K-Rauta-hero-banner
Artikler

Byggevarer just in time

Ikke bare får beboerne i Ringsaker kommune et sårt tiltrengt nytt sykehjem. Underentreprenør ØGM er såre fornøyd med logistikktjenesten til Byggmakker, som leverer stålstendere, isolasjon og gips til byggeplass etter just-in-time prinsippet.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Byggevarer just in time 800x480

Proffselger Christian Sørvang hos BM Gjøvik og Trond Ilseth i Østlandske Gipsmontasje foran det nye sykehjemmet i Moelv.

Det nye sykehjemmet i Moelv får et bruttoareal på 6.590 kvm over tre plan. Størrelse og kostnadsramme på 462 millioner kroner gjør det til Ringsaker kommunes største byggeprosjekt noen sinne. Bygget skal stå ferdig våren 2024 og romme 60 sykehjemsplasser, dagsenter, sansehager, felleslokaler og kafé. Når bygget er ferdig, har BM Gjøvik levert ca. 200 paller med Ultra Board gips til ØGM, Østlandske Gipsmontasje AS. Det betyr ca 24.000 kvm med gips og tilhørende stålstendere, isolasjon og festemateriell.

TRANGE BYGGEPLASSER

– Vi leverer materialer til ØGM 3-4 ganger hver uke fra vårt lager på Gjøvik, forteller proffselger Christian Sørvang. Det betyr flere turer med lastebilen, for det er ikke plass til å ta i mot større kvanta på byggeplassen enn det ØGM greier å montere hver dag.

– Vi pleier å gjøre det slik med fra dag til dag-leveranser, kommenterer Trond Ilseth. Han etablerte ØGM i 2005 sammen med partner Geir R. Karlsen.

– Som oftest opererer vi på trange byggeplasser der det er mange underentreprenører som ønsker lagringsplass i tillegg til hovedentreprenøren. Men det er også en del fordeler med at vi ikke får så mange pakker med gips av gangen som må lagres utendørs, legger han til.

I Moelv blir gipspallene losset av Byggmakker-bilen og kjørt inn under tak. Her er det plass til det som går med den dagen, og kanskje litt neste formiddag. Og alt lagres beskyttet av nedbør.

Byggevarer just in time 800x480 2

I en del av bygget, trygt under tak, plasseres gipspallene før de løftes over på trallene og fraktes dit de skal i den 6590 kvm store bygningen.

BM ER GULL VERDT

ØGM er avhengig av en dyktig logistikkpartner for å et knirkefritt opplegg med dag-til-dag leveranser. BM Gjøvik har vært hovedleverandøren av trelast og byggevarer og festemidler siden 2016.

– Da byttet vi fra en annen leverandør. Byggmakker har et logistikkapparat som er gull verdt for oss, og de yter god service. Sjåførene deres er dyktige og vet hvordan man skal behandle verdifulle materialpakker, sier Ilseth.

– Pris er bare ett element i salgskjeden. Å vente på materialer en ekstra dag koster mer enn prisforskjellen i markedet mellom de ulike aktørene, sier Christian Sørvang.

Byggevarer just in time 800x480 3

Bygget er designet som et kors med fire fløyer. Hver fløy får sine egne farger.

– TILPASSER OSS KUNDENE

Ilseth røper at ØGM-ansatte sjelden eller aldri er innom et Byggmakker varehus. – Vi har god dialog med Christian om fremdrift og får alltid materialer når vi trenger det. I tillegg har vi BM-container med festemidler på byggeplassene, som etterfylles hele tiden. Men det er godt å vite at det er en Byggmakker i nærheten av byggeplassene våre, om noe skulle oppstå, sier han.

ØGM skal i gang med et større prosjekt på Jessheim nord for Oslo. BM Gjøvik har en tur i uka dit i dag. Men når ØGM får fart i prosjektet, kommer BM Gjøvik til å sende lastebiler to-tre ganger i uka. – Vi må tilpasse logistikkapparatet vårt og legge om kjørerutene etter behovet som kundene våre har, understreker Christian Sørvang.

STØRRE PROSJEKTER

Trond Ilseth og Geir R. Karlsen er bevisst på at de er en nisjeentreprenør.

– Da må vi levere bedre og mer effektivt enn hovedentreprenøren ville gjort selv. Det er jo derfor de setter bort oppgaver som dette, sier Trond Ilseth. De har aktivitet i Mjøsregionen, men Ilseth sier at de gjerne kjører langt om kunden er riktig. Primært driver de med montasje av innervegger, men setter opp yttervegger eller monterer kledning om det faller seg slik.

– Vi holder oss som regel til litt større prosjekter. Det er sjelden vi er på leilighetsbygg under 10 leiligheter, sier Ilseth.

PASSIVHUSSTANDARD

Arbeidet med sykehjemmet er i rute. Veidekke er hovedentreprenør og har stort sett med seg lokale underentreprenører. Når tekniske installasjoner er i gang for alvor, vil flere hundre håndverkere og montører være i sving i bygget.

Sykehjemmet bygges etter passivhusstandard i energiklasse A og skal varmes opp med bergvarme. Deler av taket skal også utstyres med solcelle. Sykehjemmet skal produsere en god del energi selv. Hele kjølebehovet og over 80 prosent av oppvarmingsbehovet skal dekkes av brønnpark med bergvarme/bergkjøling. Solcelleanlegg har vært med i planene hele tiden.

Byggevarer just in time 800x480 4

Stålstendere montert på betongveggene i underetasjen. På alle innerveggene skal det monteres Ultra Board gips.

Byggevarer just in time 800x480 5

Rundt 200 paller med gips er levert fra BM Gjøvik til dette prosjektet.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.