K-Rauta-hero-banner
Artikler

1000 elever på 11 skoler

Det startet for 20 år siden med én klasse på Steinkjer videregående skole. Nå får over 1000 elever på 11 videregående skoler i Trøndelag verktøypakker, HMS-utstyr og arbeidsklær gjennom Byggmakker. – Dette fremmer rekrutteringen!

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

1000 elever -pa 11 -skoler 800x480

Uteselger Sverre Moan pakker arbeidsklær til videregående elever i region Namdalen og Helgeland.

Det sier de to aktive uteselgerne Terje Mørch og Sverre Moan. Terje har ansvaret for regionen Innherred og Fosen. Sverre tar seg av regionen Namdalen og Helgeland. Terje begynte med Steinkjer videregående skole for over 20 år siden. Da tok han med seg klær til skolen for en prøvedag. Men med så mange elever det dreier seg om nå, er det mer hensiktsmessig at elevene kommer til Byggmakker i Namsos og Steinkjer for å finne riktig størrelser. I alle år har Byggmakker og faglærerne på de enkelte skolene samarbeidet godt om hva verktøypakkene til elevene på VG1 bygg- og anleggsfag skal inneholde. Innholdet får elevene kjøpe til sterkt reduserte priser; verktøykasse, håndsag, hammer, vinkel, Olfa-kniv, meterstokk, målebånd, bitssett og verktøyvest.

1000 elever -pa 11 -skoler 800x480 2

Her er det uteselger Terje Mørch i region Innherred og Fosen som pakker arbeidstøy.

HMS-utstyr og arbeidsklær dekker de 11 skolene i varierende grad; T-skjorte, bukse, arbeidsjakke, vernesko, belter, hørselsvern, hjelm og knebeskyttere. I tillegg til elevene på VG1 bygg- og anleggsfag, dreier dette seg om elevene på VG2 mur, betong eller tømrer, VG1 teknisk- industrielle fag, samt elever på en landbruksskole.

Positiv opplevelse

På arbeidstøyet får skolene og gjerne skoleeierne sine logoer trykket på. Alle får persontilpasset arbeidsklær, og Byggmakker leverer alt i løpet av to-tre dager, ikke minst takket være et tett og godt samarbeid med leverandøren Blåkläder.

– Elevene får med dette varselklær de kan bruke når de er i utplassering på byggeplassene. Det er like høy kvalitet på klærne som elevene får, som klærne til håndverkerne de møter der ute. Med godt verktøy i kassene sine, får elevene med seg en stolthet og tilhørighet til byggebransjen som er svært verdifull, sier Terje.

1000 elever -pa 11 -skoler 800x480 3

Også videregående elever på de aktuelle linjene inviteres til fagdager, som her utenfor Byggmakker i Steinkjer.

– Elevene får også en positiv opplevelse av Byggmakker. Her får de hjelp og det de trenger, tilføyer Sverre.

– Dette opplegget og samarbeidet med de videregående skolene er med på å fremme rekrutteringen. Vi er med på å snakke frem linjene til gode fagutdanninger, sier de to.

Reiser ut

Til en privat skole i Rørvik, Val videregående skole, har uteselgerne utarbeidet en katalog med HMS-utstyr og arbeidsklær som de tilbyr ferdig personpakket til skolen. Skolen får logoen sin trykket på. Samarbeidet har vart i fire-fem år og blir godt tatt i mot.

– Skolen får reklame og elevene der får gode klær å jobbe i, sier Sverre. Til Mære landbruksskole reiser Terje og Sverre med bilen pakket full av varer. De har laget et sortiment sammen med skolen. Så rigger de seg til i gymsalen der lærere og 400 elever får prøve arbeidsklær og sko. Alt blir personpakket og hentet av skolen noen dager senere.

1000 elever -pa 11 -skoler 800x480 4

Hver elev får arbeidsklær, sko og utstyr som er tilpasset hver enkelt i størrelse og passform.

Ringvirkninger

I årenes løp er det samlet mye statistikk over varegrupper og størrelser. I Namsos og Steinkjer har de en viss oversikt over hva det går mest av. God planlegging er halve jobben. Når elevene kommer til Byggmakker i grupper på 15, trekkes det inn folk fra andre avdelinger i varehuset for å være så effektive som mulig. – Bare i Steinkjer kom det over 200 elever nå i høst rett etter skolestart, forteller Terje. Samarbeidet mellom Byggmakker og skolene gir flere positive ringvirkninger. På enkelte skoler inviteres Byggmakker til å holde fagdager med utvalgte leverandører for tømrer-, mur- eller betongklassene. Elevene får oppdatert produktkunnskap og ofte opplæring via praktiske øvelser av ekspertene hos leverandørene. På den måten får både faglærerne og elevene påfyll av aktuell kunnskap.

– Vi bidrar også med å gjennomføre lokale fabrikkbesøk. Blant annet tar vi elever fra Steinkjer med til Inntre Kjeldstad, som er Trøndelags store produsent av trevirke, forteller Terje.

Kartlegge behov

Allerede i april neste år starter forberedelsene for opplegget til neste skoleår. Da besøker uteselgerne faglærerne på skolene for å kartlegge behov og ønsker.

– Det er ikke minst takket være samarbeidet med alle de hyggelige faglærerne i distriktet at vi har fått til denne satsningen. Faglærerne er opptatt av at elevene skal ha godt verktøy, riktig HMS-utstyr og arbeidsklær som er tilpasset den enkelte, sier Terje Mørch og Sverre Moan til slutt.

1000 elever -pa 11 -skoler 800x480 5

For mange av elevene blir et første møte med Byggmakker, som her i Namsos, starten på en lang og god relasjon.

På lag med proffen – vi forenkler hverdagen din!

Som proffkunde i Byggmakker får du tilgang til fordeler, teknologi, tjenester og løsninger som gjør deg og bedriften din mer effektiv, produktiv, lønnsom og bærekraftig. 

I nettbutikken BM Portalen kan du bestille når du vil, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter historikk og mye mer. Vi lover deg at du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler – og helikopter Du får hjelp med tekniske tjenester av topp kvalitet, blant annet tegninger, søknader og dokumentasjon Med fordelsprogrammet får du forsikringer, juridisk rådgivning og rabatter på en lang rekke tjenester Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste?