K-Rauta-hero-banner
Artikler

En god relasjon tåler en krangel

Ikke alt gikk på skinner med leveransene fra Byggmakker da Trym Bolig startet byggingen av 134 leiligheter i fem blokker på Ranheim utenfor Trondheim. Men da misforståelsene var ryddet av veien, fortsatte det gode forholdet mellom partene.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

En god relasjon taaler en krangel 800x480

De tre første blokkene med leiligheter står ferdig i februar neste år, de andre to i månedsskiftet juni/juli.

God kommunikasjon handler om å forstå hva som sies og skrives mellom partene. Eller som her; mellom leverandør og kunde. Proffselger Lars Atle Berntsen i BM Tiller synes det skal være god takhøyde og rom for å tåle saftige diskusjoner når en av partene er misfornøyd. Kanskje fordi man har snakket forbi hverandre. Ikke alltid er det nok å tro at den andre har oppfattet det du mente å si.

Anleggsleder Thomas Schevik i Trym Bygg er ikke uenig i det. – Et samarbeid handler jo om å få til ting sammen, sier han.

TRANGT OG SKRÅNENDE

Trym Bygg har vært Byggmakker-kunde et par år og har en rammeavtale med prosjektbaserte priser. Til prosjektet på Ranheim leverer Byggmakker alt av innvendig vegger; stål, gips, isolasjon og konstruksjonsvirke. Selve bygget reises med plass-støpte betongvegger mellom leilighetene og hulldekker med påstøp.

En spesiell utfordring for Trym med dette prosjektet, er den skrånende byggeplassen. Den er trang, og ikke særlig tilgjengelig med semitrailere uten sving på hengeren. Forholdene gjør at anleggslederen helst bør planlegge leveranser etter klokka; at de enkelte leverandørene «booker» tid for når deres lastebil bør være der.

Anleggslederen er glad for at det vanligvis er lite snø i Ranheim-området, men fikk seg en støkk 21. og 22. desember i fjor. Da kom det en halv meter snø på kort tid og det var sklie over alt på byggeplassen.

– Ingen kom ned og ingen kom opp og jeg måtte sende tre lastebiler med badekabiner i retur, forteller Schevik.

BRIKKENE FALT PÅ PLASS

Ønske om å ha god oversikt over når byggevarene skulle leveres, og ønske om å få varene pakket med stål, gips, isolasjon og trelast til hver enkelt leilighet, lå til grunn for hvordan Trym ville ha leveransene fra Byggmakker. Blant annet var det gunstig å få pakkene heist opp med kran til hvert enkelt dekke.

– Vi satte opp en logistikkplan med materialpakker for hver leilighet. Men allerede første dag skar leveransene seg. Materialene var hvert fall ikke pakket slik vi hadde sett det for oss, sier Thomas Schevik. Etter et møte kom neste leveranse som avtalt. Men ikke den neste der igjen. Da var det duket for et møte der flere fra Trym og Byggmakker, inkludert sjåfører og ansvarlig for plukking, deltok. Da falt brikkene på plass. Alle skjønte hva alle sa, og leveransene har gått prikkfritt siden.

– Byggmakker er en leverandør som følger godt opp når ting går litt skeis, av en eller annen grunn. De er en solid samarbeidspartner for oss, understreker Schevik.

En god relasjon taaler en krangel 800x480 2

Arbeidsleder tømmer, Tor Even Smevik, t.v., proffselger Lars Atle Berntsen og anleggsleder Thomas Schevik ble enige til slutt.

INGEN KLAGER

På en såpass stor byggeplass som dette bruker entreprenøren mye arbeidsressurser for å få bragt materialpakkene videre dit dem skal etter at de er heist opp på dekkekanten. Den første tiden gikk det to-tre dager, men nå er alt på plass en liten formiddag. – Det er mange fag som sloss om krankapasiteten. I dag er det 80 mann i sving på byggeplassen. Jeg hører ingen klager, så da er alt tydeligvis i orden, sier Schevik med et smil, og legger til at det er Trym Anlegg som har ansvar for grunnarbeid og uteområder.

ET LITE ØNSKE

Anleggslederen har et ønske, som han deler med arbeidsleder for tømrerne, Tor Even Smevik. Det handler om å ha oversikt over når suppleringsbilene kommer fra Byggmakker, forhold til den øvrige logistikken på byggeplassen. I dag er det ikke alltid at ønsket leveringstid som er notert på ordren, blir med videre gjennom systemet til sjåførkontoret. Proffselger Lars Atle Berntsen lover å ta det videre.

En god relasjon taaler en krangel 800x480 3

Byggmakker leverer alt av innvendig vegger; stål, gips, isolasjon og konstruksjonsvirke.

DETTE ER TRYM

Trym er et integrert eiendomsog entreprenørkonsern med Trondheim som hjemmemarked. Eiendomsvirksomheten bestående av bolig- og næringseiendom er fundamentet for Tryms klare bygge-for-salg-strategi, hvor entreprenørselskapene Trym Bygg AS og Næringsbygg AS er betydelige bidragsytere til verdiskapingen.

I Trym-konsernet inngår også Trym Anlegg AS, som utfører et bredt spekter av anleggstjenester for private og offentlige byggherrer. Selskapet sysselsetter over ansatte, de aller fleste med fagbrev. Trym Anlegg har spesialkompetanse og spesialutstyr innen infrastruktur, samferdsel og VA. Den danske jernbanespesialisten Aarsleff Rail eier 2/3 av Trym Anlegg AS. Sammen vil de utvikle Trym Anlegg til å bli en betydelig jernbanespesialist i det norske markedet.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.