under benk og dermed skjules på innsiden av øya. Det finnes også mange muligheter for plassering av vann, kokesone og ventilator på en kjøkkenøy.

SE VÅRT UTVALG AV NOREMA KJØKKEN HER

– Kjøkkenøya er noe vi har sett i trendbildet en god stund og som bare blir mer og mer populært. Løsningene har også blitt mer og mer sofistikerte med tanke på både design og funksjonalitet, kommenterer Bruun.

En annen interiørtrend på kjøkkenet som taler for kjøkkenøy er at vi går bort fra overskap og heller ønsker oss luftigere løsninger med bredere benker generelt – og kjøkkenøy om du har plass til det.

Norema-Radius-mørkkt-kjøkken-med-øy

Black & White. Radius i Sort Eik fra Norema. Klassisk front med mykt avrundede ytterkanter. Benkeplate i lekker hvit høyglans.

Røroshetta-Luna-60-messing

Berre lekkert. Radius fra Norema i kritthvit eik er superlekkert til denne stilige Røroshetta i messing. En kreativ kjøkkenøy med koselige sitteplasser.

Norema-Aspekt

Less is more. Med denne enkle, stilrene og prisgunstige kjøkkenmodellen kan du skape mye deilig kjøkken for pengene.

Tom Erik Engen jobber i Røros Metall som lager den velkjente kjøkkenhetta RørosHetta, og støtter Bruun i kjøkkentrendanalysen.

– Med en kjøkkenøy vil de som lager mat enklere bli involvert i selskapet. Istedenfor å samles i stua samles man rundt kjøkkenøya og «kokken» blir en del av selskapet. Nå er det trendy å lage ekstra god mat og gjestene vil se og lære om hvordan maten tilberedes, sier han.

SE VÅRT UTVALG AV KJØKKENHETTER HER

Kjøkken og stue flettes oftere sammen i åpne løsninger og da blir funksjonalitet og design på kjøkkenet desto viktigere.

– Vi ser to klare trender når det gjelder ventilasjon og kjøkkenhetter, forteller Engen. Enten skal ventilatoren ikke synes eller så er kjøkkenhetta en del av selve designet på kjøkkenet. Designhetter som lakkeres i alle NCS-farger eller bruk av kobber og messing er mest populært akkurat nå.

Røroshetta-Luna-børstet-messing

Et designelement. Ingen tvil om at kjøkkenhetten Luna fra RørosHetta i børstet messing rett og slett setter tonen på dette lekre sorte kjøkkenet.

Røros-one

The One. Røros One er en ventilator som kommer 11 cm opp fra platetoppen og gir effektivt avtrekk gjennom svært høy lufthastighet. Røros One er et lite teknologisk vidunder. Når du ikke lager mat forsvinner ventilatoren helt ned i platetoppen og blir en sømløs del av benkeplaten.

FORDELER MED KJØKKENØY

  • Økt oppbevaringsplass
  • God flyt på kjøkkenet
  • Mulighet for ekstra brede skuffer
  • Gir god benkeplass
  • Flerbrukssone
  • Mulighet for sitteplass med barstoler
  • Du kan flytte diverse hvitevarer til øya
  • Skaper en supersosial sone
  • Kan bli et stilig interiørelement
  • Kan være både fast og flyttbar