K-Rauta-hero-banner
Artikler

Nytt låsesystem ga enklere gulvlegging

Da Byggmakker Bruland skulle levere gulv til Førdes nye store boligprosjekt, falt valget på høytrykkslaminat fra BerryAlloc med ny låsefunksjon. Det effektiviserte gulvleggingen stort.

– Dette er mitt første prosjekt der Byggmakker leverer det meste av materialer, og det er definitivt ikke den siste gangen, sier John Idar Flaten.

Han er byggeplassleder i Åsen og Øvrelid, Førdes største totalentreprenør. Utenfor Førde har de nettopp ferdigstilt et stort byggeprosjekt; 38 boliger fordelt på rekkehus og leiligheter er nå klare til overtagelse.

John Idar Flaten 800x480

Byggmakker Bruland har levert mesteparten av materialene til Åsen og Øvrelids store boligprosjekt. Det blir neppe siste gang, ifølge byggeplassleder John Idar Flaten.

I løpet av prosjektet har de lagt 1800 kvadratmeter gulv. Mesteparten er BerryAlloc, levert av Byggmakker Bruland.

Miljøvennlig, tett plank

Under andre byggetrinn fikk entreprenøren prøve Berry Allocs helt nye låsesystem. Sammen med Norges forskningsråd har de laget en sterk og miljøvennlig løsning, med 100 prosent resirkulert polymer.

I dag er det to av gulvseriene som leveres med det nye låsesystemet AluLoc Prime; Grand Avenue og Grand Majestic.

AluLoc Prime skiller seg fra det eldre låsesystemet på flere områder:

  • Forbedret fleksibilitet gir enklere installasjon
  • Profilene er bredere og har mer støtte
  • Tettere lås med en bredere låsepinne

Å kombinere AluLoc og AluLoc Prime er heller ikke noe problem, da gulvbordene fortsatt kan festes på langsiden. Flaten og kollegene er meget fornøyd med den nye løsningen:

– AluLoc Prime klikker seg enda finere sammen enn den tidligere låsen, og gulvet er nå enda enklere å legge. I tillegg ligger bordene enda tettere enn tidligere, slik at det både ser penere ut og er lettere å rengjøre, sier han.

BerryAlloc AluLoc Prime 800x480

Gode råd før gulvleggingen

Helt siden Øystein Hope ble daglig leder hos Byggmakker Bruland i 2015, har BerryAlloc stått for nesten hele laminatsalget. Han har fått gode tilbakemeldinger på det nye låsesystemet, og kommer med en anbefaling for enklere installasjon:

BM Øystein Hope

– Les bruksanvisningen før du setter i gang. Det er viktig å ha riktig avstand inn mot veggen og rikelig med omskjøt. Bruk også t-lister i overgangene og mål opp i starten, så slipper du å sitte med fem centimeter for lite når du kommer til enden, forteller Hope.

Godt samarbeid

Byggeplasslederen i Åsen og Øvrelid er svært fornøyd med samarbeidet med Byggmakker Bruland. Han trekker særlig frem god service:

– Ikke alle leverandører sørger for at materialene er sortert til hver enkelt leilighet, men det gjør altså Byggmakker Bruland. Dette gjør det uten å ta betalt, selv om det ikke var en del av avtalen, forteller han.

Både Byggmakker Bruland og Åsen og Øvrelid ser for seg å jobbe sammen på mange fremtidige prosjekter:

– Det må være lov å skryte litt, for Øystein og Byggmakker er de beste jeg har samarbeidet med, og er helt suverene på service og oppfølging, avslutter byggeplasslederen.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.