K-Rauta-hero-banner
Artikler

BM-leveranse til prestisjeprosjekt

I Trondheim bygger Hent et prestisjeprosjekt for Entra Eiendom, 15.500 kvm kontor og næringslokaler. Til siste byggetrinn leverer Byggmakker alt av byggevarer, trelast og festemidler. Det er snakk om voldsomme mengder. Her settes leverandørene på prøve.

BM leveranse til prestisjeprosjekt 800x480

Byggetrinn 3 er høyblokken og blokken med lys fasade nærmest jernbanesporet. 15.500 kvm gulvflate. (Illustrasjon: Goldbox)

For å låne litt fra hoppsporten: Her gjelder det å ha funnet beste sittestilling i ovarennet, sørge for å treffe hoppkanten optimalt, få luft under skiene, god flyt og en god lengde. Og håpe at dommerne gir deg gode stilkarakterer.

Byggmakker Tiller har satt tre mann på oppgaven med å følge opp leveransene til Hent. De har forberedt seg godt og de traff hoppkanten. Men ennå er ikke de endelige stilkarakterene delt ut.

Det har ikke vært hverdagskost å ha Hent som kunde i Trondheim. Derfor legger proffselger Lars Atle Berntsen, uteselger Daniel Halgunset og Ole Krogstad seg ekstra i selen. Sistnevnte var ansvarlig for tilbudet til Hent. Byggestart var i november. I Holtermannsveien, tett ved Lerkendal stadion, er Entra i ferd med å skape det de selv karakteriserer som fremtidens arbeidsplass, midt i hjertet av innovasjonsmiljøet i Trondheim. Byggetrinn 1 og 2 er ferdige. Byggetrinn 3 ferdigstilles sommeren 2025, med en lavblokk på seks etasjer og en høyblokk på 15 etasjer. Da først kommer de offisielle stilkarakterene. Her er produksjonsleder Stig Ronny Bjørnbeth i Hent, som Byggmakker har kontakt med, en viktig person. Når Hent skal evaluere prosjektet, blir han en sentral person når beslutninger skal fattes til neste prosjekt.

Byggetrinn 3 skal tilfredsstille strenge miljøkrav både under byggeprosessen og som ferdig bygg. Eiendommen prosjekteres etter kravene som tilfredsstiller BREEAM-NOR Excellent miljøsertifisering og energiklasse A.

BM leveranse til prestisjeprosjekt 800x480 1

Ole Krogstad bidro sterkt til å lande avtalen med Hent.

EKSTRA KRAV

NRK Trøndelag blir største leietaker i byggetrinnet med ca 9000 kvm når de flytter sitt hovedsete i Midt-Norge fra Tyholt til Lerkendal. Det stiller store krav til utførende entreprenører og alle leverandører. NRK skal ha hele lavblokken og sju av de nederste etasjene i høyblokken, pluss toppetasjen. Mye av arealene i lavblokken innredes som studioer og ett «store studio». Her er det krav til ekstra lydtette vegger og spesialthimlinger, og da går det med flere lag Ultraboard gips blant annet.

NRK har i dag i underkant av 300 ansatte ved kontoret i Trondheim. Det er det største kontoret utenfor Marienlyst som produserer innhold lokalt, regionalt og nasjonalt på alle plattformer. Bygningene NRK eier på Tyholt er i all hovedsak fra 1987. Der har de betydelige vedlikeholdsetterslep og stor «teknisk gjeld».

BM leveranse til prestisjeprosjekt 800x480 4

Her blir det Store studio i NRKs nye base i Midt-Norge.

LASS PÅ LASS

Stig Ronny Bjørnbeth har 13 tømrere i sving når BM-Proffen besøker byggeplassen i januar. 10 av dem er egne ansatte. Da Bjørnbeth begynte i Hent i 2011, var de 450 ansatte. Nå er det 1200 ansatte i bedriften, og stadig ansettes tømrere og betongarbeidere. Råbygget er konstruert med betongelementer og hulldekker.

Ytterveggene kommer som elementer fra en underleverandør. Byggmakker leverer alt av innervegger, med stålstendere, gips og isolasjon. Vi snakker store mengder: 7.500 kvm med gips til påforing av ytterveggene, over 10.000 kvm gips til innerveggene. Til utlekting av ytterveggene skal det leveres 3600 BMF-vinkler. Her skal det leveres pallevis med acryl og paller med skruer, og lastebillass på lastebillass med isolasjon. Hent har en egen container til disposisjon for Byggmakker med festemidler. Her har uteselger Daniel Halgunset oppfølging et par ganger hver uke, pluss når de ringer.

LEVERINGSKRAV

Som så mange andre steder er byggeplassen i Holtermannsveien trang. Svært trang. Mye skyldes den første fasen i prosjektet der store betongelementer skal kranes opp. Da er det meste av uteområdet stengt. Fra 07.00 til 15.00 er byggeplassen reservert betongelement-levering.

BM leveranse til prestisjeprosjekt 800x480 2

Trang byggeplass i Trondheim.

– Dette er en test for oss hvor leveringspresise vi er. Vi må være her med våre lastebiler mellom 15.00 og 15.30. Da skal trelast og byggevarer fra oss heises opp og inn på de ulike dekkene for å være klar for håndverkerne neste morgen. Hent blir ikke fornøyd hvis vi er her etter klokken 16.00, for å si det sånn, forklarer Ole Krogstad.

For å klare leveringspresisjonen benytter Byggmakker seg av mellomlagring i anlegget på Støren. Herfra lastes avtalte mengder med Hent opp for transport fem mil til Trondheim. Den dagen BM-Proffen besøker prosjektet, er en lastebil med henger og ekstra stor kran, samt to andre lastebiler, ventet kl 15.00. De skal inn på et område der mange har problemer med å snu en personbil med liten henger.

– Vi har beregnet 6 minutter pr hiv, så lasten må være tilrettelagt og ferdig stroppet, sier Bjørnbeth. – Vi hadde noen utfordringer i starten, men nå går det på skinner, sier Krogstad. Og produksjonsleder Bjørnbeth smiler og nikker.

– Vi har fått en god tone med arbeidsledelsen. God og åpen kommunikasjon fra begge sider ordner opp i det meste, sier Krogstad.

BM leveranse til prestisjeprosjekt 800x480 3

Produksjonsleder Stig Ronny Bjørnbeth i Hent (t.v.) og uteselger Daniel Halgunset i containeren med varer fra Byggmakker

EKSAMEN

At Byggmakker landet avtalen med Hent i Holtermannsveien, der andre byggevareleverandører har vært inne i bildet i de to første byggetrinnene, tror Krogstad skyldes fordi Byggmakker er proaktive i Trøndelag. – Vi er fremme i skoene og får en posisjon der vi kan vise hvilke kvaliteter vi står for. Dette er jo unektelig et kjempeprosjekt. Dette er som en stor eksamen for oss. Og den eksamen må vi bestå, sier Ole Krogstad.

BM leveranse til prestisjeprosjekt 800x480 5

Plassen på andre siden av gjerdet er forbeholdt lastebiler med betongelementer og hulldekker første del av byggeperioden.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.