K-Rauta-hero-banner
Artikler

Fordeler med prekutt fra Byggmakker

– Vi får prekutt levert via Byggmakker. Det er ikke lønnsomt å produsere prekutt i eget hus, sier Andreas Alexandersen i Bergen-selskapet Vestafjell AS. Byggmakker Proff Gravdal samarbeider med en arbeidsmarkedsbedrift om produksjon av prekutt.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

– Vi bruker bevisst prekutt så ofte vi kan i våre byggeprosjekter. Det sparer tid og reduserer svinn på byggeplassen, sier Alexandersen.

Vestafjell AS forsøkte tidligere å produsere prekutt i egne lokaler, men fant fort ut at det kostet mer enn det smakte.

– Tidsaspektet på prosjektet blir mye mindre ved å bruke prekutt, spesielt når vi har leverandører som tilbyr involvering med å bestille gitte lengder så vi får minst mulig kapp.

Mange fordeler

– Når vi regnet på transportkostnader av materialer inn til produksjonen, maskiner og utstyr, lagerkostnader og ikke minst lønnskostnader, sparer vi mye på å benytte oss av tjenesten med prekutt fra Byggmakker Proff Gravdal i Laksevåg, fremholder Alexandersen.

– Vi beregner størrelser og mengder og sender listene over til Byggmakker, som får det produsert av arbeidsmarkedsbedriften Grønneviken AS i Laksevåg.

prekutt bergen 5 800x480

Salgsleder proff ved Byggmakker Proff Gravdal, Knut Kavli (t.v.) og arbeidsleder Erik Aakre, Grønneviken AS.

Alt blir pakket etasjevis eller leilighetsvis. Dette gjør at vi reduserer kappet på byggeplass som igjen gjenspeiler seg i bedre sorteringsgrad, som i dag er i høyt fokus hos Vestafjell AS. På denne måte unngår vi også slitasjeskader med tunge og store løft, og tilrettelegger for at det er mye lettere for arbeiderne å produsere raskt og enkelt, sier Andreas Alexandersen.

Meningsfylt samarbeid

Grønneviken AS tilbyr arbeids- og opplæringsplasser til mennesker som faller utenfor det ordinære arbeidsmarkedet, og som trenger en tilrettelagt arbeidshverdag. I de 6300 kvadrameter store produksjonshallene er det 200 årsverk fordelt på fast ansatte og 100 personer i varig tilrettelagt arbeid. Her er sju ulike produksjonsavdelinger, der prekutt- og snekkeravdelingen utgjør den størstedelen av egenproduksjonen.

prekutt bergen 3 800x480

Grønneviken AS disponerer 6300 kvadratmeter i Laksevåg, dette er prekuttavdelingen.

Regionsjef Vest i Byggmakker, Jan Tore Moen, sier det gir stor mening å kunne ha et langvarig samarbeid med en virksomhet som Grønneviken AS.

– Det er flott å kunne få sydd sammen deres behov for tilrettelagte produksjonsoppgaver med behovet til våre proffkunder, sier Moen.

prekutt bergen 2 800x480

Arbeidsleder Erik Aakre viser produksjonsmedarbeider Øystein Svensk oppstart for neste produksjonsserie.

Kundegruppen til Grønneviken AS omfatter lokale, nasjonale og internasjonale selskaper. De produserer og leverer produkter og tjenester til ulike bransjer som blant annet mekanisk industri, treindustri, seismikkindustri, og lager- og logistikktjenester, samt en kantinevirksomhet med møtematproduksjon til bedrifter i Bergen og omegn.

Høy arbeidsmoral

I fjor omsatte Grønneviken AS for 52 millioner kroner, herav 20 millioner kroner i egensalg i et marked der de konkurrerer med andre tradisjonelle bedrifter.

– Vi lever i en lykkelig forlovelse med Byggmakker, vegg i vegg her i Laksevåg, sier daglig leder Øyvind Risnes i Grønneviken AS.

prekutt bergen 1 800x480

De ansatte på varig tiltak ved Grønneviken AS kjennetegnes av lite fravær og høy arbeidsmoral. Øystein Svensk til høyre, Daniel Andre Totland lenger bak og Øyvind Økland lengst bak.

– Byggmakker er en god kunde for oss, som gir oss stort produksjonsvolum. Byggmakker har sett mulighetene for hva vi er i stand til å levere. Hos oss er det svært høy arbeidsmoral og personer som er særlig stolt av jobben sin, fremholder Risnes.

Økende oppmerksomhet

Salgsleder proff ved Byggmakker Proff Gravdal i Laksevåg, Knut Kavli, forteller om økende oppmerksomhet rundt alle fordelene med prekutt på byggeplassen.

– Du får raskere tørt bygg, det blir mindre avfall og dermed enklere å få rent bygg. Vi leverer prekutt både til eneboliger og leilighetsprosjekter. Jo større bygget er, jo større er fordelene med prekutt, sier Knut Kavli.

prekutt bergen 4 800x480

Produksjonsmedarbeider Øyvind Økland med en ny del til et reisverk.

Er du allerede Byggmakker proffkunde?

Bestill i BM Portalen her

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.