K-Rauta-hero-banner
Artikler

Interiørtrender 2024 ‒ Sterkere farger, natur og geometriske mønstre

Er du lei av å stirre på de samme veggene dag ut og dag inn? Da kan det hende tiden er inne for en aldri så liten runde med oppussing. Men hva er interiørtrendene som gjelder nå? Vi hjelper deg å skape spennende rom du blir glad av å være i ‒ og komme hjem til.

Hvorfor ikke unne deg en forandring? I 2024 har du alle muligheter til å starte med blanke ark ‒ eller rettere sagt blanke vegger. Og gulv. Nå er det nemlig ut med de kalde fargene og rette flatene, og inn med deilig harmoni og fargerike stemninger i i hjemmet.

Kanskje du er usikker på hvilke farger og materialer som er riktig for deg? Det vet interiørekspert Marthe Nystuen Kragtorp hos Byggmakker Høvellast i Lillestrøm. Hun tar deg med på en liten oppdagelsesferd i interiørtrendene for 2024.

Gå for farger og materialer du trives med

Dette er kanskje den viktigste trenden, og den varer evig: Uansett hva som er populært i 2024 eller fem år frem i tid, er det viktigst å velge farger som funker for deg.

‒ Farger kommer og går på interiørfronten, men det er til syvende og sist du som skal bo der. Så derfor, lag et harmonisk og lunt hjem du trives i, understreker Marthe.

beckers interiortrender 2022 1 800x480

Det betyr at interiørtips «numero uno» er, og vil alltid være: Velg noe du føler deg hjemme i.

‒ Likevel kan det være både nyttig og inspirerende å ta en titt på hva som trender for å få noen nye innspill. Og hvem vet, kanskje du finner noen farger eller materialer du aldri hadde sett for deg å innrede gangen, stuen eller soverommet med?

En av de større endringene vi ser på interiørfronten for tiden, er overgangen fra det kalde til det varme. Der vi for bare noen år siden ville ha kjølige og harde hvite- og grånyanser rundt oss, er vi i dag mer vågale og lekne med fargekombinasjonene vi velger. Nå går vi med andre ord fra minimalisme til maksimalisme.

‒ Vi har for lengst ønsket varmen velkommen tilbake i hjemmene våre. Mange går for mer og sterkere farger, og mikser og matcher sine favoritter. Det kommer også geometriske mønstre – først og fremst rødt, men også til dels blått vil være trendfarger, og en kontrast til de siste års nøytrale nyanser. Her kan vi også nevne rosa, toner av lilla og neon.

Om du har lyst til å piffe opp badet, freshe opp kjøkkenet, fornye stuen, skape en mer avslappende atmosfære på soverommet eller om du tar en totalrenovering av hele boligen – Marthe anbefaler at du slår deg løs med ulike kombinasjoner, og lar deg inspirere av et rikt fargespekter.

– En spennende trend er miksing, men ikke matching. Et godt eksempel på dette er å bruke lekne farger og kombinere dette med geometriske mønstre, gjerne inspirert av 1960-tallet.

storeys interiortrender 2022 1 800x480

LES OGSÅ: Hvilken tapet passer best hos deg?

Velg gulv med omhu – og hjertet

Apropos kontraster – husk at gulvet også utgjør en stor og viktig del av rommet. Ved siden av å undersøke farger og materialer, påpeker Marthe en annen og viktig ting du må huske på:

‒ Og det er hvor mye gulvet ditt skal tåle. Det er lett å glemme at det skal bære mange føtter og ulike aktiviteter i mange år. Ofte blir det mer lønnsomt i lengden å velge et gulv i høyere kvalitet som er designet for å bli brukt.

Nøkkelen ligger også i hvor gulvet skal ligge og hvilket miljø det skal være i – det er stor forskjell på et baderomsgulv og et stuegulv. Og akkurat som med maling og tapet, finnes det mange spennende gulvmaterialer og farger du kan ta en nærmere titt på.

– Også her går vi bort fra det grå og lyse, og velger varmere og mørkere gulv enn det tidligere. Eik, for eksempel, har blitt veldig populært igjen.

Se årets interiørtrender hos oss

Uansett hvor mye du undersøker, er det lett å gå seg vill i oppussingsjungelen. Den er tross alt stor og til tider ugjennomtrengelig, og det er mange viktige og langsiktige valg som skal tas. Derfor er det smart å legge turen innom nærmeste Byggmakker. Her står ekspertene våre klare til å hjelpe deg og svare på alt du lurer på – både om oppussing og årets interiørtrender.

‒ Husk å ta en ting om gangen og velg noe du liker. Noen ganger kan en nymalt vegg gjøre stor forskjell, og følelsen av et nylagt gulv kan være alt du trenger for å kjenne på oppussingsgleden og gyve løs på neste prosjekt. Husk at du ikke behøver å finne ut av alt på én gang, eller ha svar på alle spørsmålene selv. Det er jo derfor vi er her, sier Marthe før hun avslutter med et supertips.

– Har du et større prosjekt på gang, kommer vi gjerne på gratis befaring. Og hvis jobben er for stor eller for vanskelig til at du kan utføre den selv, gjør vi alt Fiks Ferdig for deg.

Alle trenger en makker!

Kom til oss i Byggmakker – vi er makkeren din, og her får du alt du trenger til prosjektet ditt.

Uansett om du har et stort eller lite prosjekt på gang, forenkler vi hverdagen din og legger alt til rette for at du skal lykkes. Hos oss får du høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester – til hyggelige priser.

Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enda enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.