K-Rauta-hero-banner
Artikler

Litex Membranplate – inntil ti ganger raskere enn smøremembran

Har du lagt membran? Da vet du at det er tidkrevende, klissete og ikke minst er det fort gjort å gjøre feil. Visste du at det allerede finnes en membranløsning som kan spare deg for mye tid, penger og frustrasjoner, og som har blitt håndverkernes favoritt?

Det var nettopp de nevnte ulempene Sandefjordsbedriften Litex hadde i tankene da de satte seg ned for å tenke nytt når det gjaldt membran. Snart hadde de utviklet en hel serie som naturlig nok fikk navnet Litex Membransystemer.

– Dette er norskprodusert patentert membranteknologi som eliminerer bruken av smøremembran, og gjør det mulig for både proffer og forbrukere å kunne pusse opp badene og våtrommene sine på en rask, effektiv og trygg måte, forteller salgssjef Bobi Kazanovski.

LITEX Brodtekst 1

60 års levetid

I dag består serien av Litex Membranplate for vegg, og to kompletterende gulvløsninger – Litex Membranduk og Litex Banemembran.

Det kanskje mest innovative produktet i systemet er Litex Membranplate. Ifølge Bobi er den så lett at du nær sagt kan bære med deg hele badet på én gang. I tillegg er platen en vann- og damptett, miljøvennlig, bærekraftig, monteringsvennlig og tidsbesparende alt i ett-løsning.

– Fordelen med membranplaten vår er at når du skrur den opp, bruker du like kort tid som når du monterer en annen våtromsplate. Forskjellen er at når du har montert Litex Membranplate, er det bare å tette skjøtene med selvklebende teip, og så er den umiddelbart klar til flislegging, forteller han.

Med en tradisjonell våtromsplate er det to store minus. Det ene er om du har påført riktig mengde membran, og det andre er at du får opptil tre dager med membranarbeid etter montering – inkludert tørking.

– Dette gjør at du med Litex sparer masse arbeidstid. Det er fordi du slår du to fluer i en smekk, siden du får både plate og membran i ett produkt.

Som om ikke det var nok har Litex Membranplate EPD med en dokumentert levetid på hele 60 år – altså dobbelt så lenge som selve badet er ment å vare. Og, de kan monteres på alle underlag.

– Platene er også godkjent i henhold til ETAG 022, og de har en teknisk godkjenning fra Sintef, sier salgssjefen.

LITEX Brodtekst 2

Enklere prosjektering

Som du sikkert allerede har forstått sparer hele verdikjeden, fra arkitekter, via entreprenører og til håndverkere, både tid, penger og frustrasjoner med Litex Membranplate.

– Den gjør det enklere å prosjektere, fordi man vet at den er et ferdig utviklet produkt som er gjennomtestet og godkjent, sier Bobi.

– Ja, hvor mye tid sparer man?

– Litt avhengig av hvor effektiv du er, vil du være tre til ti ganger raskere med Litex, forteller Kazanovski.

Mindre tid betyr at bad og våtrom i nybygg blir billigere, og når det er på tide å renovere kan håndverkere gi lavere anbud til kundene – og dermed få flere oppdrag.

– Det skal sies at materialkostnadene vil gå noe opp, men arbeidskostnadene går mer ned enn materialkostnadene går opp. Så den totale lønnsomheten din blir større. Og så må jeg igjen nevne det miljøvennlige aspektet – Litex Membranplate er lokalprodusert i Sandefjord med bærekraftige råvarer fra Norge og Norden. Det betyr at du støtter norske arbeidsplasser, sier han.

Brodtekst 3 - LITEX Membranplater

Raskere bygging

En ting er hva Bobi forteller. Det som er enda viktigere er hva de som bruker Litex Membranplate synes om den – og de andre løsningene.

– Spesielt håndverkere er svært fornøyde. Først og fremst sier de det går ekstremt raskt å bygge. Det andre de trekker frem er at platene er HMS-vennlige, siden de er lette å bære, rene å jobbe med og du slipper kliss. Det tredje er at de klarer flere prosjekter med det samme antallet ressurser, forteller salgssjefen.

– Hvis arkitekter, entreprenører, byggherrer, håndverkere og andre vil vite mer om Litex Membranplate – hva bør de gjøre da?

– De bør svinge innom nærmeste Byggmakker, og få en gjennomgang på Litex med oss. Og dersom du ønsker, kan vi ta en gjennomgang på et testprosjekt sammen, sier Bobi før han avslutter:

– Gjør du det, kan du snart se frem til å bygge raskere, billigere og tryggere med Litex Membranplate.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.