K-Rauta-hero-banner
Artikler

Bygg for fremtiden med miljøvennlige gulv

Når stadig flere forbrukere blir opptatt av miljø og bærekraft, er det viktig at proffen gjør det samme. Det gjelder også ved valg av gulv til alle typer prosjekter.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Stadig flere ser verdien av bærekraftige materialer i gulv som gir økt levetid, lave vedlikeholdskostnader og lite avgassing for et godt inneklima – både i private hjem og på jobb.

– Det er viktig å kunne vise til riktige produkter med miljøegenskaper. At gulvet ikke har utslipp av gasser betyr mye i et BREEAM-bygg, og blir et salgsargument når du skal reklamere for at bygget har visse miljøvennlige produkter og kvaliteter, sier Roy Fredriksen, som er kategorisjef Hepac/gulv/varme i Byggmakker.

kahrs eik tveita 800x480

Parkettgulvet Eik Tveita. Foto: Kährs

Gulv er overraskende viktig for nordmenn – og ifølge Roy er vi faktisk i verdenstoppen når det gjelder å bytte gulv.

– Vi kjøper mest per innbygger i hele verden, og veldig mye av det går til nye prosjekter. Nordmenn monterer og legger nye gulv fordi det er moderne og trendy, ikke fordi det er utslitt, og da er det fornuftig med gjenbruk så langt det lar seg gjøre.

Varer som oppfyller bærekraftstandarder

For Byggmakker har miljø og bærekraft lenge vært viktige strategiske satsningsområder, noe som også gjør seg gjeldende på proffmarkedet.

– Vi stiller krav til leverandørene om at alt skal være produsert på en trygg måte. Ikke bare når det gjelder miljøet, men også sosial bærekraft, som at ingen av varene blir produsert under barnearbeid, sier Petter Skjerven, som er konseptansvarlig proff hos Byggmakker.

Proffen kan derfor være sikker på at både Byggmakker og leverandørene tar ansvar for å levere varer i henhold til bransjestandarder for miljø- og bærekraft.

– Byggmakker har gjort det enkelt for deg å finne frem til riktige varer i ethvert prosjekt, og vi handler kun av ledende aktører som prioriterer miljø- og bærekraftarbeid. I BM-portalen, e-handelsplattformen vår for proffen, kan du filtrere søket ditt basert på varer som oppfyller ulike bærekraftskriterier, forklarer Roy.

Velg gulv for innemiljøet og kloden

Alle Byggmakkers leverandører tar bærekraft og miljø på alvor. To av de største er Tarkett og Kährs. Som del av det å bidra til sunne og funksjonelle innemiljøer å bo og arbeide i, jobber selskapene langsiktig med bærekraft og sirkulær utvikling – også når det gjelder selve produksjonsprosessen.

– De prøver å påvirke naturen og miljø minst mulig ved å bruke mest mulig av råvarene. I tillegg bruker de kapp og spill i andre produkter eller til fyring i fabrikkene, forteller Roy.

Både Tarkett og Kährs har fokus på å redusere utslipp og vannforbruk, og er innovative gulvprodusenter som stadig finner nye løsninger for å bevare et godt miljø innendørs og på kloden. Tarkett står blant annet bak et vinylgulv som har bestått Svanemerkets tøffe miljøkrav, mens Kährs kan skilte med Svanemerket parkett. Kährs støtter også bærekraftig skogbruk, i tillegg til at alt treavfall går til et lokalt energiselskap som går til oppvarming av flere tusen svenske hjem.

Tarkett designer gulv på en slik måte at de kan bli til nye råvarer gjennom materialgjenvinning i returordningsløsningen, ReStart. For proffen betyr dette reduserte kostnader ved å sende kapp fra installasjon av vinylgulv til resirkulering, istedenfor til energigjenvinning.

tarkett miljo proff fabrikk 800x480

REDUSERER MILJØAVTRYKK: Tarkett har utviklet en løsning som gjør at man kan være med på å skape en mer miljøvennlig fremtid. Foto: Tarkett

– Vi har gode, solide leverandører som tar miljøansvaret seriøst. Det at de har miljømerker og gode ordninger for å sørge for bærekraftig utvikling, betyr noe i valget vårt. Og det er en trygghet – at det vi velger er topp kvalitet på alle områder.

Byggmakker tar miljøansvar

– Miljø og bærekraft er noe alle burde være opptatt av, inkludert oss. Byggmakkers eier KESKO støtter FNs 17 mål for bærekraftig utvikling, og stiller store krav til både oss og leverandørene våre. Det innebærer blant annet at vi skal være klimanøytrale innen 2035 og nå målet om netto nullutslipp innen 2030, avslutter Petter.

Byggmakker ser på alt fra energiforbruk, transport og avfall til selve produktene for å nå målene. I tillegg er nå alle Byggmakker-varehus Miljøfyrtårn-sertifisert – et kvalitetsstempel på at bærekraft er i fokus.

Er du allerede Byggmakker proffkunde?

Bestill i BM Portalen her

På lag med proffen – vi forenkler hverdagen din!

Som proffkunde i Byggmakker får du tilgang til fordeler, teknologi, tjenester og løsninger som gjør deg og bedriften din mer effektiv, produktiv, lønnsom og bærekraftig. 

I nettbutikken BM Portalen kan du bestille når du vil, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter historikk og mye mer. Vi lover deg at du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler – og helikopter Du får hjelp med tekniske tjenester av topp kvalitet, blant annet tegninger, søknader og dokumentasjon Med fordelsprogrammet får du forsikringer, juridisk rådgivning og rabatter på en lang rekke tjenester Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste?