K-Rauta-hero-banner
Artikler

Miljøvennlig peiskos

Rentbrennende ovner med økt varmelagringskapasitet og mindre utslipp er morgendagens oppvarmingskilde. I dag kan de beste ildstedene ta ut hele 84 prosent av energien i veden. Ildsteder produsert før 1998 tok til sammenligning ikke ut mer enn 40 prosent av varmen under rolig fyring.

Alle peiser og vedovner skal være merket med energieffektivitetsklasse i henhold til miljødirektivet og Ecodesign. Dette hjelper deg med å finne de mest energieffektive ovnene med lavest driftskostnad og minst innvirkning på miljøet.

Varde garantere at alle deres modeller er testet, og lever opp til alle krav for ECODESIGN 2022. Med et ildsted fra Varde Ovne får du derfor en bærekraftig ovn, med stort fokus på ren luftkvalitet og miljøvenlig forbrenning.

En Vardeovn er laget for å være et naturlig samlingspunkt, en miljøvennlig oppvarmingskilde og en del av interiøret. Sjekk noen av de lekre bestselgerne fra Varde nedenfor.

Se alle våre peiser og vedovner her

varde nordic miljovennlig peiskos 800x480

Liker du den nordiske stilen? Da er kanskje Varde Nordic 3 noe for deg. Foto: Varde Ovne

varde aura7 miljovennlig peiskos 800x480

Varde Aura 7. Foto: Varde Ovne

varde shape2 klebergra miljovennlig peiskos 800x480

Varde Shape 2 Kleber grå. Foto: Varde Ovne

varde nordic7air miljovennlig peiskos 800x480

Varde Nordic 7 Air. Foto: Varde Ovne

Hva er ECODESIGN 2022?

ECODESIGN 2022 er et fastsatt krav til energieffektivitet og utslipp for produkter til romoppvarming med fast brensel, herunder peisovner. Kravene gjelder produkter med en nominell varmeytelse opp til 50 kW som skal innføres i EU-landene og EØS-landene (Norge, Liechtenstein og Island).

varde aura1 miljovennlig peiskos 800x480

Rund peis? Sjekk ut Varde Aura 1 Foto: Varde Ovne

Seks råd til deg som har lyst på peis

  • Hvilket rom passer best? I prinsippet kan de fleste rom ha et ildsted forutsatt at det finnes avtrekk (skorstein) og at takhøyden ikke er lavere 2,4 meter. Husk at ildstedet bør matche størrelsen på rommet. Beregn 80 W per kvadratmeter.
  • Skorstein og brannmur. Sikre at skorsteinen er tett, høy nok (over 4 meter) og at brannmuren er riktig dimensjonert. Er du usikker, spør gjerne din lokale Byggmakkerforhandler.
  • Plassering i rommet. Tenk godt igjennom hvordan du skal bruke rommet i dag og i fremtiden. En TV er lettere å flytte rundt på enn en peis.
  • Velg riktig type ildsted. Trenger du en peisovn, vedovn eller peisinnsats? Dovre har utvalget innen alle tre kategorier.
  • Husk å søke. Husk at gassovner/peiser er søknadspliktige. Skaff deg riktig søknadsskjema hos ditt stedlige bygningsråd eller hos feiervesenet.
  • DIY eller montør? Noen liker å gjøre alt selv, mens andre trenger litt hjelp. Ikke vær redd for å leie inn en montør om du trenger hjelp.

Har du et prosjekt på gang? Vi legger til rette for at du skal lykkes!

Kom til oss i Byggmakker – vi har alt du trenger slik at du kan slippe løs håndverkeren i deg. Hos oss får du gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser på prosjektet ditt, uansett om det er stort eller lite. Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.