K-Rauta-hero-banner
Artikler

En proff byggeplass er mer effektiv

Ved å la Byggmakker ta seg av logistikken på byggeplassen, øker du effektiviteten og dermed også lønnsomheten i hele byggeprosessen.

– Vi kaller det Proff byggeplass. Byggmakker er en effektiviserende partner for proffen. Det handler både om tjenestene vi leverer og hva vi skal levere på hver eneste dag, sier ansvarlig for profftjenester i Byggmakker, Petter Skjerven.

Han forteller at Byggmakker har syv distribusjonssentre rundt om i landet, fra Kristiansand i sør, til Steinkjer i nord. I tillegg planlegges det to nye distribusjonssentre i Trondheim og i Oslo.

– Ingen byggeplasser er like. Derfor tilbyr vi fleksible løsninger når det gjelder logistikk på byggeplassen. Vi leverer med høy presisjon, på rett sted, til rett tid og i riktig kvanta. Vi måler presisjonen vår med noe vi kaller OTIF (On time in full). I snitt for hele Byggmakker ligger OTIF nå på 98 prosent, og det er vi fornøyd med. Vi kan aldri nå 100 prosent fordi feil vil alltid kunne skje.

BM proff byggeplass 800x480 1

Praktiske byggeplasscontainere

På en byggeplass er det viktig at kunden har det han trenger, når han trenger det. Med en byggeplasscontainer fra Byggmakker på plass, får man sin egen lille minibutikk. Dermed slipper håndverkerne unødvendige turer til varehus for å kjøpe festemidler og alt annet man trenger for å jobbe effektivt.

– En proff byggeplass betyr at vi bidrar til at den blir så effektiv og komfortabel som mulig for kunden. Vi fyller opp byggeplasscontaineren med festemateriell og utstyr håndverkerne trenger, og vi fyller på etter hvert, for eksempel ukentlig. Etter avtale kan vi sørge for at våre folk tar seg av dette, og da kan snekkeren og de andre håndverkerne bruke tiden sin på å produsere, forteller Petter.

Han legger til at leie av byggeplasscontainer må avtales i hvert enkelt tilfelle, og at containerne lånes ut på visse betingelser.

– For eksempel skal de fylles med våre varer. Du kan ikke låne en byggeplasscontainer for å bruke den til hva du vil.

BM proff byggeplass 800x480 5

Flere logistikktjenester

Byggmakker tilbyr også flere tilleggstjenester når det gjelder logistikk på byggeplassen.

– Vi kan være behjelpelige med å plassere riktige varer på rett sted inn i byggene som kunden oppfører. For eksempel i rett etasje. Det krever imidlertid at vi har en god dialog med kunden i forkant, slik at vi har en detaljert plan med fortløpende evaluering gjennom hele prosjektet. Da pakker vi varene spesifikt i den rekkefølgen som er mest hensiktsmessig på byggeplassen, forklarer Petter.

Han forteller videre at de også leverer proff prosjektering, som i tekniske tjenester. Herunder mengdeberegning, ulike tegninger, søknader og konstruksjon/detaljprosjektering.

– Grovt sett består Byggmakkers tekniske tjenester av kalkulasjon, prosjektering og rådgivning før, under og etter byggeprosessen.

proff tt 800x480 1

Proffe byggsystemer forenkler byggeprosessen

Prefabrikerte byggsystemer som er ferdig produsert i fabrikk, gir en betydelig raskere byggeprosess. Byggmakker leverer ferdige veggelementer, takelementer og bjelkelagselementer.

– Elementene ferdig bygget i fabrikk er av høy kvalitet og ikke minst helt tørre, sier Petter.

– Et annet system vi leverer er Precut. Dette er ferdigkappede materialer ned til den minste detalj. Bitene er merket og finnes igjen på monteringstegninger som følger med leveransen.

– Faktisk kan prefabrikkerte elementer være bedre enn de som blir bygget på plassen.

BM proff byggeplass 800x480 6

Digitale profftjenester

Byggmakker tilbyr også E-handel for proffen. Petter forteller at de i dag har to ulike systemer; BM Portalen og Proffit, hvor man kan bestille produkter selv, opprette prosjekter og for eksempel lagre favoritter, slik at det blir enklere neste gang man handler. Du kan også planlegge leveransene på tid.

– Vi jobber for tiden med å sammenstille begge systemene til én felles portal. Noe vi håper er på plass i løpet av året.

Proffe på bærekraft

– Vi har store ambisjoner og jobber kontinuerlig med fokus på bærekraft og miljø. Det handler om ansvarlighet i hele verdikjeden. Vi hjelper kunden med å velge riktig produkt når bærekraft står i fokus. Vi planlegger også leveranser med tanke på grønn transport og ikke kjøre unødvendige turer. De fleste av våre biler kan gå på biodiesel. Vi har også gassdrevne biler som kan brukes når kundene fokuserer på bærekraft. I tillegg har vi investert i den første el-kranbilen, som nå går i Vestfold, sier Petter.

Byggmakker er også involvert i flere bærekraftige prøveprosjekter, som for eksempel i Trondheim i samarbeid med Sirken.

– På Tiller i Trondheim står det en ombrukscontainer, hvor kundene kan returnere restevarer eller varer med små skader, men som er fullt brukbare for andre. Disse kan andre kunder kjøpe for en billig penge. Det kan for eksempel være en fullt brukbar drill med en liten skade på håndtaket. Vi må bli flinkere til å bruke ting om igjen, sier Petter, og legger til:

– Vi har også knyttet til oss Tørn, som på mange måter er som finn.no for byggevarer. Der leverer vi overskuddsmaterialer og utstyr som selges billig videre. I tillegg er vi med på et prosjekt som Rockwool har. Der har vi et pilotprosjekt hos Byggmakker Larvik. Rockwool henter steinull som blir til overs på byggeplasser og gjenbruker det i produksjon av ny steinull. Det handler om å få i gang gode returordninger. Noe som krever god planlegging og sortering, sier han.

Effektiviserende partner

– Vi er aller best når vi får lov til å skreddersy en detaljert plan for kunden for hele byggeprosessen. Med oppstartsmøter i forkant av byggeprosjekter. Da lærer vi hva som er viktig, og ikke minst kan vi forklare kunden hvordan vi fungerer på dette planet, slik at vi styrer forventningene. Dette for å kunne levere en høy presisjon, avslutter Petter.

proff-byggsystemer-petter-800x480

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.