K-Rauta-hero-banner
Artikler

Fagfolk møter fagfolk

Byggmakker ønsker å dyktiggjøre proffkundene og heier på lærlingene. På leverandørmessene i år får proffene prøvd seg i møte med nye materialer og løsninger. Lærlinger og VG2-elever på byggfag får en dag med praktisk ny kunnskap.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Fagfolk moter fagfolk 800x480 1

Etter tur fikk proffkundene prøve seg med bruk av nytt utstyr for liming av heltre gulvbord på standen til Moelven Woods.

I Kristiansand og Tønsberg nå i våres, og Skedsmo og Trondheim til høsten inviteres lokale og regionale byggmesterkunder til ikke bare å høre om nyheter, men også få anledning til å prøve seg til kyndig veiledning med materialer, utstyr og verktøy på de ulike standene den ene dagen. Neste dag får lærlinger og VG2-elever praktisk kunnskap i møte med 15-16 av Byggmakkers hovedleverandører. – Med dette ønsker vi å vise nye produkter og løsninger i praksis ved at proffkundene våre får prøvd seg selv. Ved å prøve og feile sitter man igjen med mer enn om man bare hører på en som prater. Det samme gjelder for lærlingene og VG2-elevene på dag to. Byggmakker ønsker åbidra til å øke rekrutteringen og stoltheten i byggfagene, sier arrangementsansvarlig for leverandørmessene, salgssjef proff i Byggmakker, Per Anders Ruud. Proffkundene fikk med seg et innholdsrikt foredrag av sivilingeniør Trond Bøhlerengen i SINTEF Community. Han er opptatt av byggfeil og snakket om hvordan vi skal bygge riktig og unngå byggskader.

Fagfolk moter fagfolk 800x480 2

Lærlinger får veiledning i effektiv montering av terrassebord på standen til ESSVE.

Har lært mye

Messene i Kristiansand og Tønsberg ble svært godt mottatt. Det var avsatt god tid for hver gruppe på standene. Her fikk man blant annet forsøke seg med å legge tak, lime heltre gulv eller montere isolasjon. Noen leverandører viser nytt verktøy, med fokus på forenkling av arbeidsoppgaver og forbedring av HMS. – Jeg har savnet arrangement som dette. Her kommer elevene tett på de som kan formidle kunnskap. Dette er svært lærerikt. Jeg selv har lært mye i dag, sier faglærer og tømrer Hans Vidar Lindseth ved Færder videregående skole i Tønsberg. Han var på leverandørmessen med en klasse VG2-elever. – Elevene får mye mer input her enn et vi kan gi dem på skolen. Her er de mer interessert i å ta til seg kunnskap, enn bare å løpe rundt og samle på kulepenner, som på Bygg reis Deg, sier Lindseth. Han har 16 år som tømrer og 20 år som faglærer bak seg.

Annet inntrykk

Øivind Ørnevik og Tor Ole Larsen fra Byggmesterforbundet besøkte også messen i Tønsberg samme dag som lærlingene og VG2-elevene. – Når elevene møter bredden og kunnskapen til byggevareleverandørene på denne måten, blir de mer inspirert av mulighetene i byggenæringen enn å bare høre om svart arbeid og innleie. Tidsstyrte messer som dette er gull verdt, sier de to.

Fagfolk moter fagfolk 800x480 3

Interesserte VG2-elever med læreren på leverandørmesse. Fra venstre, Petter Øster, Kamile Ausieute, faglærer Hans Vidar Lindseth og Marius Nguyen.

På lag med proffen – vi forenkler hverdagen din!

Som proffkunde i Byggmakker får du tilgang til fordeler, teknologi, tjenester og løsninger som gjør deg og bedriften din mer effektiv, produktiv, lønnsom og bærekraftig. 

I nettbutikken BM Portalen kan du bestille når du vil, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter historikk og mye mer. Vi lover deg at du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler – og helikopter Du får hjelp med tekniske tjenester av topp kvalitet, blant annet tegninger, søknader og dokumentasjon Med fordelsprogrammet får du forsikringer, juridisk rådgivning og rabatter på en lang rekke tjenester Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste?