K-Rauta-hero-banner
Artikler

Fra næring til drømmeleiligheter

Leiligheter med bedre beliggenhet enn dette, skal du lete lenge etter. I en lun bukt på Flekkerøy utenfor Kristiansand vokser 19 leiligheter frem på området etter en slipp, et båtverksted og et garnbøteri. Prosessen for å få godkjenning, var lang og utfordrende.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Fra naering til drommeleiligheter 800x480

Leilighetsprosjektet Vraget reiser seg i sjøkanten på Flekkerøy.

Vraget, på Sørlandet skriver og sier man vrak med g, er betegnelsen på en eiendom på Flekkerøy der to tidligere holmer er blitt landfaste over tid. Som et sentralt område har Vraget i lang tid blitt benyttet til ulike maritimt relaterte aktiviteter. Etter krigen fikk holmene to slipper og broforbindelse. Men etter flere tiår med aktivitet der man spylte av bunnstoff som til sist havnet på sjøen, ble havbunnen naturlig nok forurenset. Som en del av kravene for å utvikle stedet til boligformål, måtte sjøbunnen derfor mudres og uren masse fjernes.

6400 kvadratmeter sjøbunn er nå tildekket med tilført masse fra Hellvik. 600 tonn forurensede sedimenter er fraktet bort på lekter til spesialdeponi.

BØDERI OG VERKSTED

Boligprosjektet som Byggmakker-kunden Flekkerøy Bygg realiserer i egenregi i samarbeid med PK Entreprenør, består av 19 helårs leiligheter fordelt på to bygg med tre etasjer; Bøderiet, der det altså var garnbøteri, og Verkstedet, der det var båtverksted og slipp. I kjelleren på begge bygg er det parkering.

Fra naering til drommeleiligheter 800x480 1

Byggeplass nå, men snart en leilighet med upåklagelig utsikt fra stuen.

– Vi er et for lite byggmesterfirma til å kunne gjennomføre et slikt prosjekt alene. Også tidligere har vi samarbeidet med PK Entreprenør når betongdelen av prosjektet var for stort, forteller daglig leder, byggmester Dag Thomassen i Flekkerøy Bygg.

PK Entreprenør AS er et søgnebasert entreprenørselskap som hovedsakelig bygger næringsbygg, industribygg og boliger i totalentrepriser. Selskapet utfører også delentrepriser iblant annet innen betongarbeid, som ble aktuelt i arbeidene med Vraget. Her er flere konstruksjoner, etasjeskiller og skillevegger utført i betong.

Prisbelønte Seil arkitekter i Kristiansand v/Jan Egil Løvdahl med flere, har tegnet Vraget.

DRØM I 25 ÅR

Tidligere hadde Flekkerøy Bygg lager i det nedlagte bøderiet. Dag Thomassen kunne lett forestille seg hvor fantastisk det ville vært å forvandle dette nedslitte området til leiligheter. Faktisk har utviklingen av prosjektet foregått i 25 år nå.

Fra naering til drommeleiligheter 800x480 2

I fronten på Bøderiet kommer flytebrygger.

Flekkerøy Bygg sitt morselskap, Øygruppen AS, fikk kjøpe bøderitomta og sammen med de andre eierne halvdelen av Vragholmen hvor det nå skal bygges gangbro over til det som blir et friareal med bademuligheter for lokalbefolkningen.

I 2015 ble prosjektet ferdigregulert. I og med at det hadde vært drevet næring her, med relativt sett store bygninger, ble omreguleringen godkjent, men ikke uten betydelige debatter og innsigelser.

Fra naering til drommeleiligheter 800x480 3

Tre sjøboder skal bevares på området.

– Dette er nok det siste leilighetsprosjektet i denne størrelsen helt i vannkanten på Flekkerøy. Men vi har flere prosjekter på gang, blant annet et på Lindebø med totalt 46 leiligheter, i tillegg til at vi har bra med tomtereserver, sier Thomassen.

STOLTHET I HVERT HAMMERSLAG

Flekkerøy Bygg er en lokal entreprenør siden 1996. Hele tiden har de hatt godt samarbeid med proffselgerne som nå er i BM Vågsbygd. Her er Flekkerøy Bygg en superlojal kunde. Håndverkere fra Flekkerøy er kjent langt utenfor Kristiansands grenser for å levere arbeid av solid kvalitet.

– I mange år har vi hatt ett enkelt prinsipp for løpende å komplettere et godt lag med fagfolk: vi henter ut lokale tømrerlærlinger og lar våre erfarne byggmestre forme dem etter våre verdier, forteller Dag Thomassen.

– Så snart svenneprøven er bestått, utfordrer vi alle til umiddelbart å hive seg på to år med mesterutdanning. Denne filosofien har ført til at laget i dag består av 15 mann vi er stolte av å ha med oss! Ytterligere har det ført til at 60 prosent av våre ansatte enten er byggmestre eller er under utdanning for å bli dette. Vår mest erfarne byggmester har snart 50 års bransjeerfaring, tilføyer han.

Fra naering til drommeleiligheter 800x480 4

Tor Løland er daglig leder for BM Vågsbygd, her sammen med prosjektleder Martin Thomassen i midten, og faren, daglig leder Dag Thomassen i Flekkerøy Bygg.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.