K-Rauta-hero-banner
Artikler

Ekstrem forandring: Fra trepanel til murfasade på rekordtid

Familien bygget et hus i tre og pusset fasaden. Nå får funkisperlen i Asker forbipasserende til å stoppe opp.

— Familien som eier denne flotte arkitekttegnede funkisboligen får stadig hyggelige kommentarer fra naboer og forbipasserende, forteller Stein Erik Borgen i Weber Norge. Han har fulgt prosjektet nøye, særlig i forbindelse med fasaden som ble levert av Weber.

Småbarnsfamilien på fire ønsket seg en funksjonell familiebolig med en stram og moderne fasade som krever lite vedlikehold og som holder seg fin i mange år. Løsningen ble å forvandle den originale kledningen fra tre til mur.

Totalforandring til en hyggelig pris

Det høres kanskje ut som et enormt prosjekt, men det er faktisk ikke så mye som skal til for å forvandle en bolig fra trehus til murhus.

Løsningen som ble brukt heter Weber VentiGuard, et fleksibelt fasadesystem med få komponenter som er enkelt å montere – og som gir en slett, pusset muroverflate.

— Mur koster mer enn treverk. Samtidig blir murfasaden stadig mer ettertraktet. VentiGuard er et smart valg dersom du skal gjennomgå en større fasaderehabilitering.

Produktet er tilpasset norsk klima og egner seg like godt på nybygg som på rehabiliteringsprosjekter, forteller Borgen.

Byggmakker Weber byggeprosess (1)

PRE PUSS: Huset med en grunnflate på rundt 100 m2 er langt på grunn av den smale fjelltomten. Foto: Henning Photo.

Drømmer du om et moderne murhus?

Byggmakker Weber fasade-med-garasje (1)

Det er billigere å bygge i tre og pusse enn å bygge i mur.

Vedlikeholdsvennlig fasade

Det var Byggfokus som fikk oppdraget med å bygge huset som er tegnet av 1 2 3 Sivilarkitekter. Familien ønsket seg en pusset murkledning av både estetiske og praktiske årsaker.

Fasadesystemet fra Weber kommer med to-trinnstetting. Det sikrer en godt ventilert og drenert konstruksjon som holder veggen tørr. Forventet levetid på sluttpussen er 15 til 20 år uten noen som helst form for rehabilitering.

Dette er et fantastisk flott hus med tilnærmet vedlikeholdsfri fasade. Med lange vedlikeholdsintervaller og mange muligheter er løsningen et smart valg hvis man ønsker en vedlikeholdsvennlig bolig, bekrefter Borgen.

Innvendig har huset behagelig inneklima, god akustikk, optimale lysforhold og en solid gulvløsning fra Weber som kombinerer vannbåren varme og trinnlydsdemping.

Byggmakker Weber hus-bakside (1)

LETTSTELT FUNKIS: Funksjonalitet og vedlikeholdsfrihet sto øverst på prioriteringslisten da familien skulle bygge sitt nye hjem. Foto: Henning foto.

Gode grunner til å bygge i mur

  • Murhus er så å si vedlikeholdsfrie
  • Murhus er mindre brannfarlige
  • Murhus er mer miljøvennlige
  • Murhus har gunstig energiregulering

Nygaard-terrasse

Weber VentiGuard kan enkelt kombineres med fasadematerialer som tegl, trepanel eller fasadeplater.

Fasadesystemet passer også utmerket ved behov for etterisolering av yttervegger.

Les mer her