K-Rauta-hero-banner
Artikler

De er proffe på maling

At Byggmakker kan være en spesialbutikk for malere, har Byggmakker Steinkjer vist. Her møter vi to firmaer som bare har godt å si om sin samarbeidspartner. Ikke minst legger de vekt på tryggheten av å ha en stor aktør i ryggen som yter god service.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

De er proffe pa maling 800x480 1

Ander Bratberg er selger i maleravdelingen og bistår ofte Hege Bjarhov og Terje Schei og deres ansatte.

Terje Schei i Malerfirma Schei & Brandtzæg AS i Sparbu utenfor Steinkjer, og Hege Bjarghov, leder i maleravdelingen i entreprenørfirmaet FuglesangDal AS, representerer firmaer med mange års erfaring som kunder hos Byggmakker Steinkjer. Totalentreprenørfirmaet FuglesangDal AS med sine over 100 ansatte har alltid hatt Byggmakker Steinkjer som sin totalleverandør av byggevarer, trelast, maling og arbeidsklær. Firmaet har over 100 ansatte, hvorav fem av dem er malerlærlinger og seks malere med fagbrev. Schei og Brandtzæg består av seks malere med fagbrev og tre-fire innleide til enhver tid. De siste ti årene har de handlet hos Byggmakker Steinkjer. – Gjennom møter med Byggmakker, og ikke minst at vi hadde mye jobb hos dem med oppussing av BM-butikker i distriktet, gjorde at vi besluttet å skifte leverandør. Det var for ille at vi skulle male hos dem og kjøpe maling andre steder, sier Terje Schei med et lite smil.

De er proffe pa maling 800x480 2

Tove Hofstad er en av ansatte i Malerfirma Schei & Brandtzæg.

Kompetanse bak disken

Hege Bjarghov og Terje Schei savner ikke noe når de ser seg rundt i malingsavdelingen. Her er det laget en egen "proffgate" for malerbransjen, med proffmaling og proffutstyr. – Byggmakker har det vi trenger av proffsortiment og utstyr og materiell. Her finner vi bransjefaglige kompetanse bak disken, også når det gjelder gulvbelegg. Byggmakker har alltid vært villige til å lytte til oss når vi har pekt på mangler i sortimentet, sier de to. – Med Jotun som hovedleverandør til Byggmakker har vi to sterke aktører i ryggen. Via Byggmakker får vi all den hjelpen vi trenger. Og Byggmakker er god å ha som støtte når det oppstår tvist om reklamasjoner. Det er tryggere med en ressurssterk samarbeidspartner med kompetanse, enn en liten fargehandler. Det er lettere for en motpart å overkjøre dem, legger de til.

bm side 22 og 23 02

"Proffgata" hos Byggmakker Steinkjer har alt det proffe malere trenger.

Blir passet på

Begge to er fornøyd med måten de blir møtt med hos Byggmakker. De bruker sine faste kontaktpersoner i proffavdelingen. – Her blir vi passet på. "Har du husket på alt?" hører vi ofte. De vet hva vi trenger for å gjennomføre prosjektet. Om vi bestiller antistatisk gulvbelegg, så minner de oss på at vi må huske på kobbertråd eller sveisetråd, sier Hege Bjarghov. – Hos Byggmakker er de alltid på. Her får vi god hjelp til å beregne mengder på gulvbelegg og andre produkter som vi ikke har like god kunnskap om som maling, supplerer Terje Schei. I løpet av året legges det mange tusen kvadratmeter gulvbelegg i begge firmaene. En barnehage har gjerne 3-4000 kvadratmeter med gulvbelegg. Det går vesentlig mer av moderne vinylbelegg i forhold til den tidligere så populære organiske linoleumen med jutestrie på undersiden.

bm side 22 og 23 03

Proffsortimentet har gjennomgående en bedre kvalitet enn rimeligere utstyr for private.

Alltid noen useriøse

Også i Steinkjer-området dukker det av og til opp "malere" som underbyr, særlig i privatmarkedet og da på utvendig maling eller beising. – Men heldigvis er det blitt færre av dem. Kanskje er forholdene blitt bedre med mer jobb i hjemlandet? I det profesjonelle markedet, som vi betjener i all hovedsak, har vi ikke merket så mye til useriøs konkurranse. Men det jo noe vi må leve med. De vil alltids finnes der, sier de to. De er mer bekymret for om de har nok folk. Begge sier de egentlig ikke kan ta på seg flere oppdrag, men at de gjør det likevel for ikke å skuffe faste kunder. De må man ta vare på – Derfor har vi alltid travle dager. Vi jakter begge på flere folk. Men rekrutteringen til malerfaget har dessverre ikke vært den beste de siste årene, sier Terje Schei. – Vi må til Stjørdal eller Trondheim for å rekruttere lærlinger blant aktuelle VG2-elever. Men er de først blitt lokket til Trondheims-området, er de vanskelige å få hentet opp til Steinkjer, sier Hege Bjarhov. – Vi har tatt inn voksenlærlinger. De blir ofte dyktige og stabile medarbeidere, sier Schei, og hun nikker enig. Begge to sier de kjenner på en usikkerhet for bransjen sin, til tross for fulle ordrebøker. Men begge er enige i at en spent verdenssituasjon, usikkerhet og mindre forutsigbarhet gjør at man blir enda mer skjerpet. – Vi må bare sørge for å levere kvalitet i alle detaljer. Da er det også godt å ha en leverandør som hjelper oss med det, avslutter Hege Bjarhov og Terje Schei.

De er proffe pa maling 800x480 5

Abraham Tareke er malerlærling hos FuglesangDal. Sparkling, maling og gulvlegging hører med til hverdagene.

På lag med proffen – vi forenkler hverdagen din!

Som proffkunde i Byggmakker får du tilgang til fordeler, teknologi, tjenester og løsninger som gjør deg og bedriften din mer effektiv, produktiv, lønnsom og bærekraftig. 

I nettbutikken BM Portalen kan du bestille når du vil, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter historikk og mye mer. Vi lover deg at du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler – og helikopter Du får hjelp med tekniske tjenester av topp kvalitet, blant annet tegninger, søknader og dokumentasjon Med fordelsprogrammet får du forsikringer, juridisk rådgivning og rabatter på en lang rekke tjenester Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste?