K-Rauta-hero-banner
Artikler

Fantastisk lydmåling for Huntons Trefiberisolasjon

En lydvegg isolert med Hunton Native Trefiberisolasjon demper støy langt over kravet som gjelder mellom boenheter.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

FANTAS-3

En lydvegg i klasse C bygges som to skillevegger i 48x98 med en avstand på 30 mm. Den fylles med isolasjon og begge sider kles med to lag standardgips.

Støy har blitt en stor utfordring som for mange kan forårsake ubehag og helseproblemer. Særlig gjelder dette for horisontaldelte boliger, men det kan også være tilfellet i vertikaldelte. Når det skal bygges en lydkonstruksjon stilles det spesifikke krav til lydnivåer. Med en lydvegg i klasse C, som er konstruksjonen mellom boenheter, er grenseverdien for luftlyd minimum 55 dB, jfr NS 8175:2012 som det henvises til i TEK17.

SVÆRT GOD MARGIN

På oppdrag fra Hunton har SINTEF testet ulike konstruksjoner med Nativo Trefiberisolasjon.

– Trefiberisolasjon fra Hunton har høy densitet (egenvekt) som vil påvirke lydegenskapene positivt i konstruksjoner. Vi har nettopp gjennomført flere lydmålinger på ulike konstruksjonsoppbygninger og fått dette bekreftet gjennom objektive tester i lydlaboratorium, forteller teknisk sjef i Hunton, Thomas Løkken.

Testresultatene av lydvegg mellom boenheter viser at løsningen oppnår 64 dB. Dermed er standardens krav oppfylt med svært god margin. Ved å bruke Nativo Trefiberisolasjon vil denne løsningen være ni dB bedre enn kravet i NS 8175:2012.

FANTAS-4

Tabellen gir oversikt over lydverdier for klasse C-vegger isolert med Nativo Trefiberisolasjon. Se også lydverdier for andre konstruksjoner i vår konstruksjonsoversikt på hunton.no.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.