K-Rauta-hero-banner
Artikler

Courtney ble årets lærling

Første års tømrerlærling Courtney Daniells (26) fikk beskjed om å dra til hovedkontoret til AT-Bygg i Stokke for å hente noen tegninger. Der ventet Byggmakker med kake og diplom for årets beste lærling i Vestfold.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Courtney ble arets laerling 800x480

Courtney Daniells begynte som voksenlærling i oktober 2022 uten forkunnskaper om tømrerfaget.

Courtney kom til Norge fra England for tre år siden uten å kunne et ord norsk. Jobb i barnehage og som servitør har vært med på å lære henne språket. Men da hun skjønte hva Byggmakker, kolleger og ledere i ATBygg hadde stelt i stand for henne, var det vanskelig å finne ord på norsk.

– Jeg føler meg veldig stolt, men nå er jeg litt sjokkert, sa hun.

HØYERE STATUS

I England har hun utdanning innen pedagogikk. Courtney kjente på et stort press for at ungdom skal velge teoretiske fag og ta universitetsutdanning. Men hun googlet på praktiske byggfag. Så da hun flyttet til Norge, fikk hun lyst til å virkeliggjøre drømmen.

– Det virker som om yrkesfag har en langt høyere status i Norge enn i England. Det er bra, for jeg liker å lære, lese og være kreativ. Det kan jeg kombinere nå, sier hun. Hun legger til at norsk fagterminologi i tømreryrket kan være utfordrende for henne. Nå leser hun yrkesteorien, og kjenner at hun ofte er minst like sliten i hodet som i resten av kroppen når kvelden kommer.

Courtney flyttet til Norge i 2020 på grunn av kjærlighet. Den kjærligheten er slutt, men hun blir i Norge og ser frem til å ta fagprøven og finne seg til rette her.

MYE POSITIVT

Lærlingansvarlig Christoffer Bergsholm i AT-Bygg hadde mye positivt å si om Courtney da han nominerte henne til Årets lærling: «Hun begynte som voksenlærling i oktober 2022 uten noen forkunnskap innen tømrerfaget. Courtney er veldig interessert i faget og har lært utrolig mye på denne tiden. Hun er veldig dedikert til jobben hun gjør. Andre gode egenskaper: kreativ og selvstendig, tar til seg lærdom på en flott måte, løsningsorientert og lett å samarbeide med.»

TI KVINNER NOMINERT

Nesten 100 navn ble meldt inn til årets konkurranse, sammenlignet med 60 i 2022. Under nominasjonsprosessen i fjor var det kun én kvinnelig lærling, men i år kom det inn ti nominasjoner på kvinner innen byggfaget.

At flere jenter velger byggfag, kom også til uttrykk da Byggmakker inviterte lærlinger til proffsamlingen i Bergen tidligere i høst. 170 lærlinger møtte opp. Aldri før har det vært så mange. En av dem, Yvonne Jeanette Skibenes, mener at byggfag gir store muligheter for fremtiden og at det er et yrke som er praktisk og nyttig.

Courtney ble arets laerling 800x480 2

ÅRETS LÆRLING

Byggmakker satser på morgendagens håndverkere og arrangerer konkurransen Årets lærling. For tiende år på rad utfordres våre proffkunder til å nominere sine dyktigste lærlinger, basert på faglig interesse, kreativitet, egenutvikling og arbeidsinnsats.

Vi kårer Årets lærling pr. region som mottar heder, ære og kr 10.000,- i verktøy. Nomineringen foregår første halvår, deretter følges og kåres vinnerne andre halvår. Årets lærling bidrar til mye positivt for lærlingene selv, lærlingansvarlig, bedriften de jobber i, samfunnsansvar og i lokalmiljøene. Konkurransen gjøres med støtte av opplæringskontorene og Byggmesterforbundet.

Sjekk larling.byggmakker.no og nominer dine lærlinger ved å skrive en begrunnelse og laste opp et bilde.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.