K-Rauta-hero-banner
Artikler

7 gode grunner til å etterisolere

Oppvarming står for opptil 70 prosent av energikostnadene i norske boliger. Ta grep og gjør energieffektivisering som lønner seg. Her er sju gode grunner til å etterisolere.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

7 gode grunner til aa etterisolere 800x480

Etterisolering er et effektivt tiltak for å redusere energibehovet i boligen, holder bedre på varmen og øker bokomforten.

1. KUTT STRØMREGNINGEN

Ved å etterisolere og bytte gamle vinduer og dører kan strømregningen kuttes med flere tusen kroner i løpet av et år. Glava har flere produkter som egner seg til etterisolering. I tillegg er våre glassullprodukter laget med opptil 80 prosent resirkulert glass. På den måten får du både en mer energieffektiv bolig med lavere klimaavtrykk på kjøpet.

2. FÅ JEVNERE INNETEMPERATUR

Er det gulvkaldt i huset og kjølig trekk fra dører og vinduer, er dette typiske tegn på at boligen trenger etterisolering. God isolering gir en jevnere temperatur inne, og mindre behov for å guffe opp panelovnene på maks når det er kaldt ute.

3. REDUSER DET STØRSTE VARMETAPET

Varmen stiger opp, derfor er det viktig å isolere godt på toppen. Kalde loft og kryploft i boliger, som er bygget før 90-tallet, har ofte ikke mer enn 10-15 cm isolasjon i taket. Her er det mye å hente på å isolere bedre, og få ned varmetapet.

4. STOPP TREKKEN

Begrens kalde gufs ved å tette rundt vinduer og dører med Glava Dyttestrimmel. Husk at foringen, ikke bare karmen, er en del av veggen så den skal også fylles med LEVERANDØR GLAVA Dyttestrimmel. Dersom vinduene er gamle, er det en god idé å investere i nye. Det får du mye igjen for, både i økt verdi på boligen og lavere energiforbruk. 5. BEGRENS ENERGIBEHOVET Har du oppussingsplaner? Da er det lurt å gjøre flere ting samtidig. Hvis du bygger på eller skifter kledning, er det lurt å isolere vegger, gulv og loft til dagens standard samtidig.

6. FÅ ET BEDRE INNEMILJØ

Etterisolering av gulv og vegger er også lydisolerende. Da får du en ekstra gevinst i form av bedre akustikk og komfort.

7. GJØR JOBBEN ÉN GANG

Ved å etterisolere med Glava isolasjon, får du en isolasjonseffekt som er opptil ni prosent bedre enn det som er vanlig standard i markedet. Riktig valg av isolasjonsprodukt har en varig effekt for husets levetid. Gjør det skikkelig når du først pusser opp.

7 gode grunner til aa etterisolere 800x480 2

Glava Veggplate 31 for rask og effektiv etterisolering av veggene.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.