K-Rauta-hero-banner
Artikler

Vil du bli Årets lærling 2023? Da kan du vinne 10 000 kroner!

Etter flere hundre deltakere og positive tilbakemeldinger fra bransjen, arrangerer vi Årets lærling for niende år på rad. Er du faglig leder, svenn eller mester, og har en eller flere flinke lærlinger? Melder du dem på Årets lærling før utgangen av april, kan de vinne verktøy for 10 000 kroner, og kanskje enda viktigere – motta heder og ære.

BM Vinneren-av-Årets-lærling-2022,-Frithjof-Allum-Aasheim-800x480

At Byggmakker satser på Proffen, bør være godt kjent for alle. En av måtene vi ønsker å fortelle at Proffen er den beste makkeren Byggmakker har, er gjennom å konkurrere om den gjeve tittelen Årets lærling.

I år kårer vi én vinner per region.

– Vi vil at flere skal utdanne seg innen byggfaget, rett og slett fordi vi trenger flere yngre og dyktige håndverkere, sier markedsdirektør i Byggmakker, Marianne Bostrøm.

BM ungdom som sager 800x480

I Byggmakker er vi lidenskapelig opptatt av bygging, snekring og materialer – og alt skal være av høy kvalitet. Vi har spesialister med faglig kompetanse, bredt sortiment og vi formidler de beste håndverkerne til kundene våre.

– Vi har lærlinger i flere av byggevarehusene våre. I tillegg har vi et eget lærlingprogram, der vi inviterer til praktiske proffsamlinger og foredrag sammen med leverandørene våre. Den siste samlingen gikk over to dager, og det kom mer enn 500 lærlinger og kunder. Noe som er spesielt hyggelig å se er at det er en generell økning til praktiske fag, og at vi opplever en stadig større interesse blant jenter.

Det skjer mye positivt i bransjen om dagen, og siden det er så mange dyktige lærlinger ønsker vi å bli kjent med dere som er morgendagens håndverksambassadører.

Hvordan melder jeg på lærlingen min?

Konkurransen er åpen for alle tømrer-, murer-, overflateteknikk- og betonglærlinger på byggfag. Hvis du allerede har en eller flere lærlinger i tankene, oppfordrer Marianne deg til følgende:

– Som ansvarlig må du gå inn på konkurransesiden og melde på lærlingene dine, laste opp et bilde og fortelle hvorfor han, hun eller de bør vinne. Kriteriene er faglig interesse, kreativitet, egenutvikling og arbeidsinnsats. Fristen for påmelding er 30. april, og de fem vinnerne får 10 000 kroner hver i valgfritt verktøy.

Pssst: Et aldri så lite tips dersom du er lærling – det er selvsagt lov å tipse din lærlingansvarlige om konkurransen.

BM unge laerlinger tak 800x480

Vinnerne blir annonsert på Facebook, Instagram og andre sosiale medier. De blir også profilert i Proffen-magasinet og i nyhetsbrevet til Byggmakkers kunder.

– I tillegg får de sin egen artikkel på nettsidene til Byggmakker. Det er også vanlig at vinnerne og den faglige lederen, svennen eller mesteren som meldte dem på får en egen reportasje i lokalavisen sin. Årets lærling bidrar dermed til mye positivt i nærmiljøet og med hensyn til samfunnsansvar, sier Marianne før hun legger til:

– Det betyr at her får du, lærlingen din og ikke minst firmaet ditt mye god og gratis reklame.

BM ung laerling jente 800x480

Vinnerne er de beste av de beste.

Etter at påmeldingsfristen har gått ut, starter utvelgelsen av Årets lærling. Frem til sommeren vil Byggmakker sammen med sine lokale proffsjefer følge de nominerte. En så lang periode sikrer at Årets lærling får verdige vinnere.

– Konkurransen gjøres med støtte av opplæringskontorene og Byggmesterforbundet, hvor vi i fellesskap følger lærlingene før selve kåringen, sier Marianne.

Og endelig: Den høytidelige kåringen av Årets lærling skjer i august 2023.

– Det er stor heder og ære å bli Årets lærling, og vi er glade for at vi kan arrangere denne viktige konkurransen hvert år. Vi gleder oss stort til å følge neste generasjon håndverkere på nært hold, og vite at vinnerne av Årets lærling virkelig er de beste av de beste.

BM Skien laerlinger forran BM vegg 800x480

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.