K-Rauta-hero-banner
Artikler

Frithjof er årets lærling

Det var en svært overrasket og glad Frithjof Allum Aasheim som ble kåret til årets lærling Vestfold i begynnelsen av oktober. Seieren er historisk; for første gang stakk en voksenlærling av med tittelen.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Frithjof er aarets laerling 800x480

Frithjof Allum Aasheim er den første voksenlærlingen som kåres til Årets lærling.

De syv foregående årene har det nemlig vært yngre lærlinger fra tømrerfaget som har vunnet, men i år var det umulig å forbigå Frithjof.

– Frithjof Allum Aasheim er interessert, punktlig, nøyaktig og lærevillig. Egentlig alt vi ser etter i en lærling sier lærlingansvarlig, Johannes Jøssang hos Helge Klyve AS. Jøssang er glad for at det har vært en god utvikling på lærlingene de siste årene. Han ser at lærlingene brenner for faget og har lyst til å bli gode håndverkere.

Mye innsats bak

Kristoffer Bosch fra Byggopp bekrefter at interessen for byggfag har vært økende.

– Det er stor pågang på skolene, og særlig blant jenter. De har blitt dobbelt så mange som i fjor. Frithjof har vært en fryd å følge, en skal lete lenge etter en sånn stjernegutt, sier Kristoffer.

– Jeg føler mye glede i å vinne, for det ligger mye innsats bak. Hele tiden etterstreber jeg å bli bedre. Motivasjonen er å bli en god snekker. Jeg ville ha mer fysisk jobb og bruke kroppen, fordi jeg har mye energi, sier Frithjof Allum Aasheim.

– Jeg er interessert i tømrerteori, byggeteknikk og bygg fra før i tida, som i romertida. Det er veldig fascinerende hvordan de har fått det til med hammer og hoggjern. Fremtidsplanen er å jobbe som tømrer i noen år og kanskje gå mer skole og starte sitt eget firma, sier Frithjof.

Best av 24

Det er Byggmakker som står for kåringen, og kriteriene for nominasjon er faglig interesse, kreativitet, egenutvikling og arbeidsinnsats. Lærlingene, som kan representere alle byggfagene, blir nominert første halvår, gjennom andre halvår har de nominerte blitt fulgt av opplæringskontorene og proffansvarlige i Byggmakker. I Vestfold var det 24 lærlinger med i konkurransen. Sammen med opplæringskontoret og Byggopp har Byggmakker kåret den beste lærlingen. I tillegg til heder og ære, får også vinneren verktøy til en verdi av 10 000 kroner.

– Det har vært en sann fornøyelse å følge Frithjof. Han er voksenlærlingen som gikk studiespesialisering og bestemte seg halvveis for at han skulle bli tømrer. Han var nominert i fjor også, og traff spikeren på hodet i år. Han er reflektert, kreativ og en drøm for dette faget, avslutter daglig leder i Byggmakker Larvik, Per Skinmo.

Frithjof er aarets laerling 800x480 2

Årets lærling i Vestfold flankert av nøkkelpersoner. Fra venstre; Per Skinmo, daglig leder Byggmakker Larvik, Bjørn Ole Larsen, regional salgssjef proff, Frithjof Allum Aasheim, Årets lærling, Marianne Bostrøm, Markedsdirektør Byggmakker, Kristoffer Bosch, Byggopp og Johannes Jøssang, Helge Klyve AS.

På lag med proffen – vi forenkler hverdagen din!

Som proffkunde i Byggmakker får du tilgang til fordeler, teknologi, tjenester og løsninger som gjør deg og bedriften din mer effektiv, produktiv, lønnsom og bærekraftig. 

I nettbutikken BM Portalen kan du bestille når du vil, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter historikk og mye mer. Vi lover deg at du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler – og helikopter Du får hjelp med tekniske tjenester av topp kvalitet, blant annet tegninger, søknader og dokumentasjon Med fordelsprogrammet får du forsikringer, juridisk rådgivning og rabatter på en lang rekke tjenester Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste?