K-Rauta-hero-banner
Artikler

Rulle eller pensel?

Slik får du et perfekt resultat når du maler

Noe så enkelt som nye farger på veggene kan få hjemmet ditt til å se friskt og moderne ut. Men for å få et perfekt resultat er det viktig å velge riktig malingsutstyr. Når er det best å bruke rulle, og hva bør du bruke pensel til? Sjekk våre beste tips til de forskjellige malejobbene her:

Se vårt utvalg av malingsutstyr

Rullen - Ditt viktigste verktøy

Malingsrullen er kanskje ditt aller viktigste maleverktøy ved maling av tak, gulv, slett vegg og vegger med strie eller tapet. Rullen sørger for at malingen blir jevn og etterlater en pen overflate. En god rulle fordeler malingen raskt og effektivt. Den legger på et fyldig og jevnt malingslag og spruter minimalt. Til en vanlig, slett vegg bør du normalt bruke en rull i størrelse 18- eller 25 cm.

I hjørner og oppunder taklisten kan du gjerne benytte en mindre rull, for eksempel en rull i størrelse 10 cm. For å få et mest mulig helhetlig inntrykk, kan det være en fordel å ikke bytte fra rull til penselstrøk.

Jordan-oppbevaringspose-malerull

Forlengerskaft - En god investering

For å redusere belastningen på armene, er et forlengerskaft til rullen en god investering. Bruk av forlengerskaft forenkler de fleste oppussingsjobber ved å gi et jevnere og penere sluttresultat. I tillegg går jobben raskere!   

Par-som-maler

Jordan-Rullesett-med-maling-og-forlengerskaft-MB

Jordan-pensel-oval-MB

Jordan-malerull-på-vegg-MB

Pensel - Med detaljene i fokus

Den runde presisjonspenselen med spisset utforming er perfekt til detaljarbeid. Runde pensler er spesielt velegnet til profilerte listverk, og sikrer samtidig bedre kantdekk.

Jordan-ultimate-rund-pensel

En oval pensel gir på sin side et høyere malingsopptak, slik at jobben går enda litt raskere. Med en slik pensel kan du male både bredt og smalt, og godt egnet til presisjonsmaling av lister og detaljer.

Jordan-pensel-oval-MB

Flate pensler med skrå bust gir imidlertid den aller beste presisjonen ved maling av lister og detaljer. Penselen Ultimate Oval Skrå fra Jordan i størrelse 35 mm. er for eksempel gull verdt til presisjonsarbeid.

Jordan-skrå-pensel-detalj-MB

Har du paneler som skal males, vil en flat forlengbar pensel være et meget godt valg. Disse penslene er spesielt egnet til maling og etterstryking av tak- og veggpaneler. I tillegg er fungerer penselen godt til å male langs kanter. Penslene fra Jordan med røde og sorte skaft er for øvrig laget for å øke malingsopptaket, slik at du kan male lenger per dypp.

Jordan-pensel-vinkel-100-mm

Slik maler du vegger på 1 - 2 - 3:

  • Begynn med å male langs listene, hjørner og stikkontakter med en skrå eller vinklet pensel for å gjøre rullejobben enklere. Husk å bruke maskeringsteip på lister og karmer, og pass på å ta en vegg av gangen, slik at malingen ikke tørker.

  • Rull med en liten rulle over de områdene du har malt med penselen.

  • Ta den store rullen og rull de gjenværende flatene. Begynn midt på veggen og fordel malingen utover.

Anza-studio-maskeringstape-MB

Godt verktøy gir bedre resultater

Gode resultater krever kvalitetsverktøy. Hos Byggmakker finner du Jordan sine tre serier med koster og ruller: Basic, Perfect og Ultimate. Det er lett å skille seriene fra hverandre ved fargene på skaftene, som er henholdsvis gule, røde og sorte. Til små, enkle malingsoppgaver kan den gule serien være tilstrekkelig, men vil du sikre deg et perfekt maleresultat er Ulimate-serien suveren. Disse er populære både blant proffene og folk flest.

Hos Byggmakker finner du et stort utvalg av Jordans maleverktøy. Du kan også lese mer om produktene og finne gode tips på nettsiden jordanvethvordan.no