K-Rauta-hero-banner
Artikler

Avhengig av god logistikk

Da borettslaget med 198 boenheter skulle få nytt tak, var det viktig å finne en byggevareleverandør med orden i logistikkapparatet. Derfor var det Byggmakker Støren som forsynte kunden trebetong med blant annet 12.000 kvm takstein.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Avhengig av god logistikk 800x480

Tiden var overmoden for å rehabilitere takene i borettslaget fra 1981/1982.

Nordre Flatåsen borettslag sør for Trondheim sentrum består av 20 bygg med til sammen 198 boenheter fordelt på et 60 mål stort område. Byggene ble ført opp i 1981-1982 med det som viste seg å være dårlige løsninger og utførelse. Blant annet hadde takene såkalt kinavipp, der den nederste drøye halvmeteren ikke bare lå flatere enn resten, men sågar hadde motsatt fall. Regn- og smeltevann ble stående over vegglivet. Taksteinen var av dårlig kvalitet. Feierne nektet å gå opp på taket ettersom takstigene var råtnet bort.

Tiden var med andre ord overmoden for en grundig rehabilitering av takkonstruksjonen. Trebetong Entreprenør fikk jobben i konkurranse med en håndfull andre tilbydere.

– Det gikk på pris, kvalitet og referanser. De hadde flere prosjekter å vise til, sier prosjektingenør Jon Strand Fiskvik i TOBB;Trondheim og omegn boligbyggelag.

Avhengig av god logistikk 800x480 1

Et knippe fornøyde samarbeidspartnere, bak fra venstre, André Sørlie, Jon Strand Fiskvik og vaktmester Alf Lønvik i borettslaget. I midten Kim Robert Selnes i TOBB, og foran, prosjektleder Bård Walter Iversen og proffselger Øyvind Aune.

GODT SAMARBEID

TOBB er bindeledd mellom utførende Trebetong Entreprenør AS og styret i borettslaget. For entreprenøren har det vært uvurderlig å slippe å måtte forholde seg til 198 ulike leiligheter under rehabiliteringen. TOBB har smurt maskineriet og samarbeidet godt med borettslagets vaktmester, slik at Trebetong Entreprenør har kunnet konsentrere seg om rask fremdrift og mest mulig ryddig byggeplass.

– Når store mengder nye materialer skal på plass, betyr det samtidig at store mengder gammelt materiale må fraktes ut av området. Det har gått greit, sier tømrerbas André Sørlie.

97 PROSENT SORTERINGSGRAD

Når 20 semitrailere fraktet 12.000 kvadratmeter med ny takstein til byggeplassen, betød det at tilsvarende mengder måtte fraktes bort. Det endte på 534 tonn gammel takstein. 45 tonn treverk og 10 tonn med takrenner og annet blikk er kjørt bort. Sorteringsgraden endte på hele 97 prosent.

– Å få på plass 12.000 kvadratmeter takstein, krevde gode lokale logistikkløsninger. Det hjalp Byggmakker Støren oss med. De mellomlagret alt sammen, slik at vi kunne få på plass takstein etter hvert, forteller prosjektleder Bård Walter Iversen i Trebetong Entreprenør.

– Byggmakker Støren har levert alt av materialer til dette prosjektet, legger han til. Ny papp er lagt på eksisterende undertak, deretter nye sløyfer og lekter og takstein. 1200 meter med nye mønepanner er montert, og 31 nye takvinduer er på plass. Nye frontbord er montert på alle tak. Takrennene var tidligere bare skrudd direkte på taksperrene.

Avhengig av god logistikk 800x480 2

Kostnadene på takrehabiliteringen av borettslaget er 26 millioner kroner inkl. mva.

ALDRI FØR

Trebetong Entreprenør har base på Melhus sør for Trondheim med ca 65 ansatte, hvorav 43 i produksjon. Aktiviteten spenner fra nybygg til restaurering av eldre bygg, fra små privatboliger til større utbyggingsoppdrag for næringslivet og det offentlige.

Trebetong Entreprenør er den største kunden til Byggmakker Støren. Tømrerbas André Sørlie har tett kontakt med proffleder Øyvind Aune. Sørlie hører til dem som for lengst har innsett at hvem som helst kan selge en pakke materialer med marginal fortjeneste. Men hva da med alt det andre; god og presis logistikk, servicegrad på høyt nivå, gode relasjoner og flott oppfølging?

– Jeg er kjempefornøyd med Byggmakker Støren. Ikke bare fordi Aune av og til stikker innom byggeplassene med pizza, smiler Sørlie.

– Vi har hvert fall aldri levert så mye takstein til et prosjekt, repliserer proffselgeren.

Avhengig av god logistikk 800x480 3

Bas André Sørlie i Trebetong Entreprenør.

HJELPER OSS

– Å ha en byggevareleverandør du kan stole på i alle situasjoner, er verdt mye. Aune vet hvordan vi vil ha det. I fjor, da alle var bekymret for ikke å få varer, hjalp Byggmakker Støren oss med å skaffe de volumene vi trengte, og mellomlagre det på Støren. Selvsagt sjekker vi også priser, men det handler om så mye mer enn bare pris, sier Sørlie. Han trekker frem produktkunnskapen i proffavdelingen og samarbeidet de har der med leverandørene.

– Ofte søker vi råd når vi skal i gang med et nytt prosjekt. Kanskje har vi lyst til å prøve andre produkter og løsninger som vi ikke selv har erfaring med. Da er Byggmakker der og hjelper oss til å ta gode valg, sier André Sørlie.

Avhengig av god logistikk 800x480 4

1,2 kilometer med nye mønepanner gikk med.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.