K-Rauta-hero-banner
Artikler

22 kjøkken til gammel brannstasjon

Byggmakker Steinkjer har nylig levert kjøkken, bad og garderobe til 14 leiligheter og åtte hybler i byens ombygde brannstasjon. Byggherre er eiendomsinvestor Sigbjørn Vikan, som takker kjøkkenselger Eva Faksvåg for god oppfølging.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

22 kjokken til gammel brannstasjon 800x480

Byggherre Sigbjørn Vikan forteller at de vurderer ulike muligheter for å ta selve branntårnet i bruk til noe fornuftig.

– Det går greit å gjennomføre kompliserte prosjekter når du har en krumtapp som Eva på laget, sier Sigbjørn Vikan. Han kjøpte bygningen da brannvesenet flyttet ut i 2019. Brannstasjonen ble bygget i 1949 og tatt i bruk året etter. Her er overdimensjonerte betongkonstruksjoner, og noe som så sjeldent i 1949 som skjult elektrisk anlegg via jernrør i vegger og tak. Bygningen ble regulert til bevaring av kommunen i 2008.

– Vi strippet bygget fullstendig innvendig, og måtte endre på planene flere ganger underveis, hver gang vi avdekket noe vi ikke var klar over, forteller Vikan.

Den lokale entreprenøren FuglesangDahl, en stor Byggmakker-kunde, har stått for totalombyggingen. Utvendig er lite endret. Branntårnet er en del av Steinkjers identitet. Ingen nye bygg i byen får skygge for siktlinjene til tårnet.

22 kjokken til gammel brannstasjon 800x480 2

Byggherre og eiendomsinvestor Sigbjørn Vikan er glad han har hatt med kjøkkenselger Eva Faksvåg på laget.

Vikan har ikke hørt noe negativt fra byens befolkning om at det blir leiligheter i den ærverdige gamle brannstasjonen.

– Å samarbeide med en aktør som Byggmakker har vært positivt i en utfordrende tid med leveringsproblemer på grunn av corona og krigen i Ukraina. Prosjektet er realisert uten de store forsinkelsene, understreker Vikan.

Alt er på stell

I Steinkjer består kjøkkenavdelingen til Byggmakker av tre personer. Eva Faksvåg, Morten Ulsund og Yngve Anfinnes. Eva Faksvåg har holdt i trådene med leveransene til brannstasjonen. Hun har fått god hjelp av en kreativ kollega. Konseptansvarlig Anne-Marthe Høgsnes jobber nasjonalt, men sitter i Steinkjer, og har et godt blikk for innredning og interiør.

– De åtte hybelkjøkkenene har fått den nye serien Toniton fra Norema, slik at hver hybel har sin egen farge på kjøkkeninnredningen, forteller Eva Faksvåg. – Dette er det første byggeprosjektet jeg har i samarbeid med Eva. Hun har sørget for problemfri gjennomføring av tilvalgsprosessene for kjøkken, garderobe og bad, og oppfølging av store og små detaljer sammen med kollegaer Morten Ulsund og Yngve Anfinnes. Noen har valgt solskjerming som tilvalg. Mye kan skjære seg når mange leiligheter skal ha akkurat det som bestemmes. Her er alt på stell, sier Vikan.

22 kjokken til gammel brannstasjon 800x480 4

Fornøyd ektepar, Liv Underdahl Strøm og Nils Christian Holm, som når dette leses, har tatt sitt nye kjøkken i bruk.

Ønsket skapplass

– Vi har ingenting å klage over, sier ekteparet Liv Underdahl Strøm og Nils Christian Holm. De møtes i leiligheten sin like før de skal flytte inn, og når de aller siste finjusteringer og detaljer skal på plass.

– Eva har kontroll på alt og er kjempehyggelig å samarbeide med, sier de to. De har bevisst valgt et enkelt, hvitt kjøkken med glatte fronter; Norema Kvadrat klassisk hvit.

– Vi har tørket nok støv, derfor ønsket vi at alle skap skal gå helt opp til taket, og vi ville ha noen glassdører for å bryte litt. Vi ønsket mye skapplass. Kopper og kar samlet gjennom et langt liv, trenger mange hyller, sier Liv Underdahl Strøm.

22 kjokken til gammel brannstasjon 800x480 6

Den nye «brannmesterleiligheten» har fått kjøkken Norema Trapes sort eik.

22 kjokken til gammel brannstasjon 800x480 5

I en av leilighetene er det valgt garderobedører med speil; Langlo Topac.

22 kjokken til gammel brannstasjon 800x480 7

En annen variant med Norema Trapes, sort eik. Her ønsket man også et vinskap.

22 kjokken til gammel brannstasjon 800x480 8

Badet i brannmesterleiligheten, og i flere andre bad, er Hafa Edge.

På lag med proffen – vi forenkler hverdagen din!

Som proffkunde i Byggmakker får du tilgang til fordeler, teknologi, tjenester og løsninger som gjør deg og bedriften din mer effektiv, produktiv, lønnsom og bærekraftig. 

I nettbutikken BM Portalen kan du bestille når du vil, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter historikk og mye mer. Vi lover deg at du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler – og helikopter Du får hjelp med tekniske tjenester av topp kvalitet, blant annet tegninger, søknader og dokumentasjon Med fordelsprogrammet får du forsikringer, juridisk rådgivning og rabatter på en lang rekke tjenester Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste?